Sarıgül-Kılıçdaroğlu Aynı Karede: Hacı Bektaş-I Veli'den Alacağımız Çok Dersler Var - Son Dakika
Güncel

Sarıgül-Kılıçdaroğlu Aynı Karede: Hacı Bektaş-I Veli'den Alacağımız Çok Dersler Var

Hacı Bektaş Veli'yi anma programında konuşan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "Hacı Bektaş-ı Veli'den alacağımız çok dersler var. Ahlaki ölçüleri ve değerleri çürümüş diğerini düşman gören kendinden başkalarını ötekileştiren insanların mağduriyetleri üzerine iktidar kurmaya çalışan bir toplumdan barış ve huzur üretmesi beklenemez" dedi.

16.08.2014 13:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hacı Bektaş Veli'yi anma programında konuşan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, " Hacı Bektaş-ı Veli'den alacağımız çok dersler var. Ahlaki ölçüleri ve değerleri çürümüş diğerini düşman gören kendinden başkalarını ötekileştiren insanların mağduriyetleri üzerine iktidar kurmaya çalışan bir toplumdan barış ve huzur üretmesi beklenemez" dedi.

-OLASI KURULTAY ÖNCESİ, DİKKAT ÇEKEN BİR FOTOĞRAF KARESİ-

Sosyal demokratlar Hacı Bektaş Veli'yi anma törenlerinde bir araya gelerek geleneksel buluşmalarını gerçekleştirdi ve seçim sonrası stres attı.Hacı Bektaş-ı Veli'yi anma programına Mustafa Sarıgül de katıldı. Olası kurultay öncesinde Kılıçdaroğlu ve Sarıgül'ün aynı fotoğraf karesinde yer alması dikkati çekti.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 51.Ulusal, 25.Uluslararası Hacı Bektaş Veli'yi Anma Törenleri ve Kültür Sanat etkinliklerine katıldı. Açılışta bir konuşma yapan CHP Genel Başkanı özetle şunları söyledi:

"Gönüller sultanı Hacı Bektaş-ı Veli, tasavvuf dünyasında Allah dostu anlamına gelir. Allah'ın dostu olabilmek ve onun sevgisini kazanabilmek elbette büyük bir şeref. Hacı Bektaş-ı Veli'nin yolu güzeli keşfetme ve güzeli yaşama sanatıdır. Biz güzeli ve güzellikleri nerede yitirdiğimizi bilirsek o güzellikleri yeniden keşfetmenin imkânını da ancak o zaman yakalarız. Bugün dünyanın elinde trilyonca dolarlık maddi imkan var. Ama bu imkânlar dünyayı daha adaletli bir yer haline getiremedi. Tarihin en trajik katliamlarını ve savaşlarını engelleyemedi. Bugün belki de tarihin en büyük aç insan kitleleriyle karşı karşıyayız.

Bu kadar büyük maddi imkân insanı daha paylaştırıcı ve daha mutlu yapamadı. Önümüzde iki temel sorun var. Sorunlardan birisi şu; bu hırsın bu zulmün önüne nasıl geçeceğiz. İkinci sorun; insanlığın canavar haline getirilerek adalet yerine zulüm ve savaş ürettiği bu hastalıklı halden nasıl kurtulacağız.

-İHTİYACIMIZ OLAN GERÇEK BİR ZİHNİYET DEVRİMİDİR"-

İhtiyacımız olan gerçek bir zihniyet devrimidir. Hayata bakış açımızı köklü bir şekilde değiştirmeden insan onuruna yakışır bir düzeni kuramayız. Hacı Bektaş-ı Veli'nin maneviyat ve ahlak yolu bu zihniyet devriminin yol haritasını eksiksiz bir şekilde önümüze seriyor. Peygamberimizin ve onun üstün ahlak yolunu kendisi için yegane yol kabul eden Hacı Bektaş yolundan yürümezsek kurduğumuz uygarlık düzeninin zulüm ve gözyaşı ürettiğini görmeye devam edeceğiz.

Ahlaki ölçüleri ve değerleri çürümüş diğerini düşman gören kendinden başkalarını ötekileştiren insanların mağduriyetleri üzerine iktidar kurmaya çalışan bir toplumdan barış ve huzur üretmesi beklenemez.

Müslüman coğrafyası kan ağlıyor. Tüm vahşeti de din adına yaptıklarını iddia eden zalimlerin Mevlana'yı, Yunus Emre'yi, Hacı Bektaş-ı Veli'yi tanısalardı, onların sevgisini, aşkını, muhabbetini bilselerdi bunu asla yapmazlardı.

Unutmayalım aynı dine inanan iki insanın biribirini öldürdüğü günümüzde aslan ile ceylanı aynı kucakta tutan Hacı Bektaş-ı Veli'den alacağımız çok dersler vardır.

Sevgili canlar. Hacı Bektaş-ı Veli'nin toplum ideali temel olarak ahlaklı ve erdemli bir toplum tasavurudur. Ahlaklı ve erdemli toplumdan neyi kastediyoruz.

Ahlaklı ve erdemli toplum saygı, paylaşım, adalet, hak, hukuk, hukuk, eşitlik,cömertlik, emeğe saygı gibi temel ahlaki ilkeler etrafında bir araya gelen toplumdur.

İnsanlık ekonomik ve teknolojik olarak çok ileri noktalara gelmiş olabilir ama adalet, hak, hukuk, eşitlik, cömertlik, emeğe saygı gibi temel ahlaki değerler ve bu ilkeler etrafında bir araya gelirsek ahlaklı ve erdemli bir toplumu yaratmış oluruz.

İnsanlık olarak güzeli bulmak için çok sağlam ilkelere ve kadim bir yol haritasına ihtiyacımız var. Önemli olan suyu hangi kaynaktan alacağımızı bilmektir.

-"YENİDEN MEVLANA'YA ÇEVİRELİM YÜZÜMÜZÜ"-

Yeniden Mevlana'ya çevirelim yüzümüzü. Yeniden Yunusla hasbahal edelim, yeniden Pir Sultan Abdal'ı, Dadaloğlu'nu analım. Yeniden Hacı Bektaş-ı Veli'nin dergâhında gönüllerimizi merhamet ve aşk ırmağıyla yıkayalım.

Bunu yaptığımız zaman evrensel değerleri yakalamış olacağız."

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Sarıgül-Kılıçdaroğlu Aynı Karede: Hacı Bektaş-I Veli'den Alacağımız Çok Dersler Var - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement