Samtab Mart Ayı Encümen Toplantısı - Son Dakika
Yerel

Samtab Mart Ayı Encümen Toplantısı

Samtab Mart Ayı Encümen Toplantısı

Samsun ve Çevresi Turizm Alanı Altyapı Hizmet Birliği (SAMTAB) mart ayı encümen toplantısı Samsun Valisi Hüseyin Aksoy’un başkanlığında gerçekleşti.

26.03.2014 19:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Samsun ve Çevresi Turizm Alanı Altyapı Hizmet Birliği (SAMTAB) mart ayı encümen toplantısı Samsun Valisi Hüseyin Aksoy'un başkanlığında gerçekleşti.

Vali Hüseyin Aksoy toplantının açılışında yaptığı konuşmasında, "Birliğimiz ilimizdeki turizm merkezi ve kültür turizm koruma ve gelişim bölgelerinin cazibesini arttırmak; kültür ve turizm değerlerinin korunması, işlevselleştirilmesi ve turizmin hizmetine sunulması için yapım, proje yapmak ve geliştirmek, bakım, onarım, düzenleme yanı sıra bunlara ilişkin tanıtım, baskı vb. çalışmalar yapmak amacıyla, 5355 sayılı Mahalli İdare Birlikleri Kanunu'nun 4. maddesine göre kurulmuş olup, Bakanlar Kurulu'nun 26 Kasım 2012 tarihli kararı 22 Aralık 2012 tarih ve 28505 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanmasıyla tüzel kişilik kazanmıştır. Birliğin tüzel kişilik kazanmasıyla birlik organları seçimi yapılarak 2013 yılı Ocak ayından itibaren çalışmalarına başlamıştır. Bu kapsamda ilimizdeki turizm bölgesi, turizm merkezi ve alanlarının turizme kazandırılması için imar planı çalışmalarında (halihazır harita-zemin etüdü vb.) kullanılmak üzere Kültür ve Turizm Bakanlığı Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürlüğü'nden ödenek talebinde bulunulmuştur. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca söz konusu işlerin yerine getirilmesi için İl Özel İdaresi hesabına 300 bin TL ödenek aktarılmıştır. Birliğimizce 2013 yılında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na, Yatırımın Arayüzü Gençler (YANG) Projesi sunulmuş ve proje ön teklif değerlendirmesini geçerek yaklaşık bin proje arasında 300 proje arasına girmiştir. Bu projeyle; konaklama sektöründen gelen talepler doğrultusunda, ön büro, servis elemanlığı, aşçı yardımcılığı, kat görevlisi, kırsal turizm, tur animatörlüğü ve girişimcilik konularında 140 gencin (5 i roman vatandaşlardan olacaktır) eğitim alması amaçlanmaktadır. Projenin toplam tutarı 400 bin eurodur. 30 Mart 2014 mahalli idareler seçimlerinden sonra Samsun İl Özel İdaresi, Doğanca, Kolay, Yörükler Belediyesi ile Eynel (Ayvacık), Asar (Bafra), Çeltek (Vezirköprü), Aydınpınar (19 Mayıs), Yeşilyurt (19 Mayıs) muhtarlıklarının tüzel kişiliği sona ereceğinden birliğimiz diğer üye mahalli idarelerle faaliyetine devam edecektir" dedi.

Valilik Toplantı Salonu'nda yapılan toplantıya ayrıca İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili ve Vali Yardımcısı Haluk Şimşek ile Samsun ve Çevresi Turizm Alanı Altyapı Hizmet Birliği Encümen üyeleri katıldı. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Samtab Mart Ayı Encümen Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement