Sarıgül'den Bayrak ve Cumhurbaşkanlığı Değerlendirmesi - Son Dakika
Güncel

Sarıgül'den Bayrak ve Cumhurbaşkanlığı Değerlendirmesi

Muğla Büyükşehir Belediyesi ve yeni kurulan ilçelerden Menteşe Belediyesi'ni ziyaret eden Şişli eski Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Diyarbakır 2'nci Hava Kuvveti Komutanlığı'ndaki Türk bayrağının indirilmesi ile Cumhurbaşkanlığı seçimini değerlendirdi.

11.06.2014 17:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla Büyükşehir Belediyesi ve yeni kurulan ilçelerden Menteşe Belediyesi'ni ziyaret eden Şişli eski Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Diyarbakır 2'nci Hava Kuvveti Komutanlığı'ndaki Türk bayrağının indirilmesi ile Cumhurbaşkanlığı seçimini değerlendirdi. Bayrak olayında herkesin üzüldüğünü söyleyen Sarıgül, Cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili de birinci turda her siyasi partinin kendi adayını göstermesi gerektiğini dile getirdi.

CHP'den İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olup, seçimi kaybeden Mustafa Sarıgül, geçen 30 Mart'ta, yeniden Muğla'da Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen CHP'li Osman Gürün ve Menteşe Belediye Başkanı CHP'li Bahattin Gümüş'ü makamlarında ziyaret etti. Her iki başkanı da tebrik eden Mustafa Sarıgül, gündemle ilgili açıklamalar yaptı, cumhurbaşkanı adaylığı konusuna da değindi. Cumhurbaşkanlığı makamının siyasi bir koltuk olmadığını belirten Sarıgül, "Birinci turda her siyasi partinin kendi adayını göstermesi lazım. O aday kendi görüşlerini, düşüncelerini ve yapacaklarını anlatmalı. İkinci turda bahsettiğimiz çatı aday olayı rahatlıkla oluşabiliyor. Cumhurbaşkanlığı siyasi bir koltuk değil, ulusun her kesimini temsil eden bir makam. Benim siyasi görevim var. Onlara devam ediyorum. Partimiz hangi adayı gösterirse, onun kazanması için sabah 06.00'dan gece 24.00'e kadar çalışarak, çalmadık kapı, sıkmadım el bırakmayacağım" dedi.

Bayrak indirilmesi konusuna da değinip Atatürk'ü örnek gösteren Sarıgül, "Türk bayrağının indirilmesi gibi bir olayın yaşanmaması gerekiyordu. Bu olay hepimizi haddinden fazla üzdü. Ben toprağına bağlı, inançlarına saygılı, laikliği savunan rahmetli Bülent Ecevit ve Erdal İnönü gibi genel başkanlar ile çalıştım. Tarihe baktığımız zaman Mustafa Kemal Atatürk, Yunan bayrağını yerde görerek kaldırılması talimatını veriyor. İktidar çözüm süreci diye diye, uzun zamandır Kürt, Alevi, Roman açılımı diyerek herkesi oyaladı. TBMM'ye bilgi vermeden, kendi başına yaptıkları çalışmalar ile ülkemizi sıkıntıya sokuyorlar. Yaptıklarını yurttaşlarımızın takdirine bırakıyorum. Hiçbir evladımızın dağa çıkmaması lazım. Bütün yavrularımız kendi dillerini, inançlarını özgür ve mutlu bir şeklilde yaşamaları gerekiyor. Muğla, Of, Hopa ve Lice'de de aynı olması gerekiyor" diye konuştu.

Belediye ziyaretlerinde halkın sevgi gösterisinde bulunduğu Sarıgül, Yatağan İlçesi'nde enerji ve maden işçileri tarafından kurulan direniş çadırını ziyaret etmek üzere Menteşe İlçesi'nden ayrıldı. - Muğla

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sarıgül'den Bayrak ve Cumhurbaşkanlığı Değerlendirmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Erzincan Valiliği, ALES sınavı saatlerinde gürültü kirliliği yapmamaları konusunda uyarıda bulundu
    08:27 Erzincan Valiliği, ALES sınavı saatlerinde gürültü kirliliği yapmamaları konusunda uyarıda bulundu

    Erzincan Valiliği, bu hafta sonu yapılacak olan ALES sınavı saatlerinde vatandaşlardan gürültü kirliliği yapmamalarını istedi. Sınavın yapılacağı binaların yakınında klakson çalınmaması, sirenlerin çalışmaması ve her türlü gürültünün yapılmaması gerektiği belirtildi.

  • İstanbul, Marmara depremine hazırlanmaya başlasa 15-20 seneye hazır olur
    08:25 İstanbul, Marmara depremine hazırlanmaya başlasa 15-20 seneye hazır olur

    Bilim Akademisi üyesi, yer bilimci ve deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, erken uyarı sisteminin can kurtarıcı olmadığını, asıl önemli olanın İstanbul'un depreme hazırlanması olduğunu belirtti. Ayrıca, çalışmalara bugün başlanması halinde ortalama 15-20 yıl içerisinde İstanbul'un depreme hazır olabileceğini ifade etti.

  • İzmir'de kavgada yaralanan adam hayatını kaybetti
    08:06 İzmir'de kavgada yaralanan adam hayatını kaybetti

    İzmir'in Konak ilçesinde iki aile arasında çıkan kavgada tabancayla yaralanan 35 yaşındaki adam, hastanedeki yaşam mücadelesini kaybetti. Kavganın ardından gözaltına alınan bir kişiyle diğer iki kişinin yakalanması için çalışmalar devam ediyor.

  • Tokat'ta bulunan Sebastapolis Antik Kenti depremlerde zarar görmedi
    07:53 Tokat'ta bulunan Sebastapolis Antik Kenti depremlerde zarar görmedi

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde bulunan Sebastapolis Antik Kenti, yaşanan depremlerde zarar görmedi. Antik kentin, Anadolu Ajansı tarafından dron ile yapılan görüntüleme sonucunda zarar görmediği belirlendi. Sebastapolis Antik Kenti, M.S 98-117 yıllarında Kapadokya eyaletine dahil edilmiş ve Karadeniz'in en büyük 5 şehrinden biri olarak biliniyor. Ancak zamanla önemini kaybeden ve unutulan antik kent, 1986 yılında başlayan kazı çalışmalarıyla gün yüzüne çıkarılmaya başlandı.


Advertisement