Samsung Gözle İdare Edilen Eyecan + Mouse'u Tanıttı - Son Dakika
Teknoloji

Samsung Gözle İdare Edilen Eyecan + Mouse'u Tanıttı

Samsung Gözle İdare Edilen Eyecan + Mouse\'u Tanıttı

Samsung ilk olarak 2012'de tanıttığı göz hareketleriyle çalışan faresi EyeCan'in yeni nesil versiyonu EyeCan +'ı tanıttı.

25.11.2014 15:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Samsung ilk olarak 2012'de tanıttığı göz hareketleriyle çalışan faresi EyeCan'in yeni nesil versiyonu EyeCan +'ı tanıttı.

Monitörün altına konumlandırılan EyeCan + ismindeki bu mouse cihazı, tahmin edebileceğiniz üzere bedensel engellerinden ötürü fare kullanamayan insanlar için tasarlanmış bir ürün. Göz hareketleri ve kırpmasıyla çalışan EyeCan +, felçli bir öğrenci olan Hyung-Jin Shin'le birlikte çalışılarak ilk nesle göre epey geliştirilmiş ve kullanımı kolay hale getirilmiş.

Shin, cihazı 17 ay yoğun olarak kullanmış ve özellikle kullanıcı arayüzünün geliştirilmesine büyük katkı sağlamış. Gözlerini kullanabilen herkes bu mouse sayesinde, normal bir fareyle ne yapılabiliyorsa onları yapabiliyor. Bu da bir bilgisayarı çok büyük oranda kullanabilmek demek, ayrıca sanal klavye kullanımı da sözkonusu.

Kimi hayır kurumları için sınırlı sayıda EyeCan + üretecek olan Samsung, bu ürünün satışını gerçekleştirmeyecek. Ancak 2012'de yaptığı gibi, tasarım ve yazılım için açık kaynak dokümanları herkesin kullanımına sunacakmış.

The post Samsung Gözle İdare Edilen EyeCan + Mouse'u Tanıttı appeared first on Silikon Vadisi TV.

Kaynak: SilikonVadisi.tv

Son Dakika Teknoloji Samsung Gözle İdare Edilen Eyecan + Mouse'u Tanıttı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement