Sarıkeçili Yörükleri Kışlaklarına Döndü - Son Dakika
Güncel

Sarıkeçili Yörükleri Kışlaklarına Döndü

Sarıkeçili Yörükleri Kışlaklarına Döndü

Türkiye'nin son göçerleri Sarıkeçili Yörükler, havanın soğuması ile birlikte Toroslar'dan Mersin'in Silifke ilçesine indi.

04.12.2014 16:28  Güncelleme: 16:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'nin son göçerleri Sarıkeçili Yörükler, havanın soğuması ile birlikte Toroslar'dan Mersin'in Silifke İlçesi'ne indi.

Yaz mevsimini Konya ve Karaman yaylarında geçiren Sarıkeçili Yörükleri, havaların soğuması ve çetin kış şartlarının kendini hissettirmesi üzerine dönüş yoluna çıktı. Yörükler geçimlerini sağladıkları hayvanlarıyla birlikte Silifke'ye ulaştı. Sahilde kendilerine gösterilen alanlarda çadırlarını kuran Sarıkeçililer, kışın geçmesinin ardından yeniden göç yoluna düşecek.

Sarıkeçililer Yardımlaşma, Dayanışma ve Kültür Derneği Başkanı Bayram Gök, Sarıkeçili Yörüklerin kış mevsimini geçirmek üzere Silifke, Aydıncık, Anamur, Bozyazı, Erdemli ilçelerinde sahile yakın kesimlere geldiklerini belirterek, "Her türlü zorlukları sırtlayarak, geçim kaynakları olan at, eşek ve keçileriyle sahiller ve yaylalar arasında mekik dokuyan Yörüklerin zorlu yolculuğu devam ediyor. Konargöçer hayatı yaşamaktan dolayı büyük sıkıntılar yaşıyoruz. Keçilerin yolculuğu esnasında konaklamadaki yatak, yiyecek ve zaruri ihtiyaçlarını giderecek eşyalar deve, at ve eşek sırtında, diğer eşyalar ise araçlarda götürülüyor" dedi.

Akdeniz bölgesinde 200 Sarıkeçili ailesi bulunduğunu belirten Gök, Sarıkeçili Yörükleri temsil eden bu insanların da artık bu sıkıntıdan kurtulması gerektiğini kaydetti. - Silifkemersin

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sarıkeçili Yörükleri Kışlaklarına Döndü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement