Şanslı'nın Yaşama Azmi Kıskandırıyor - Son Dakika
Yerel

Şanslı'nın Yaşama Azmi Kıskandırıyor

Köpek gençlik hastalığına yakalanan ve hayatından ümit kesilerek barınağa bırakılan, hastalığı yenmesine rağmen bu kez de 3 bacağı birden felç olan Şanslı'nın tek patisiyle verdiği yaşam mücadelesi, görenleri kendine hayran bırakıyor Meliha Yılmaz Doğal Hayatı Koruma Vakfı Başkanı ve Gölbaşı Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Sorumlusu Mine Eren: "Şanslı, bize geldiğinde minicikti ve çok hastaydı.

05.04.2014 11:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İLKNUR ÇETİNBAŞ - Meliha Yılmaz Doğal Hayatı Koruma Vakfı Gölbaşı Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nde yaşamını sürdüren Şanslı, yaşama azmiyle kıskandırıyor.

Gençlik hastalığına yakalanan ve hayatından ümit kesilerek barınağa bırakılan, hastalığı yenmesine rağmen bu kez de 3 bacağı birden felç olan Şanslı'nın tek patisiyle verdiği yaşam mücadelesi, görenleri kendine hayran bırakıyor.

Meliha Yılmaz Doğal Hayatı Koruma Vakfı Başkanı ve Gölbaşı Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Sorumlusu Mine Eren, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Şanslı'nın 6-7 ay önce barınaklarına getirildiğini belirterek, "Şanslı, bize geldiğinde minicikti ve çok hastaydı. Sevgiye ve ilgiye öyle güzel cevap verdi ki adeta hayata sıkı sıkıya tutundu" dedi.

Annesi ölen ve kardeşleriyle barınağa bırakılan Şanslı'nın, gençlik hastalığına yakalandığını belirten Eren, "Bu ağır hastalık çoğunlukla ölümle sonuçlanıyor. Şanslı'nın kardeşlerinden de ölenler oldu ama o çok direndi. Biz de ona ihtiyacı olan bakımı verdik. Bir süre evde baktık. Hastalığı yenince de barınağa getirdik ancak bu kez de 3 bacağı birden felç oldu" diye konuştu.

"Şanslı'yı uyutmadığımız için bizi eleştirenler oldu"

Şanslı'nın belden aşağısının tutmadığını, sadece sol ön patisini hareket ettirebildiğini ve başını biraz kaldırabildiğini anlatan Eren, şöyle devam etti:

"Şanslı çok sosyal bir köpek, iletişimi çok kuvvetli. Yemeğini kendi yiyor, suyunu kendi içiyor. Hiç sızlandığını, ağladığını duyamazsınız. Çok mutlu bir köpek. İlgiye ve sevgiye çok güzel karşılık veriyor. Şanslı'yı uyutmadığımız için bizi eleştirenler oldu. Acı çektiği için uyutulmasını istediler ama hayata o kadar bağlı ki tek ihtiyacı bakım. Biz de ona sonuna kadar bakacağız."

- Uzman Veteriner Tokabaş

Gölbaşı Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nde görev yapan uzman veteriner Gökhan Tokabaş ise Şanslı'nın tek ayağıyla hafifçe doğrulup bu sayede beslendiğini, vücudunu ve yaralarını yalayarak hayatta kaldığını anlattı.

Köpeklerin, gençlik hastalığını atlatsalar bile çoğunlukla felç nedeniyle yaşama isteklerini kaybettiklerini ve beslenmeyi reddederek öldüklerini anlatan Tokabaş, "Yurt dışındaki birçok barınakta köpekler, 3 ay içinde sahiplenilmezse uyutularak öldürülüyor. Bu, bizim barınağımızda kesinlikle yapılmıyor" şeklinde konuştu.

Tokabaş, "Şanslı gibi yaşama azmi ve mücadelesi olan köpekler, üstüne bir de sahiplenilip şefkat gördüğünde, çok büyük gelişmeler kaydedebiliyor. Şanslı da bir hayvansever vatandaşımız tarafından evlat edinildi ve son birkaç haftadır durumu çok daha iyi" ifadelerini kullandı.

Şanslı'yı evlat edinen Ilgın Bektaş ise barınağı gezerken Şanslı'yı gördüğünü belirterek, "Buraya bir köpek evlat edinmek için gelmiştim. Şanslı, o kadar köpeğin içinde benimle göz teması kuran tek hayvan oldu. Hayat hikayesinden de çok etkilendim. Artık masraflarını karşılayıp, hafta sonları buraya gelerek onunla vakit geçiriyorum" ifadelerini kullandı.

"Şanslı'nın hikayesi, İrlandalı yazar Christy Brown'ın yaşamına benziyor"

Bektaş, Şanslı'nın hikayesini "Sol Ayağım" adlı kitabıyla ünlenen İrlandalı yazar Christy Brown'ın yaşamına benzettiğini vurgulayarak, "Christy Brown da beyin felci nedeniyle sadece sol ayağını hareket ettirebiliyordu ve ölene kadar resim yapıp kitap yazdı. Şanslı'nın yaşama azminin de tıpkı Brown'ınki gibi hepimize örnek olması gerektiğini düşünüyorum" diye konuştu.

1932-1981 yılları arasında yaşayan ve beyin felci ile dünyaya gelen Brown, ailesinin ona olan inancı sayesinde, uzun süren tedaviler sonrası sol ayağını kullanma kabiliyetini geliştirdi. Sol ayağıyla resim yapan ve kitap yazan Brown'ın eserleri, onun tüm dünyada ünlenmesini sağladı.

Brown'ın, kendi hayat hikayesini kaleme aldığı "Sol Ayağım" (My Left Food), 1989 yılında sinemaya uyarlanmış ve başrol oyuncusu Daniel Day-Lewis'e, en iyi erkek oyuncu dalında Oscar kazandırmıştı. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Şanslı'nın Yaşama Azmi Kıskandırıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement