Sarıgül'den CHP Lideri Kılıçdaroğlu'na Geçmiş Olsun Ziyareti - Son Dakika
Politika

Sarıgül'den CHP Lideri Kılıçdaroğlu'na Geçmiş Olsun Ziyareti

Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na geçmiş olsun ziyaretinde bulunan CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sarıgül, “Demokrasi adına yüz kızartıcı bir olaydır.

09.04.2014 15:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na geçmiş olsun ziyaretinde bulunan CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sarıgül, "Demokrasi adına yüz kızartıcı bir olaydır. Meclis Başkanı Cemil Çiçek'ten de dileğimiz TBMM'de güvenlik zafiyetinin olmaması lazım. Özellikle grup toplantılarının gerçekten bir miting havasında geçmesi doğru bir olay değildir" dedi.

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sarıgül, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na geçmiş olsun ziyaretinde bulundu. Ziyaret sonrası gazetecilere açıklama yapan Sarıgül, "TBMM'de milletvekilliği yapan, başkanlık divanında görev alan arkadaşınız olarak dün Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'na yapılan olayı bütün Türkiye kınadı. Demokrasi adına yüz kızartıcı bir olaydır. Meclis Başkanı Cemil Çiçek'ten de dileğimiz TBMM'de güvenlik zafiyetinin olmaması lazım. Özellikle grup toplantılarının gerçekten bir miting havasında geçmesi doğru bir olay değildir. Bu konuyu başlatan iktidar partisidir. O nedenle TBMM'de yeni bir düzenleme yapılması şarttır. Dünyanın hiçbir noktasında kaba kuvvetle fikirler susturulamaz. Dünyanın hiçbir noktasında kaba kuvvetle hiçbir olay engellenemez. Biz bütün Türkiye'de barışın olmasını, demokrasinin olmasını, bireylerin özgür olmasını arzu ediyoruz. O nedenle dünkü bu olayı tekrar bir kez daha kınıyorum. Parlamento çatısı altında böyle bir olayın cereyan etmesi dünya kamuoyunda da, ülkemiz açısından da son derece negatif bir olay olmuştur. O nedenle bu tip olayların bir daha olmaması için gerekli tedbirlerin alınmasını şart olarak görüyorum" şeklinde konuştu.

Genel Başkan ile çok güzel bir görüşmelerinin olduğunu kaydeden Sarıgül, "Kendisinin olaydan sonra o sakinleştirici konuşması da toplumda gerginliği önlemiştir" dedi.

"ARZU EDERDİK Kİ YEREL SEÇİMLER DAHA DEMOKRATİK BİR ORTAMDA YAPILSIN"

Kılıçdaroğlu ile yerel seçim değerlendirmesi yapıp yapmadıklarının sorulması üzerine Sarıgül, şunları söyledi:

"İstanbul'da arzu ederdik ki yerel seçimler daha demokratik bir ortamda yapılsın. İstanbul'da biz AK Parti adayı sayın Kadir Topbaş ile yarışmadık. Biz İstanbul'da tamamen halkı verdiği yetkiyi devlet gücü olarak kullanan ve devletin bütün olanakları ve imkanları İstanbul'da karşımızda seferber edildi. Özellikle ve özellikle seçim kurullarının bir kez daha vicdan muhasebesi yapması lazım. Türkiye'nin en şaibeli, en demokratik olmayan yerel seçimleriyle karşı karşıya kaldık. İstanbul'da oyumuzu 1 milyon yükselttik. İstanbul'da CHP tarihinin en yüksek oyunu aldık ama arzu ederdik ki buraya başarıyla gelebilmek. Bugünden itibaren önümüzde yapılacak seçimlerle ilgili kapı kapı dolaşmaya başlayacağız. İstanbul'da, İstanbul'un bütün ilçelerinde gölge başkanlıklar oluşturarak yapılan çalışmaları adım adım takip edeceğiz. İstanbul halkıyla ilgili sunmuş olduğumuz önemli projelerimiz vardı. Bu projelerimizin hayata geçmesi için çalışma arkadaşlarımızla birlikte geceli gündüzlü çalışmalarımıza hiçbir siyasi parti gözetmeden aynı şekilde devam edeceğiz. Ben önümüzdeki yıllarda CHP'nin İstanbul'da yakalamış olduğu bu başarıyı daha da geliştireceğine inanıyorum. Sonuçta 3 puanlık bir oyla İstanbul seçimleri kaybedilmiştir. Seçimler daha demokratik olsaydı, biz İstanbul'da AK Parti adayıyla yarışmış olsaydık sonuçlar bu olmazdı ama sayın Başbakan seçim öncesinde İstanbul'a karşı devletin bütün imkan ve olanaklarını kullandı."

"SAYIMDAN NİÇİN KORKULUYOR?"

Ankara'da yapılan itirazlarla ilgili soru üzerine Sarıgül, "İstanbul'da benim sayımlarla ilgili İstanbul İl Başkanlığımızın talebi oldu. Ankara'da da oldu. Sayımdan niçin korkuluyor? Tekrar sandığa güveniyorsanız İstanbul'da da, Ankara'da da neden sayımlar yapılmıyor. Yapılmaması gerçekten düşündürücü. Biz sandığa güveniyoruz. Biz sandıktaki yurttaşlarımızın özgür iradesine inanıyoruz. O zaman sayımı muhalefet partileri istiyorsa, sizin de iktidar partisi olarak istemeniz lazım. Bir sayımın yapılması demokrasi üzerindeki bütün şaibeleri ortadan kaldırır. İktidar İstanbul'da da, Ankara'da sayım yaptırmayarak, bizlerin ne kadar haklı olduğunu ve sandıklarda 112 oyun 212 olarak yazıldığını, birleştirme tutanaklarında 320 oyun 32 olarak yazıldığının göstergesidir. İktidar bu seçimlere şaibe düşürmüştür. Bu süreç devam edecek. Hukuksal süreçleri sonuna kadar partimiz takip edecek" diye konuştu.

Genel başkanlık ile ilgili soruya Sarıgül, "Benim görevim partimin iktidar olmasını sağlamak. Benim bu saatten sonra iki tane görevim var; birinci görevim ulusal bayrağımızı en yükseğe taşımak. Ulusal bayrağımız Kuzey Kore'nin değil, Almanya'nın, Fransa'nın, İngiltere'nin demokratik ülkelerin en üst noktasına taşımak. İkinci görevim de ülkemde onurla ve şerefle talebesi olduğum CHP bayrağını burçlara dikmek" cevabını verdi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Sarıgül'den CHP Lideri Kılıçdaroğlu'na Geçmiş Olsun Ziyareti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Seçimlerden önce söz vermişti: Belediye başkanı, mültecilere ait kaçak iş yerlerini kendi eliyle mühürledi
    08:34 Seçimlerden önce söz vermişti: Belediye başkanı, mültecilere ait kaçak iş yerlerini kendi eliyle mühürledi

    CHP'li Afyonkarahisar Belediyesi, kentte bulunan sığınmacıların ruhsatsız iş yerlerini mühürleme kararı aldı. Belediye Başkanı Burcu Köksal, zabıta ekiplerinin işlemlerini yerinde takip ederek dükkanları mühürledi ve mültecilerin iş yeri açmalarına engel olacağını, şehirden ayrılmaları için gerekenin yapılacağını ifade etti.

  • 08:13 "Mahzen-30" Operasyonlarında Organize Suç Örgütü Çökertildi

    Batman merkezli 8 ilde Jandarma tarafından düzenlenen 'Mahzen-30' operasyonlarında elebaşılığını Doğan Güney'in yaptığı (Yurt Dışı Firar) 'Odacılar' olarak bilinen Organize Suç Örgütü çökertildi. Operasyonlarda organize suç örgütünün yöneticilerinden Yonca Onat'ın da aralarında bulunduğu 34 şüpheli yakalandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonun başarısını sosyal medya hesabından duyurdu.

  • Erzincan'da jandarma ekipleri bilgilendirme faaliyeti gerçekleştirdi
    07:38 Erzincan'da jandarma ekipleri bilgilendirme faaliyeti gerçekleştirdi

    Erzincan'ın Üzümlü ve Çayırlı ilçelerinde jandarma ekipleri, kadına yönelik şiddetin önlenmesi ve çevre kirliliği konularında bilgilendirme faaliyetleri gerçekleştirdi. Üzümlü'de 38 kadına KADES uygulaması hakkında bilgilendirme yapılırken, Çayırlı'da ise öğrencilere çevre kirliliği ve HAYDİ uygulaması hakkında bilgilendirme yapıldı.

  • Erzincan'da Güvenlik Kamerası Yaygınlaştırma Projesi
    07:36 Erzincan'da Güvenlik Kamerası Yaygınlaştırma Projesi

    Vali Hamza Aydoğdu başkanlığında, Belediye Başkanı Bekir Aksun, İl Emniyet Müdürü Kenan Kurt, ilgili birim müdürleri ve mesleki oda yöneticilerinin katılımlarıyla 'Gözümüz Olun Projesi' ile ilgili toplantı yapıldı. Proje kapsamında, hırsızlık başta olmak üzere asayiş, terör ve genel güvenliğe ilişkin tüm olayların tespit ve aydınlatılması, hiçbir suçun faili meçhul kalmaması amacıyla; Erzincan'da faaliyet gösteren esnaflar, odalar ve STK'lar ile yeni yapı ruhsatı alan inşaatlarda kapalı devre güvenlik kamerasının yaygınlaştırılması amaçlanmaktadır.


Advertisement