Samsun Tso'ya Kuyap Ödülü - Son Dakika
Yerel

Samsun Tso'ya Kuyap Ödülü

Samsun Tso\'ya Kuyap Ödülü

Avrupa Birliği ile Türkiye ortaklığında finanse edilen, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı sorumluluğunda TOBB tarafından yürütülen KUYAP projesine katkılarından dolayı Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) plaket ile ödüllendirildi.

06.05.2015 15:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Avrupa Birliği ile Türkiye ortaklığında finanse edilen, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı sorumluluğunda TOBB tarafından yürütülen KUYAP projesine katkılarından dolayı Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) plaket ile ödüllendirildi.

Samsun TSO ile birlikte Elazığ TSO, Erzurum TSO, Gaziantep Sanayi Odası ve Sivas TSO merkez olmak üzere 15 büyüme merkezinde 2013 yılından bu yana uygulanmakta olan, Avrupa Birliği ile Türkiye ortaklığında finanse edilen, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı sorumluluğunda Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından yürütülen, "KOBİ Çalışan ve İşverenlerinin Küresel Ekonomideki Değişimlere Uyum Yeteneğinin Artırılması Projesi'nin (KUYAP) kapanış ve Eğitim, Destek ve Koordinasyon Merkezlerinin açılış toplantısı Ankara'da gerçekleştirildi. Toplantıya Samsun Ticaret ve Sanayi Odası adına Yönetim Kurulu Üyesi ve Eğitim Vakfı Başkan Yardımcısı Ayhan Çakır, Samsun TSO Meclis Başkan Yardımcısı Aydın Özvatan, Meclis Katip Üyesi Hüseyin Kurt ve Samsun TSO Genel Sekreteri Süleyman Karabük katıldı.

TÜM ÇABALAR ODA VE BORSALARIN HİZMET ÜSSÜ OLMASI İÇİN

TOBB Sosyal Tesisleri Salonu'nda düzenlenen toplantının açılış konuşmalarını, Planet S.A. Proje Direktörü Petros Catsis, AB Türkiye Delegasyonu Ekonomik ve Sosyal Kalkınma Bölümü Başkan Yardımcısı Andrea Vera, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı AB ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanı Ömer Ayçiçek ve TOBB Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Faik Yavuz gerçekleştirdi. Oda ve borsa başkanları, Avrupa Birliği Delegasyonu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yetkililerinin de katıldığı toplantıda konuşan TOBB Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Faik Yavuz, TOBB olarak, 2001 yılından beri oda ve borsaların hizmet kapasitesini geliştirmeye çalıştıklarına işaret ederek, "Oda ve borsalarımızı işletmeler için birer hizmet üssü haline getirme uğraşı içindeyiz. Daha çok ve dünya standartlarında hizmet için çalışıyoruz. Bunun için biz yatırım yapıyoruz. Oda ve Borsalarımız da yatırım yapıyor" dedi.

REKABET KOŞULLARINA GÖRE FİRMALAR KENDİNİ GELİŞTİRMELİ

Küreselleşme, yeni teknolojiler ve bilgiye kolay erişim gibi faktörlerin işletmelerin çalışma koşullarını süratle değiştirdiğine işaret eden Faik Yavuz, firmaların, iş modeli, strateji ve süreçlerini hızla değişen rekabet koşullarına uyum sağlayacak biçimde şekillendirmelerinin, başarıyı sağlamak için gerekli unsur haline geldiğini anlattı. Projenin uygulama sürecinde yaklaşık 10 bin kişiye doğrudan ulaştıklarını belirten Faik Yavuz, "2 bin 380 kişi bilinçlendirme ve bilgilendirme toplantılarımıza iştirak etti. 376'sı sektörel olmak üzere toplam 1161 atölye çalışması gerçekleştirdik. 2 bin 182 işveren teorik eğitimlerimize iştirak etti. Bu eğitimleri yerelde, yani işverenlerimize en yakın noktalarda yaptık. 151 işveren ve 151 çalışan çeşitli iş yerlerine inceleme ve başarı hikayelerini tetkik etme ziyaretine katıldı. 3 bin 444 çalışan eğitimlerimize iştirak etti. Eğiticilerin eğitim çalışmalarımızdan 565 eğitici başarıyla yararlandı. Üniversite-Sanayi İşbirliği Konferansı'nı 300'ün üzerinde bir katılımla Samsun'da gerçekleştirdik. 210 meslek lisesi öğretmeni eğitimlerimizden yararlandı. 91 KOBİ'yi doğrudan ziyaret etti. Kısaca, projemizle çok sayıda örnek çalışma gerçekleştirdik. Bundan sonrası için de oda ve borsalarımıza ilham kaynağı olacak faaliyetler geliştirdik" diye konuştu.

SAMSUN TSO'YA KUYAP HİZMET PLAKETİ

Ardından da TOBB Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Faik Yavuz, aralarında Samsun TSO'nun da bulunduğu ve KUYAP projesinin ortakları beş Ticaret ve Sanayi Odaları'na teşekkür plaketi verdi. Samsun Ticaret ve Sanayi Odası adına plaketi ise, Yönetim Kurulu Üyesi ve Eğitim Vakfı Başkan Yardımcısı Ayhan Çakır aldı. TOBB Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Faik Yavuz, Samsun TSO yöneticilerine ve KUYAP ekibine projeye verdikleri önem ve destekten dolayı teşekkür etti.

KUYAP İTİCİ GÜÇ OLDU

Törende konuşan Samsun TSO Yönetim Kurulu Üyesi ve Samsun TSO Eğitim Vakfı Başkan Yardımcısı Ayhan Çakır, iki yıldan beri Samsun'da uyguladıkları KUYAP projesini hedeflerin üzerinde tamamlamanın gururunu yaşadıklarını belirterek, "Ancak, Samsun TSO olarak inanıyoruz ki, KUYAP ile bölgemize kattığımız hizmet altyapısının etkisini orta ve uzun vadede daha da etkin bir şekilde hissedeceğiz. Zira, bizler işadamları olarak ulusal ve uluslararası kıyasıya bir rekabetin içerisindeyiz. Bu rekabet ortamında asla durmak gibi bir şansımız yok. Çünkü son derece zorlu olan bu yokuşta durduğumuz zaman asla ve asla ileriye gitme gibi bir şansımız olmayacak ve geriye gitmeye mahkum olacağız. Bu çerçeveden baktığımız zaman KUYAP bizler için, Samsun ve bölgemizde bu yokuşta itici bir güç oldu" şeklinde konuştu.

Daha sonra ise Ankara, Elazığ, Erzurum, Gaziantep, Samsun ve Sivas Eğitim, Destek ve Koordinasyon Merkezlerinin sembolik açılışı yapıldı. Program, KUYAP projesine genel bakışın değerlendirildiği oturumlardan sonra sona erdi. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Samsun Tso'ya Kuyap Ödülü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement