Sarıköy'de 5. Geleneksel Deve Güreşleri Heyecanı - Son Dakika
Yerel

Sarıköy'de 5. Geleneksel Deve Güreşleri Heyecanı

Sarıköy\'de 5. Geleneksel Deve Güreşleri Heyecanı

Balıkesir’in Gönen ilçesine bağlı Sarıköy Mahallesi’nde (köyünde) bu yıl 5’ncisi yapılan geleneksel deve güreşlerinde 76 deve güreşti.

05.01.2015 12:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir'in Gönen ilçesine bağlı Sarıköy Mahallesi'nde (köyünde) bu yıl 5'ncisi yapılan geleneksel deve güreşlerinde 76 deve güreşti.

Bodrum 6, İzmir Harmandalı 8, Pazarköy 1, Bayramiç 3, Denizli Sarayköy 1,İzmir Dikili 2, Çan 5, Bergama Kozak 2, Çanakkale Kemen 5, Yapıldak 2, Musa köy 2, Çanakkale 5, Çardak 8, Ezine 13, Umur bey 3, Burhaniye 10 deve ile görüşü katıldı ve develer kıyasıya mücadeleler gösterdi. Gönen Belediye Başkanı Hüseyin Yakar, himayesinde yapılan '5. Geleneksel Deve Güreşleri'nde Belediye Başkanlığı Güreşi'nde, Bodrumlu Ali Barlasın (Barlas) ile Lapsekili Ahmet Karpuz'un (Efe) kupalarını Belediye Başkanı Hüseyin Yakar, Kaymakamlık Kupalarını Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Temel Kılıç, Ezine'den Recep Celep (Çakır Mercan) Dikiliden Orhan Filiz (Suat 1) Güreş Tertip Komitesi Kupasını Komite adına Şaban Evcin Ezine Ali Riza Çağlar (Çağlar) Lapseki Murat Çakal'a (Çakal) verdi.

Güreşlere, Gönen Belediye Başkanı Hüseyin Yakar, Belediye Başkan Vekili Süleyman Dökmen, Sarıköy eski Belde Başkanı Ali Yeşildağ, AK Parti İlçe Başkanı Servet Bıyık, Meclis üyeleri, Gönen ve komşu ilçelerden gelen deve güreşi sevenler zevkli ve heyecan dolu bir gün geçirdiler. Bu yıl güreşlere, bayanların da büyük ilgi göstermesi, güreş tertip komitesini mutlu etti. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sarıköy'de 5. Geleneksel Deve Güreşleri Heyecanı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement