Sanatçı Tuncel Kurtiz Son Yolculuğuna Uğurlanıyor - Son Dakika
Güncel

Sanatçı Tuncel Kurtiz Son Yolculuğuna Uğurlanıyor

Kurtiz için Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde tören düzenlendi Sanatçının cenazesi, yarın toprağa verilmek üzere Balıkesir'in Güre ilçesine gönderildi

28.09.2013 14:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Beşiktaş'taki evinde dün vefat eden tiyatro ve sinema sanatçısı Tuncel Kurtiz, son yolculuğuna uğurlanıyor.

Kurtiz için Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde tören düzenlendi.

Törene, Tuncel Kurtiz'in eşi Menend ve oğlu Mirza Kurtiz, CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal ile aralarında Ayla Algan, Halit Ergenç, Bergüzar Korel, Nur Fettahoğlu, Barış Falay, Demet Akbağ, Melek Baykal, Kıvanç Tatlıtuğ, Leman Sam, Şevval Sam, Zeliha Berksoy, Hamdi Alkan, Burçin Terzioğlu'nun olduğu sanatçılar ve oyuncular katıldı.

Törende, Kurtiz'in tabutunun alkışlar eşliğinde sahnede oluşturulan platformun üzerine konulmasının ardından sanatçı için saygı duruşunda bulunuldu.

Tiyatro ve sinema sanatçısı Ayla Algan, törende yaptığı konuşmada, Kurtiz'in cenazesinin Balıkesir'in Güre ilçesine bağlı Çamlıbel köyünde defnedileceğini belirterek, yolun uzun olması nedeniyle sanatçı dostlarının Kurtiz ile ilgili duygu ve düşüncelerini yazarak Muhsin Ertuğrul Sahnesi'ne yollamalarını istedi.

Ayla Algan, daha sonra bu görüşleri kitapçık haline getirmek istediklerini ifade etti.

Tuncel Kurtiz'in sevdiği eserin piyanoda çalındığı törende, sanatçının kendi sesinden hayatının anlatıldığı sinevizyon gösterimi de yapıldı.

Törenin ardından sonra sanatçı dostları ve sevenleri tarafından omuzlara alınarak alkışlar eşliğinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait cenaze nakil aracına konulan Kurtiz'in cenazesi, yarın toprağa verileceği Balıkesir'in Güre ilçesine gönderildi.

Törende, sanatçının eşi Menend Kurtiz'in çok üzgün olduğu ve yakınlarının desteğiyle ayakta durduğu görüldü.

"Daha genç kuşaklara örnek olacaktı"

Törenin ardından gazetecilere açıklama yapan sanatçı Melek Baykal, Kurtiz'in ölümünden duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

Bir şey söylemenin çok zor olduğunu ifade eden Baykal, şunları kaydetti:

"Çok kötüyüz dünden beri. Hiç beklenmedik bir şeydi. Böyle süpriz, hiç beklenmeyen ölümler geride kalanlar için çok kötü oluyor. Herhangi bilinen bir rahatsızlığı yoktu. O nedenle de böyle aniden aramızdan ayrılışı bizi çok etkiledi. Keşke aynı projede yer alabilseydim. Keşke o onuru yaşayabilseydim. Olmadı..."

Sanatçı Aliye Uzunatağan, ölümün sözün bittiği yer olduğunu dile getirerek, "Tuncel, çok eski bir arkadaşım. İçindeki çocuğu hiç öldürmemiş, herşeye aşık, çok büyük bir oyuncu, çok özgür bir ruh. Niçin böyle erken gitti, bir türlü onu anlayamıyorum. Tabii ki elimizde olmayan bir şey bu ama daha genç kuşaklara örnek olacaktı. O bir filozof, o bir küçük çocuk, o bir neşe ve hayat küpüydü. Çok iyi, dev gibi ve kocaman yürekli bir adamı kaybettik. Başımız sağolsun" diye konuştu.

"Yapacağı, öğreteceği çok şey vardı"

Oyuncu Demet Akbağ, çok üzgün olduklarını belirterek, "O bizim ustamızdı ama her türlü delikanlıydı o. Yapacağı, öğreteceği çok şey vardı. Çok ani oldu. Bu sene çok fazla bu tip acılı günde beraber olduk. Gerçekten ben artık şaşırıyorum ve buralarda görüşmek istemiyorum sizlerle. Herkesin başı sağolsun" ifadelerini kullandı.

Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal, sinemanın devini kaybettiklerini söyleyerek, "Gerçekten üzüntülüyüz. Bizim 9 yıldır yaptığımız Ustalara Saygı Programını bu sezon birlikte başlatacaktık. Ancak maalesef onsuz ama onu yaşayarak başlayacağız" dedi.

Eski CHP milletvekili Mehmet Sevigen, bugün bütün alkışların sadece Kurtiz için olduğunu dile getirerek, "Onun yüzündeki çizgiler Türkiye'nin kendi öz karekterini gösteren bir çizgilerdi. Böyle bir insanı kaybettik" diye konuştu. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sanatçı Tuncel Kurtiz Son Yolculuğuna Uğurlanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kızılay Başkanı Hatay'da depremzedelerle iftar sofrasında buluştu
    00:51 Kızılay Başkanı Hatay'da depremzedelerle iftar sofrasında buluştu

    Kızılay Başkanı Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz, Hatay Güzelburç'taki Kızılay Yaşam Merkezi'nde depremzedelerle iftar sofrasında bir araya geldi. Yılmaz, son depremzede yuvasına kavuşana kadar desteklerinin süreceğini belirtti.

  • Kayseri'de Silahlı Kavga: 3 Yaralı
    00:51 Kayseri'de Silahlı Kavga: 3 Yaralı

    Kayseri'nin Kocasinan ilçesinde Uğurevler Mahallesi'nde iki grup arasında çıkan tartışma silahlı kavgaya dönüştü. Tartışmanın büyümesi üzerine kimliği belirlenemeyen şüpheli ya da şüpheliler tarafından tüfekle ateş açıldı ve E.Y, B.Y. ve F.S. yaralandı. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi ve yaralılar Kayseri Devlet Hastanesine kaldırıldı. Polis, kaçan zanlıları yakalamak için çalışma başlattı.

  • Burdur'da su doldurma kavgasında 1 kişi bıçaklandı
    00:48 Burdur'da su doldurma kavgasında 1 kişi bıçaklandı

    Burdur'da köy çeşmesinden su doldurma sırası nedeniyle çıkan tartışma sonucunda 1 kişi bıçaklanarak ağır yaralandı. Olayın ardından yaralı hastaneye kaldırılırken, polis ve jandarma ekipleri şüpheliyi yakalamak için çalışma başlattı.

  • Ümraniye'de İş Yerinde Çıkan Yangın İtfaiye Tarafından Söndürüldü
    00:47 Ümraniye'de İş Yerinde Çıkan Yangın İtfaiye Tarafından Söndürüldü

    Ümraniye Yamanevler Mahallesi'nde bir iş yerinde çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kontrol altına alındı. Yangının çıkış sebebi olarak elektrik kontağı gösterildi. İtfaiye ekipleri yangının söndürülmesinin ardından soğutma çalışmalarına başladı.

  • Anadolu Efes, Baskonia Vitoria-Gasteiz'i mağlup etti
    00:43 Anadolu Efes, Baskonia Vitoria-Gasteiz'i mağlup etti

    Anadolu Efes Erkek Basketbol Takımı, THY Avrupa Ligi 32. hafta müsabakasında deplasmanda İspanya temsilcisi Baskonia Vitoria-Gasteiz'i 97-76 yenerek galibiyet elde etti. Anadolu Efes, ligdeki konumunu 10. sıraya yükseltirken, Baskonia Vitoria-Gasteiz ise 9. sırada kaldı.

  • İzmir'de Yunanistan unsurları tarafından Türk kara sularına itilen göçmenler kurtarıldı
    00:42 İzmir'de Yunanistan unsurları tarafından Türk kara sularına itilen göçmenler kurtarıldı

    İzmir'in Karaburun ilçesi açıklarında, Yunanistan unsurları tarafından Türk kara sularına itilen can salı içerisindeki 3'ü çocuk 23 düzensiz göçmen, Sahil Güvenlik ekipleri tarafından kurtarıldı. Yasa dışı yollarla yurt dışına çıkmak isteyen lastik bot içerisindeki 2 düzensiz göçmen ise yine Sahil Güvenlik ekipleri tarafından yakalandı. Kurtarılan göçmenler sağlık kontrolleri ve işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğü Geri Gönderme Merkezine sevk edildi.

  • Burdur'da Çeşme Kavgası: 1 Kişi Bıçaklandı
    00:39 Burdur'da Çeşme Kavgası: 1 Kişi Bıçaklandı

    Burdur'un Çendik Köyü'nde, köy çeşmesinden su doldurma sırası nedeniyle çıkan tartışma sonucunda bir kişi bıçaklanarak ağır yaralandı. Olayın ardından yaralı, Burdur Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı ve hayati tehlikesi bulunması üzerine Isparta Şehir Hastanesi'ne sevk edildi. Polis ve jandarma ekipleri, olay yerinden kaçan şüpheliyi yakalamak için çalışma başlattı.

  • İstanbul'da boşanma aşamasındaki kadın eşi tarafından bıçaklanarak öldürüldü
    00:39 İstanbul'da boşanma aşamasındaki kadın eşi tarafından bıçaklanarak öldürüldü

    İstanbul'da boşanma aşamasındaki eşi tarafından bıçaklanarak öldürülen kadının cenazesi, Samsun'un Asarcık ilçesinde defnedilecek. Silivri'de yaşanan olayda, Osman Ö. ile eşi Emine Ö. arasında çıkan tartışma kavgaya dönüşmüş, Osman Ö. eşini bıçaklayarak kaçmıştı. Emine Ö. ise hastaneye kaldırılsa da kurtarılamamıştı. Şüpheli Osman Ö. ise polis tarafından yakalanmıştı.

  • Hatay'da çöplük alanda çıkan yangın paniğe neden oldu
    00:38 Hatay'da çöplük alanda çıkan yangın paniğe neden oldu

    Hatay'ın Antakya ilçesinde bulunan çöplük alanda çıkan yangın, kısa sürede büyüyerek dumanların gökyüzünü kaplamasına neden oldu. Hatay Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri yangına müdahale ederek söndürdü.

  • Türkan Şoray'dan Kadir İnanır'a Geçmiş Olsun Dileği
    00:35 Türkan Şoray'dan Kadir İnanır'a Geçmiş Olsun Dileği

    Yeşilçam'ın 'Sultan'ı Türkan Şoray, eski rol arkadaşı Kadir İnanır'ın hastaneye kaldırılmasının ardından geçmiş olsun dileklerini iletti. İnanır'ın sağ tarafının felç olduğu tespit edilmişti.

  • HRW: Rus güvenlik şirketi Wagner, Mali'de sivilleri hedef alıyor
    00:35 HRW: Rus güvenlik şirketi Wagner, Mali'de sivilleri hedef alıyor

    İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW), Rus güvenlik şirketi Wagner'in Aralık 2023'ten bu yana Mali ordusuyla sivilleri hedef aldığını öne sürdü. HRW tarafından yayınlanan raporda, Wagner'in Mali'de sivilleri hedef aldığına dikkat çekildi. Raporda, Aralık 2023'ten bu yana Rus güvenlik şirketi Wagner ile Mali ordusunun, ülkenin orta ve kuzey bölgelerinde aralarında çocukların da bulunduğu, çok sayıda sivilin ölümüne neden olduğu belirtildi.


Advertisement