Şanlıurfa Bülent Arınç: 7 Düvele Karşı Mücadele İçerisindeyiz - Son Dakika
Güncel

Şanlıurfa Bülent Arınç: 7 Düvele Karşı Mücadele İçerisindeyiz

Şanlıurfa Bülent Arınç: 7 Düvele Karşı Mücadele İçerisindeyiz

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, partisinin Şanlıurfa'da düzenlediği istişare toplantısında muhalefet partilerini eleştirdi.

31.05.2015 16:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, partisinin Şanlıurfa'da düzenlediği istişare toplantısında muhalefet partilerini eleştirdi. Özellikle HDP'yi hedef alan Arınç, "7 düvele karşı bir mücadelenin içerisindeyiz. HDP bildiğimiz HDP'dir. Yani PKK ile bağlantısını, KCK ile bağlantısını PYD ile bağlantısını Kandil ile irtibatını bildiğimiz bir partidir. Çözüm sürecinde her zaman hükümete güvenmediklerini ifade ediyorlar, ayak sürüyorlar" dedi. Bülent Arınç, AK Parti Şanlıurfa teşkilatı tarafından düzenlenen; 'Yerel yönetimler ve seçim istişare' toplantısına katıldı. Toplantı açılışında konuşan Arınç, AK Parti hükümetinin yaptığı çalışmaları anlatarak CHP, MHP ve HDP'yi eleştirdi.

"BAĞIMSIZ ADAYLARIN OY ŞANSI YOK"

7 Haziran'da yapılacak seçimlerde bağımsız adayların oy şansının olmadığını ifade eden Arınç, şöyle konuştu: "HDP bile barajı aşmak iddiasıyla parti olarak seçimlere girmişse bağımsız adayların alacağı 3-5 tane oy kalacaktır ve bunu göreceksiniz. Dolayısıyla partiye oy veren insan ya AK Parti'yi kazandıracak ya da AK Parti'yi kaybettirecektir. Hiç beklemediğimiz bir biçimde listenin dışında kalan arkadaşlarımız oldu. Bunun 4 sene sonrası var ve parlamento dışında yapılacak işler var. 8 Haziran günü ben de parlamento dışındayım."

Arınç, kısa süre önce açılışı Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan Nissibi Köprüsü'ne 'Bediüzzaman' adının verilmesini istediklerini ancak, geç kaldıkları için bunun gerçekleşmediğini de dile getirdi.

"BAŞÖRTÜYE TAHAMMÜL EDEMEYENLER BENİ TEHDİT ETTİ"

Türkiye'de ayrımcılığı kaldırmak için çaba harcadıklarını ve bu noktada başörtüsü konusunda tahammülü olmayanlar tarafından tehdit edildiğini belirten Arınç, şöyle dedi: 'Ben meclis başkanı seçilmiştim, eşimin başındaki örtüye tahammül edemediler; '23 Nisan'a eşin başörtülü gelirse boykot ederiz' diye tehdit ettiler. Bunları sabırla bitirdik. İsyan etmedik ve demokrasiyle bitirdik."

"KOALİSYONLAR EKONOMİK KRİZ GETİRİR"

AK Parti'ye karşı herkesin bar araya geldiğini belirten ve koalisyon hükümetlerinin ülkede ekonomik krizlere yol açtığını anlatan Arınç şöyle konuştu: "Bu seçimde AK Parti'nin gitmesini isteyenler, kendileri için tehlikeli görenler var ve bunlar dışarıda ve içeride el ele verip güçsüz bir hükümet kurdurmak istiyor. İnsanlara soruyoruz; 'AK Parti'nin hizmetinde bir eksiklik mi var' diye ancak insanlar hizmetleri beğeniyor. Bu ülke tek başına iktidarda ne yaptıysa yaptı. Öyle koalisyon hükümetleri ile hiçbir şey yapamayız. Eski koalisyonları hatırlayınız; hep ekonomik kriz getirdi."

"HDP BİLDİĞİMİZ HDP'DİR"

HDP'nin parti olarak seçime girdiğini, iktidar hedefi olmadığını ve sadece barajı aşmanın çabasını verdiğini dile getiren Arınç şöyle devam etti: "20 parti seçime giriyor ve her parti barajı aşmaya çalışıyor. 3 tanesi kesin aşacak gibi de 17 tanesinin de en azından böyle bir ümidi yok. Senin onlardan farkın ne olacak? MHP'ye soruyorsun 'Sen tek başına iktidar olabilecek misin?' diye, 'Deli misin benim oyum yüzde 15, yüzde 17 olursa öpüp başıma koyarım' diyor. Yüzde 17 ile iktidar olunur mu olunmaz. Kılıçdaroğlu'na soruyorsun 'Sen tek başına iktidar olacak mısın' diye; yüzde 25 oy bekliyorum, olsa olsa yüzde 27'ye çıkarım' diyor. Bununla da iktidar olunup olunmayacağına sen karar ver. Bende Urfalı'ya soruyorum; yüzde 10 ile iktidar olunur mu? Hayır. Üçü birleşip hükümet olurlar mı; CHP ile MHP birleşecek MHP ile HDP bir araya gelecek hükümet kuracaklar. Allah muhafaza, Allah korusun. Akla zarar bir şey bunlar gelecek ve hükümet kuracaklar böyle bir hükümetin tadı ve yapacağı bir şey olur mu? Hayırlı bir işe imza atar mı, birbiriyle anlaşabilir mi? AK Parti'ye karşı bu koalisyon ihtimaliyle bile konuşan insanlar ülkeye şüphesiz zarar getiriyor. O zaman gözümüzü iyi açacağız bu ülkeyi koalisyonlara teslim etmeyeceğiz. Karşınızda 3 parti var CHP, MHP ve HDP. Bunların tek düşmanı kim? Kime karşı konuşuyorlar, kimi hakaretlerle küfürlerle karşılıyorlar. Hiç MHP'nin HDP hakkında kötü bir söz söylediğini duydunuz mu? Hiç HDP'nin MHP hakkında bir eleştiride bulunduğunu gördünüz mü? Üçü birbirini çok seviyor tek bir düşmanları var; AK Parti. Bu Türkiye'deki tuzağı göstermek bakımından çok önemlidir. Buna paralel yapı ve dış desteği de koyabilirsiniz. 7 düvele karşı bir mücadelenin içerisindeyiz. HDP bildiğimiz HDP'dir. Yani PKK ile bağlantısını, KCK ile bağlantısını PYD ile bağlantısını Kandil ile irtibatını bildiğimiz bir partidir. Biz çözüm sürecinde onlara belli görevler verildiğini biliyoruz. Bunu da sürdürüyoruz onlar her zaman hükümete güvenmediklerini ifade ediyorlar. Ayak sürüyorlar. Görevlerini yapmıyorlar. Biz buna rağmen millet inşallah bu ateşten kurtulsun diye daha akıllı adımlar atıyoruz. Şimdi böyle irtibatlı olan adaylarının bile pek çoğu belli yerlerden belirlenmiş olan insanlara niçin oy verilip verilmeyeceğini bizim anlatmamız lazım. Çünkü farkında olmadan insanlar bu tercihlerde bulunabilirler. Sütten çıkmış ak kaşık olmadıklarını bu gün oy alabilmek için tehditten, şantajdan silahtan ve şiddetten başka bir şey kullanmadıklarını hepimiz biliyoruz. Ama başkalarına da bildirmemiz lazım."

Arınç, toplantı ardından kentin simgesi olan Balıklıgöl'de kutsal olduğuna inanılan balıklara yem attı. Arınç, ne dilediğini soran gazetecilere; "Söylemeyeyim. Allah'la ikimizin arasında. Memleketimiz, milletimizi için dua ettim" ded

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Şanlıurfa Bülent Arınç: 7 Düvele Karşı Mücadele İçerisindeyiz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Çin Ulusal Halk Kongresi Daimi Komitesi Başkanı: Çin'e yatırım yapmak geleceğe yatırım yapmaktır
    13:03 Çin Ulusal Halk Kongresi Daimi Komitesi Başkanı: Çin'e yatırım yapmak geleceğe yatırım yapmaktır

    Çin Ulusal Halk Kongresi Daimi Komitesi Başkanı Zhao Leji, Çin'in süper büyüklükteki pazarının muazzam potansiyelini açığa çıkarmaya devam edecek olmasından dolayı Çin'e yatırım yapmanın geleceğe yatırım yapmak anlamına geldiğini kaydetti. Zhao, Boao Asya Forumu 2024 Yıllık Toplantısı açılış töreninde yaptığı konuşmada, Çin'in birçok ülke için önemli bir yatırım kaynağı ve en önemli yatırım destinasyonlarından biri olduğunu belirtti. Ayrıca, tüm ülkeleri Çin'in kalkınma sürecinden yararlanmaya ve işbirliği içinde dünya modernleşmesini gerçekleştirmeye davet etti.

  • Çin, yüksek kaliteli kalkınma ile küresel ekonomik toparlanmaya ivme kazandırıyor
    13:03 Çin, yüksek kaliteli kalkınma ile küresel ekonomik toparlanmaya ivme kazandırıyor

    Çin Ulusal Halk Kongresi Daimi Komitesi Başkanı Zhao Leji, Çin'in yüksek kaliteli kalkınma sayesinde tüm alanlarda Çin'e özgü modernleşmeyi ilerlettiğini ve bu durumun küresel ekonomik toparlanmaya güçlü bir ivme kazandıracağını ve tüm ülkelerin kalkınması için daha fazla fırsat sağlayacağını belirtti. Çin ekonomisinin 2023'te yüzde 5,2 büyüdüğünü ve 2024 için büyüme hedefinin yaklaşık yüzde 5 seviyesinde olduğunu ifade etti.

  • Ali Babacan Erzurum'u ziyaret etti
    13:02 Ali Babacan Erzurum'u ziyaret etti

    Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, seçim çalışmaları kapsamında Erzurum'u ziyaret etti. Babacan, partisinin il başkanı ve partililer tarafından karşılandı. Kent merkezini gezen Babacan, vatandaşları selamladı ve partisinin belediye başkan adaylarına destek istedi. Konuşmasında, yerel seçimlerle ilgili çalışmalarını 2 yıl önce açıkladıklarını ve belediyecilikle ilgili etik kurallar bildirgesi yayınladıklarını belirtti. Babacan, partisinin belediye başkan adaylarını tanıtarak seçim çalışmalarına devam edeceğini açıkladı.

  • Adıyaman'da İşçi Merdivenlerden Yuvarlandı, Yaralandı
    13:02 Adıyaman'da İşçi Merdivenlerden Yuvarlandı, Yaralandı

    Adıyaman'ın Karapınar Mahallesi Organize Sanayi Bölgesinde bir fabrikada çalışan A.T., merdivenlerde dengesini kaybederek yaralandı. Yaralı işçi, sağlık ekipleri tarafından Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

  • Eskişehir'de Hava Durumu: Parçalı Bulutlu ve Hafif Sağanak Yağış
    13:01 Eskişehir'de Hava Durumu: Parçalı Bulutlu ve Hafif Sağanak Yağış

    Meteoroloji 3. Bölge Müdürlüğü hava raporuna göre, Eskişehir geneliyle doğu kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu akşam saatlerinde yerel olmak üzere hafif sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Hava sıcaklığı mevsim normallerinin üzerinde seyrederken rüzgarın güney ve güneybatı yönlerinden hafif, zaman zaman orta kuvvette esecek.

  • Avcılar'da gece kulübüne silahlı saldırı: 4 şüpheli tutuklandı
    13:01 Avcılar'da gece kulübüne silahlı saldırı: 4 şüpheli tutuklandı

    Avcılar'da bir kişinin hayatını kaybettiği gece kulübüne yönelik silahlı saldırı sonrası gözaltına alınan 5 şüpheliden 4'ünün tutuklanmasına karar verildi. İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, saldırıya ilişkin çalışma yürüttü ve kimliği belirlenen 5 şüpheli Esenyurt ve Avcılar'da gözaltına alındı. Şüphelilerden 4'ü tutuklanırken, bir zanlı ise serbest bırakıldı. Saldırı anı ise güvenlik kameraları tarafından kaydedildi.

  • Abant Gölü Milli Parkı'ndaki Yaban Hayatı Müzesi 10 Yılda 5 Milyon 760 Kişi Tarafından Ziyaret Edildi
    13:01 Abant Gölü Milli Parkı'ndaki Yaban Hayatı Müzesi 10 Yılda 5 Milyon 760 Kişi Tarafından Ziyaret Edildi

    Bolu'da çeşitli nedenlerle ölen yaban hayvanlarının tahnit işleminden geçirildikten sonra sergilendiği Abant Gölü Milli Parkı'ndaki müzeyi, 10 yılda 5 milyon 760 kişi ziyaret etti. Müzede, ayı, kurt, tilki, karaca, gelincik, atmaca gibi 21 türe ait tahnit edilmiş 33 hayvan sergileniyor. Müze, ziyaretçilere yaban hayvanları hakkında bilgi vererek doğa sevgisi ve hayvan koruma bilincini aşılamayı amaçlıyor.

  • İzmir Seferihisar'da İsmail Yetişkin'in düzenlediği seçim mitingi büyük ilgi gördü
    13:00 İzmir Seferihisar'da İsmail Yetişkin'in düzenlediği seçim mitingi büyük ilgi gördü

    Seferihisar'da CHP'li Belediye Başkanı ve Başkan Adayı İsmail Yetişkin'in düzenlediği ilk seçim mitingi binlerce kişi tarafından büyük bir coşkuyla karşılandı.


Advertisement