Sarıgül, Maden İşçilerini Ziyaret Etti - Son Dakika
Politika

Sarıgül, Maden İşçilerini Ziyaret Etti

Sarıgül, Maden İşçilerini Ziyaret Etti

Şişli eski Belediye Başkanı ve 30 Mart yerel seçimlerinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Mustafa Sarıgül, enerji ve maden işçilerinin direniş çadırını ziyaret etti.

11.06.2014 20:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şişli eski Belediye Başkanı ve 30 Mart yerel seçimlerinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Mustafa Sarıgül, enerji ve maden işçilerinin direniş çadırını ziyaret etti.

Mustafa Sarıgül'ün işçilere gönderdiği 1 kamyon erzak ise sendika temsilcileri tarafından Soma'daki maden faciasında hayatını kaybeden işçilerin ailelerine gönderilmek üzere teslim alındı.

Bir dizi temaslarda bulunmak üzere Muğla'ya gelen Şişli Eski Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Muğla'da bulunan Kemerköy, Yeniköy ve Yatağan Termik Santralleri ile bu santrallere kömür temin eden linyit sahalarının özelleştirilme kapsamına alınması nedeni ile 269 gün önce Yatağan Termik Santrali önüne kurulan direniş çadırını ziyaret etti. Mustafa Sarıgül işçilerin yoğun ilgisiyle karşılaştı. Mustafa Sarıgül'ü direniş çadırında işçiler ve enerji ve maden işçilerinin örgütlü bulundukları TES İŞ ve Maden İş Sendikası temsilcileri karşıladı. Sarıgül'e CHP Muğla İl Başkanı Mustafa Öztürk ve Yatağan Belediye Başkanı Hasan Haşmet Işık ile parti yöneticileri eşlik etti. Direniş çadırı önünde işçilere hitaben konuşma yapan Mustafa Sarıgül, "Burada binlerce ananın binlerce babanın ve binlerce evladın alın teri ve emeği var. Bu kapıdan çıkan insanlar helal para kazanıyor, haram para kazanmıyor. Bu kapıda alın teri var, bu kapıda onur, bu kapıda dürüstlük var, bu kapıda emeğin mücadelesi var. Sevgili kardeşlerim Soma'da yaşanan olayların Yatağan'da yaşanmaması için, başka bir yerde yaşanmaması için mutlaka ama mutlaka taşeron sistemine son verilmesi gerekiyor. Bugüne kadar özelleştirme adı altında şahıslar ceplerini doldurdular, halkımız mağdur oldu, çalışanlar mağdur oldular. Bizler bugün burada oy için ya da başka bir şey için var değiliz, inandığımız bir konu için buradayız. Yatağan'a yukarıdaki Allah'ımın huzurunda söz veriyorum, Yatağan mücadelesine, Yatağan direnişine sonuna kadar varım" dedi.

Mustafa Sarıgül'ün Yatağan'daki direniş çadırı için gönderdiği 1 kamyon erzak ise sendika temsilcileri tarafından Manisa'nın Soma ilçesinde meydana gelen maden faciasında hayatını kaybeden madenci ailelerine gönderilmek üzere teslim alındı. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Sarıgül, Maden İşçilerini Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Muğla'da seçim çalışmalarını sürdürdü
    16:27 CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Muğla'da seçim çalışmalarını sürdürdü

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Muğla'nın Ortaca ilçesinde düzenlenen bir programda vatandaşlara hitap etti. Özel, seçimde Ortaca'yı almaya geldiklerini belirterek, Ahmet Aras'ı Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı yapacaklarını söyledi. Ayrıca, orman köylülerinin sorunlarına dikkat çeken Özel, Muğla'nın orman varlığını artırmak ve korumak için çalışacaklarını ifade etti. Emeklilerin haklarını alacaklarını vurgulayan Özel, gençleri sandığa davet etti ve Türkiye ittifakının umudun ittifakı olduğunu belirtti.

  • Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı: 6 Bin 299 Çift Evlilik Öncesi Eğitimlere Alındı
    16:26 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı: 6 Bin 299 Çift Evlilik Öncesi Eğitimlere Alındı

    Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Aile ve Gençlik Fonu'na bugün itibarıyla 6 bin 299 çiftin başvurduğunu belirterek, başvuruların değerlendirildiğini ve olumlu sonuçlanan çiftlerin bu hafta evlilik öncesi eğitimlere alındığını açıkladı. Bakan Göktaş ayrıca, fonun öncelikli olarak deprem bölgesinde pilot olarak uygulandığını ve daha sonra Türkiye geneline yaygınlaştırılacağını ifade etti.

  • Gezi Parkı Davası Tutuklusu Tayfun Kahraman'dan Sandığa Gitme Çağrısı
    16:25 Gezi Parkı Davası Tutuklusu Tayfun Kahraman'dan Sandığa Gitme Çağrısı

    Gezi Parkı davasından cezaevinde bulunan şehir plancısı Tayfun Kahraman, pazar günü yapılacak yerel seçim için sandığa gitme çağrısı yaptı. Kahraman, oy kullanmayı düşünmeyen kişileri ikna etmek ve engelli olanları sandığa götürmek için çağrıda bulundu. Kendisinin yerine kullanılan her oy hakkını ödeyeceğini belirten Kahraman, İstanbul'u savunmaya devam edeceğini vurguladı.

  • CHP Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey: 'Bursa'da Kentsel Dönüşüm Yapılmadı'
    16:25 CHP Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey: 'Bursa'da Kentsel Dönüşüm Yapılmadı'

    CHP Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey, Bursa'da kentsel dönüşümün yapılmadığını belirterek, kentsel dönüşümü eleştirdi.

  • Karabük Üniversitesi'nde nefret söylemi kullanan 3 zanlıdan ikisi yakalandı
    16:23 Karabük Üniversitesi'nde nefret söylemi kullanan 3 zanlıdan ikisi yakalandı

    Karabük Cumhuriyet Başsavcılığı, Karabük Üniversitesi'nde yaşandığı iddia edilen olaylarla ilgili sosyal medyada kullanılan nefret söylemlerine ilişkin haklarında gözaltı kararı verilen 3 zanlıdan ikisi yakalandı. Zanlılar, halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik veya aşağılama, halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma suçlamalarıyla karşı karşıya. Yakalanan zanlılar adliyeye sevk edildi, diğer zanlının yakalanması için İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığına talimat gönderildi.

  • CHP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Veli Ağbaba Emeklilerle Buluştu
    16:23 CHP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Veli Ağbaba Emeklilerle Buluştu

    CHP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Veli Ağbaba, emekli derneklerinin temsilcileriyle bir araya gelerek emeklilerin yaşadığı sorunları dile getirdi.


Advertisement