Şanlıurfa'dan Vali Mutlu'ya 'Suriyeli Tepkisi - Son Dakika
Yerel

Şanlıurfa'dan Vali Mutlu'ya 'Suriyeli Tepkisi

Toplumsal Uzlaşı ve Barış Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Karataş, İstanbul Valisi Avni Mutlu'nun 'İstanbul caddelerinde uyumak zorunda kalan Suriyelileri Urfa'ya gönderdik' yönündeki sözlerine tepki gösterdi.

17.07.2014 18:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Toplumsal Uzlaşı ve Barış Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Karataş, İstanbul Valisi Avni Mutlu'nun 'İstanbul caddelerinde uyumak zorunda kalan Suriyelileri Urfa'ya gönderdik' yönündeki sözlerine tepki gösterdi.

Vali Mutlu'nun sözlerini talihsiz bir açıklama olarak değerlendiren Karataş, Şanlıurfa'nın Suriyeli sürgün kampı olarak görülmemesini istedi. Suriye'de yaşanan savaştan dolayı kapılarını mültecilere açarak Türkiye'nin, üzerine düşen insani görevini yaptığını vurgulayan Karataş, ülkenin çeşitli illerine yerleşen mültecilerin kabulündeki sorunlar nedeniyle Suriyelilerin Şanlıurfa'ya sürüldüğünü kaydetti. Hatay, Kahramanmaraş, Akçakale ve Gaziantep'te Türkilyeli vatandaşlarla mülteciler arasında şiddetli kavgalar yaşanmaya başladığını belirten Karataş, "Geçtiğimiz hafta Maraş halkı mültecilerle sokak ortasında taşlı bıçaklı şiddet olaylarına sahne oldu. Şiddet gören Suriyeli mülteciler Urfa ve Antep'e dönmek zorunda bırakıldı. Bu kez Antep'te de şiddet gören Suriyeliler Urfa'ya gönderildi. Zaten en fazla mülteciyi barındıran şehir konumunda olan Urfa yeni mültecileri barındıracak kapasiteye sahip değildir. Tüm bu tatsız olayların arkasından İstanbul Valisi Sn. Mutlu'nun şehirlerinde rahatsızlık çıkaran mültecileri Urfa'ya göndermesi talihsiz bir hareket ve davranış olmuş, Urfalının sabrını taşırmıştır. Kimden rahatsız olunursa ya da şehrinde taşkınlık çıkarırsa o kişi, Urfa'ya mı layık görülecek. Üzülerek söylüyorum, Urfa aşağılanmış ve hakarete uğramıştır. Keşke Sayın Mutlu bu talihsiz açıklamayı yapmamış olsaydı. Urfa'nın Türkiye'nin sürgün yeri olmasını önleyelim" dedi.

SINIRLARIN SÜZGECE DÖNDÜĞÜ İDDİASI

Sık sık mülteci kabulü ile ilgili sorunları gündeme taşıdıklarını belirten Karataş, sınırların süzgece döndüğünü ileri sürdü. Sınırlarda gerekli tedbirlerin alınmaması halinde terör gruplarının ülkede cirit atacağını iddia eden Karataş, "Süzgece dönen sınırlarımızda geçişlerde hiçbir denetimin olmaması, geçişlerin kayıt altına alınmaması ve en önemlisi geçenlerin örgüt militanı olup olmadığının kontrol edilmemesi bugün yaşanan olayların ve önüne geçilmesi mümkün olmayan sorunların habercisi gibiydi. Daha öncede belirttim,yine söylüyorum,Türkiye'nin dört bir coğrafyasına dağılmış canlı bombalar ve militanlar düğmeye basıldığı anda faaliyete geçecek ve Türkiye terör gruplarının cirit attığı bir yuva haline gelecektir.

Suriyelilerin Türkiyeli vatandaşlardan daha rahat bir şekilde ülke içerisinde dolaştığını anlatan Karataş, uyarılarını şöyle sürdürdü:

"Toplumun huzurunu bozmaya yönelik girişimler önümüzdeki süreçte artarak devam edecek gibi de gözükmektedir. Araç plakaları ve kimlikleri bulunmayan ve bu nedenle de kayıt altında tutulamayan mülteciler cezai işlemede tabi tutulamamaktadırlar. Biz buradan yetkilileri tekrar tekrar uyarıyor ve biran önce önlem almaları konusunda ivedilikle çözüm bulmalarını istiyoruz." - ŞANLIURFA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Şanlıurfa'dan Vali Mutlu'ya 'Suriyeli Tepkisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement