Sarıkamış'ta Yaban Hayatı İçin Geçit Noktası Talebi - Son Dakika
Yerel

Sarıkamış'ta Yaban Hayatı İçin Geçit Noktası Talebi

KuzeyDoğa Derneği Başkanı Şekercioğlu, Sarıkamış ormanlarından geçen yollara yaban hayvanları için geçiş noktalarının yapılması gerektiğini bildirdi.

17.09.2014 14:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

KuzeyDoğa Derneği Başkanı ve Utah Üniversitesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Çağan Şekercioğlu, Sarıkamış ormanlarından geçen yollara yaban hayvanları için geçiş noktalarının yapılması gerektiğini bildirdi.

Şekercioğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile Karayolları Genel Müdürlüğü yetkililerinden Sarıkamış ormanından geçen yollara yaban hayatı geçişleri yapılmasını istediklerini söyledi.

Bunun acil olarak yapılması gerektiğini ifade eden Şekercioğlu, "Buradan geçen yaban hayvanlarına araçlar çarpıyor. Hem insanlarımız yaralanıyor, ölüyor hemde yaban hayvanları. Siz 300 kiloluk bir ayıya çarptığınız düşünün, hele de kemeriniz yoksa hiçbir şansınız yok" dedi.

Çarpmalar sonucu ölümlü kaza olma riskinin yüksek olduğuna dikkati çeken Şekercioğlu, şunları kaydetti:

"Orman ve Su İşleri Bakanımız Veysel Eroğlu, birçok yerde duyurdu, 'Yaban hayatına geçit projeleri yapıyoruz. Ekolojik köprüler yapacağız' diye. Yolun üzerinden geçen, üzeri ağaçla kaplı köprüler. Kanada ve Avrupa'da çok güzel örnekleri var. Bizim ricamız lütfen bu proje Sarıkamış'a da odaklansın. Türkiye'de belki bu proje için en ideal yer Sarıkamış. Boz ayı, kurt, vaşak gibi yaban hayatı birçok ilimizden daha fazla. Ormanın içerisinden trafiği yoğun yollar geçiyor. Biri Erzurum- Kars yeni otoyolu, diğeri ise çöplüğün oradan geçen eski Erzurum-Kars otoyolu. Bu yollardan sürekli hayvanlar geçiyor. Büyük bir hayvan trafiği var."

KuzeyDoğa Derneği'nin, Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile imzaladığı protokol kapsamında boz ayı, kurt ve vaşakların vericilerle aynı anda takip ettiğine değinen Şekercioğlu, "GPS noktaları saat saat alınıyor. O yüzden elimizde binlerce GPS noktası var. Boz ayı, kurt ve vaşakların hangi noktalarda yollara geçtiğine dair. Bu şekilde biz geçitlerin yapılacağı noktaları bakanlığa verebilecek durumdayız" ifadelerini kullandı. - Kars

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Sarıkamış'ta Yaban Hayatı İçin Geçit Noktası Talebi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement