Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışlarına Adanalı Sporcular Damga Vurdu - Son Dakika
Yerel

Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışlarına Adanalı Sporcular Damga Vurdu

Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışlarına Adanalı Sporcular Damga Vurdu

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) himayesinde, Samsung firmasının sponsorluğunda tarafından bu yıl 27. gerçekleştirilen “Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışları’na Adanalı sporcular damgasını vurdu.

28.07.2015 17:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) himayesinde, Samsung firmasının sponsorluğunda tarafından bu yıl 27. gerçekleştirilen "Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışları'na Adanalı sporcular damgasını vurdu.

Manş Denizi'ni ilk geçen Türk kadını unvanına sahip olan Nesrin Olgun Arslan, Boğaziçi yarışmasından bir gün önce Ortaköy Kuruçeşme Cemil Topuzlu önünde bu yılın onur konuğu olan ve 7 okyanusu geçmesiyle tanınan İngiliz yüzücü Adam Walker, Cebelitarık Boğazı'nı geçen ilk Türk yüzücü Emre Seven ile 2014 FINA Dünya Masterlar Yüzme Şampiyonu Ahmet Nakkaş ile birlikte organizasyon tanıtım ve gösteri yüzüşü gerçekleştirdi.

Asya Kıtası'nda Kanlıca İskelesi'nden start alan, Avrupa Kıtası'nda bulunan Ortaköy Kuruçeşme Cemil Topuzlu Parkı'nda sona eren 6,5 kilometrelik yarışa 49 ülkeden toplam bin 870 farklı meslek ve yaş grubunda kadın erkek sporcu, geçen yıllara oranla akıntının yardımcı olmadığı zorlu parkuru tamamlamanın gururunu yaşadılar.

Yarışmaya Adana'dan katılan Emekli Albay Milli Yüzücü Erkan Tokyürekli 50-59 yaş grubunda güçlü yabancı rakiplerine rağmen birinci oldu. Boğaziçi yarışına ayrıca Manş Denizini geçme rekorunu elinde bulunduran Erdal Acet'in kızı Halime Acet, İlknur Karataş, Neşe Atmış, İlker Karataş, Nilüfer Duman, Çukurova Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nden Yrd. Doç. Dr Orhun Erken ile Dt Görkem Özbilen, Ece Şanıvar Koçak, Mert Şanıvar, Sefa Kılıç, Zeki Tanatar, Ergün Tanrısınatapan, A. Erdem Kesici, Jozef Amado ve diğer Adanalılar yarışı tamamlayarak "Kıtalararası Yüzücü" unvanı sertifikası almaya hak kazandılar. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışlarına Adanalı Sporcular Damga Vurdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement