Marula Bitkisi Hayvanları Sarhoş Etti - Son Dakika
Komik - İlginç

Marula Bitkisi Hayvanları Sarhoş Etti

Alkol içeren marula meyvesini yiyen hayvanların sarhoş halleri belgesele konu oldu.

16.09.2014 15:47  Güncelleme: 16:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Marula bitkisi, mango, kaju ve antep fıstığı ile aynı Anacardiaceae ailesinden gelen ve Afrika'da yetişen tohumları protein açısından zengin, meyvesi yenen ve likör (amarula) yapımında kullanılan, yağı ise afrika'nın en önemli kozmetik hammaddelerinden biri olan bir bitkidir.

Marula bitkisi, yılda bir defa ve Afrikanın en sıcak ve en kurak mevsiminde meyve verir. Son derece sulu olan marula meyveleri, eğer bekletilirse aynı zamanda %17 alkol içerir.

Bu bunaltıcı mevsimde birçok hayvan hem yakıcı güneşten korunmak ve hem de karınlarını doyurmak için bu ağacın altında toplanır. Beklemiş ve fermente olmuş meyveleri aşırı yemek, sarhoşluğa neden olabilir.

Bu yönden marulayı efsane haline getiren "Animals Are Beatiful People" adlı James Ulys tarafından çekilen 1974 tarihli belgeselde maymunlar,filler,düğmeli domuzlar v.s bir kısım canlılar beklemiş marula meyvelerinden sarhoş olunca düştükleri durum bu belgesele yansıdı.

Marula Bitkisi Hayvanları Sarhoş Etti
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Komik - İlginç Marula Bitkisi Hayvanları Sarhoş Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • Jacky Chan: Türkiye'de yaygınlaşır, yazın bir kenara. 4 0 Yanıtla
  • 1453CARSI.BJK: KUSLAR BAKIP BAKIP BI ANLAM VEREMEDILER:)) NE YEDIYSENIZ NE ICTIYSENIZ BIZEDE VERIN DER GIBI BAKI VERIYOLAR. . . 3 0 Yanıtla

Advertisement