Sapanca Gölü'nden 4'üncü İsale Hattında Sona Doğru - Son Dakika
Güncel

Sapanca Gölü'nden 4'üncü İsale Hattında Sona Doğru

Sapanca Gölü\'nden 4\'üncü İsale Hattında Sona Doğru

Sakarya'da yaşayan 800 bin kişinin içme suyu ihtiyacını karşılayan Sapanca Gölü'ne yapılan dördüncü isale hattı çalışmalarında son aşamaya gelindi.

15.09.2014 12:53  Güncelleme: 15:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sakarya'da yaşayan 800 bin kişinin içme suyu ihtiyacını karşılayan Sapanca Gölü'ne yapılan dördüncü isale hattı çalışmalarında son aşamaya gelindi.

Yerin 50 metre altında açılan 460 metre uzunluğundaki tünelin son metresinde kazı çalışmaları sürerken, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu burada yıl sonuna kadar çelik boruların da döşenmiş olacağını söyledi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, merkez ilçe Adapazarı ve diğer ilçelerde yaşayan yaklaşık 800 bin kişinin içme suyunu sağlayan Sapanca Gölü'nden su alan isale hatlarının eski olması ve sık sık arızalanarak şehri susuz bırakması nedeniyle bir yıl önce dördüncü isale hattının yapımına başladı. 11 kilometrelik 4'üncü çelik isale hattının Esentepe Kampüsü civarında devam eden yerin 50 metre altındaki 3.2 metre genişliğinde tünel çalışmalarının son metrelerinin açılması çalışmalarını izleyen Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu şunları söyledi:

"Tünel inşaatımızın tamamlanması ile hattımızın kalan 2 bin metrelik kısmında da hemen çalışmalarımızı başlatacağız. Şehrin 4'üncü isale hattını yıl sonuna kadar devreye almayı planlıyoruz. İnşallah bu hattın devreye alınması ile şehrimiz entegre bir altyapı sistemine kavuşmuş olacak. Sapanca Gölü'nden temin edilen içme suyu bu çelik hat ile arıtma tesislerimize isale edilecek ve vatandaşlarımızın çeşmelerine kesintisiz bir şekilde ulaşacak."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sapanca Gölü'nden 4'üncü İsale Hattında Sona Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement