Sarıgüller'e 'Tehdit' Soruşturmasında Takipsizlik Kararı Verildi - Son Dakika
Güncel

Sarıgüller'e 'Tehdit' Soruşturmasında Takipsizlik Kararı Verildi

Şişli Belediyesi'ndeki 'tehdit' iddialarına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, şüpheliler Mustafa Sarıgül ve Emir Sarıgül hakkında takipsizlik kararı verildi.

04.02.2015 22:20  Güncelleme: 22:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü ve eşi Nazlı İnönü'nün ''tehdit edildiği" iddialarına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında , İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı şüpheliler Mustafa Sarıgül ve Emir Sarıgül hakkında takipsizlik kararı verdi.

SORUŞTURMA TAMAMLANDI

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Özel Soruşturma Bürosu, 18 Aralık 2014'te Şişli Belediye Başkanı İnönü'nün eşi Nazlı İnönü'nün bir gazeteye verdiği röportajdaki ''tehdit'' iddialarına ilişkin resen başlatılan soruşturmayı tamamladı.

Savcılığın bugün akşam saatlerinde verdiği kararda, şüpheliler Mustafa Sarıgül ve Emir Sarıgül hakkında, Hayri İnönü ve eşi Nazlı İnönü'ye karşı ''hakaret'' ve ''tehditte'' bulundukları iddiasıyla soruşturma başlatıldığı hatırlatıldı.

GEREKÇE DELİL YETERSİZLİĞİ

Hayri İnönü ve eşi Nazlı İnönü'nün "müşteki" olarak yer aldığı kararda, isnat edilen suçlarla ilgili "delil yetersizliği" gerekçe gösterilerek, şüpheliler Mustafa Sarıgül ve Emir Sarıgül hakkında kovuşturmaya yer olmadığına dair karar verildiği belirtildi.

OLAYIN GEÇMİŞİ

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu, Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü'nün eşi Nazlı İnönü'nün bir gazeteye verdiği röportajda, "eski başkan Mustafa Sarıgül'ün kendilerini ölümle tehdit ettiğini, Sarıgül'ün 'mafya tutmaktan' söz ettiğini, sadece Hayri İnönü ile kendisinin değil Amerika'da okuyan çocuklarının da tehdit edildiğini" iddia etmesi üzerine, resen soruşturma başlatmıştı.

Soruşturmayı yürüten Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcısı, soruşturma kapsamında ''örgüt'' bulunamadığı gerekçesiyle dosyayı geçtiğimiz hafta Başsavcılığa göndermişti. Başsavcılık da soruşturma dosyasını, özel soruşturma bürosuna devretmişti.

MUSTAFA VE EMİR SARIGÜL 'ŞÜPHELİ' SIFATIYLA İFADE VERMİŞTİ

Soruşturma kapsamında bugüne kadar, Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü ve eşi Nazlı İnönü ''mağdur'', Mustafa Sarıgül ve Emir Sarıgül ise ''şüpheli'' sıfatıyla ifade vermişti. Soruşturmada, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun özel kalemi Tuncay Ceylan, CHP Milletvekilleri İhsan Özkes ile Veli Ağbaba, Hayri İnönü'nün danışmanları ''tanık'' sıfatıyla dinlenilmişti.

Hayri İnönü ve eşi, savcılıkça alınan ifadelerinde, Mustafa Sarıgül ve Emir Sarıgül'den şikayetçi olduklarını belirtmişti. Mustafa Sarıgül ve Emir Sarıgül'ün savcılıkça alınan ifadelerinde ise haklarındaki iddiaları kabul etmedikleri kaydedilmişti.

Sarıgüller\'e \'Tehdit\' Soruşturmasında Takipsizlik Kararı Verildi
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Sarıgüller'e 'Tehdit' Soruşturmasında Takipsizlik Kararı Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (7)

  • döşemeci geldi: Chp senide yuttu Sarıgül Şişli Belediyesi Elden gitti reziliğin ile ortada kaldın bir bardak soğuk su iç 16 3 Yanıtla
  • omer ak: baba ogul ıkısının de yüzünde bır parça nur yok 11 0 Yanıtla
  • omer ak: surata bak patates tarlası gıbi 10 0 Yanıtla
  • omer ak: yuzlerımızı elbette ALLAH (CC) yarattı ama nur lu olması tamamen kulun takvasıyla olur. nurdan nasibini almamış insanların hayrı ve serri yüzünden anlaşılır sekıl a da gozuktugu gibi. 9 0 Yanıtla
  • Şener toprak: Dikenli ğül bu demirtaş tan daha tehlikeli bu Adam'ı Atatürk Ün partisine nasıl kabul ederler oy isterken Atatürk Ün partisi bu geri zaman bildigini oku partisi yazık 6 0 Yanıtla
  • memet dedek: adam mafyanın kralı, ama devlet bile birşey yapamıyor, vay devletimizin haline. . delil yokmuş adamı belediye binasının içinde dövüyorlar, zorla istifa dilekcesi imzalatıyorlar, abd2den mafya tutuyorlar ama delil yok valla çok tıssssss. . . 3 1 Yanıtla
  • As: Dokunmayın bana sarıgulun arkadaşıyım vallahı sızı sarıgule söylerım öldurur sızı mustafa abı döv bunları 0 1 Yanıtla
  • Bolu'da damat, eşi ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü
    02:54 Bolu'da damat, eşi ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü

    Bolu'nun Sağlık Mahallesi'nde ailenin damadı, tartıştığı eşi ve 65 yaşındaki kayınpederini bıçaklayarak öldürdü. Olay yerinden kaçan şahıs yakalanarak gözaltına alındı. Damat, polis ekiplerinin takibi neticesinde kısa süre içerisinde yakalanarak gözaltına alındı.

  • Ankara'da Alkollü Sürücüden Trafik Kazası: 3 Kişi Yaralandı
    02:30 Ankara'da Alkollü Sürücüden Trafik Kazası: 3 Kişi Yaralandı

    Ankara'nın Sincan ilçesinde alkollü bir sürücü, trafik ışıklarında bekleyen araçlara arkadan çarptı. 3 aracın karıştığı kazada 3 kişi yaralandı. Olayın ardından kaza ile ilgili inceleme başlatıldı.

  • Uşak'ta Minibüs ile Hafif Ticari Araç Çarpıştı: Karı Koca Yaralandı
    02:26 Uşak'ta Minibüs ile Hafif Ticari Araç Çarpıştı: Karı Koca Yaralandı

    Uşak'ın Fatih Mahallesi'nde meydana gelen kazada, minibüs ile hafif ticari araç çarpıştı. Kazada karı koca yaralandı ve hastaneye kaldırıldı. Yaralıların durumu iyi olduğu belirtilirken, polis ekipleri kazayla ilgili soruşturma başlattı.

  • Olympiakos Teknik Direktörü Jose Mendilibar: Dayanma gücümüzü sonuna kadar kullandık
    01:57 Olympiakos Teknik Direktörü Jose Mendilibar: Dayanma gücümüzü sonuna kadar kullandık

    Olympiakos Teknik Direktörü Jose Mendilibar, Fenerbahçe ile oynadıkları zorlu maçta dayanma güçlerini sonuna kadar kullandıklarını belirterek, penaltı atışlarına kalmasının futbolcuların becerisine bağlı olduğunu söyledi. Mendilibar ayrıca, Avrupa kupalarında yarı finale kalmanın kendisini şanslı hissettirdiğini ve penaltılara bakmadığını ifade etti.

  • Tecno Camon 30 Premier 5G Tanıtıldı: İşte Özellikleri
    01:09 Tecno Camon 30 Premier 5G Tanıtıldı: İşte Özellikleri

    Tecno, Camon 30 serisinin yeni modeli olan Camon 30 Premier 5G'yi piyasaya sürdü. Camon 30 Premier, şık tasarımı ve özellikleri ile dikkat çekiyor. 6,77 inç LTPO AMOLED ekran, 120Hz yenileme hızı, 50 Megapiksel selfie kamerası, MediaTek Dimensity 8200 işlemci, 12GB RAM, 512GB depolama alanı, 5000 mAh pil ve 70W hızlı şarj desteği gibi özelliklere sahip olan cihaz, silver ve black renk seçenekleri ile sunulacak.


Advertisement