Sanayiciden Örnek Proje - Son Dakika
Güncel

Sanayiciden Örnek Proje

Sanayiciden Örnek Proje

Sanayiciler, çocuklara enerji verimliliğini anlatacak.

14.01.2015 10:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Enerji ve Elektrik Sanayi Meslek Komitesi, enerji verimliliğinin bir kültür olduğunu ve bu kültürün küçük yaşlarda alınabileceğini düşünerek ile bu konuda farkındalık yaratabilecek bir projeyi hayata geçiriyor.

Resim sergisi de açılacak

12-16 Ocak Enerji Verimliliği Haftası etkinlikleri kapsamında EBSO Enerji ve Elektrik Meslek Komitesi, TED İzmir Koleji ve Enerji Verimliliği Derneği işbirliğiyle çocuklara tiyatro gösterileri, resim sergisi gibi etkinlikler yapılacak. Enerji Verimliliği Derneği'nin Milli Eğitim Bakanlığı ile birlikte yürüttüğü proje kapsamında hazırlanan tiyatro gösterisi başta TED İzmir Koleji olmak üzere Urla'daki diğer okullarda sahne alacak. TED İzmir Koleji çok amaçlı salonunda 16 Ocak Cuma günü saat 11:00 ve 14:30 da iki gösteri sunulacak. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, EBSO Başkanı Ender Yorgancılar, Urla Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, Urla İlçe Milli Eğitim Müdürü İzzet Gündüz, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Rektörü Prof. Dr Mustafa Gürkan, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sedat Akkurt, İzmir Güneş Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Günnur Koçak'ın
davet edildiği gösteri sırasında, TED İzmir Koleji öğrencileri tarafından hazırlanan resim sergisinin de açılışı yapılacak.

Gelecek için enerji verimliliği

Proje kapsamında 30 öğrenci Güneş Enerjisi Enstitüsü'nü, 30 öğrenci de İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü'nü ziyaret ederek, enerji verimliliği hakkında yerinde bilgilendirilecek. EBSO Enerji ve Elektrik Sanayi Meslek Komitesi Üyesi Özkan Mucuk, evrenin en temel unsurlardan biri olan enerji kaynaklarının bir gün biteceği halde bu kaynakların sonsuzmuş gibi kullanıldığına dikkati çekti. Mucuk "Aslında bu kaynaklar tükendiğinde bizlere ne denli farklı sorunlarla karşılaşabileceğimizi hiç düşünmeyiz. Tüm dünyada ve ülkemizde bu tür sorun ve felaketlerle karşılaşılmasın diye enerjinin verimli kullanılması için çeşitli kanunlar yürürlüğe girmekte, çeşitli projeler yürütülmektedir. Devletin yanında odalar, sivil toplum kuruluşları, dernekler ve eğitim kurumları da bu konulara değişik platformlarda ve projelerle destek vermektedir" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Sanayiciden Örnek Proje - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement