Samsun Pazarları Modernleşiyor - Son Dakika
Yerel

Samsun Pazarları Modernleşiyor

Samsun Pazarları Modernleşiyor

Samsun Pazarcılar Odası Başkanı Muhammet Yazıcı, bütün halk pazarlarında bozulabilecek gıda ürünlerinin soğutucularda satılması yönünde çalışma başlattıklarını söyledi.

19.09.2015 16:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Samsun Pazarcılar Odası Başkanı Muhammet Yazıcı, bütün halk pazarlarında bozulabilecek gıda ürünlerinin soğutucularda satılması yönünde çalışma başlattıklarını söyledi.

Pazarlarda yapmayı planladıkları yeni düzenlemeler hakkında açıklama yapan Muhammet Yazıcı, "Pazarların soğutucu sistemlerle donatılması yönünde daha önce de çalışmalarımız olmuştu. Başka illerde gezdiğim zamanlarda pazarlarda bulunan dolapları görmüştüm ve bu çok hoşuma gitmişti. Bu pazardaki seyyar soğutucuyu da Adapazarı'ndan bir tane numune olarak yaptırdık. Bozulabilecek, sıcaktan etkilenebilecek gıda ürünleri pazarlarda açıkta satılıyor. Ama bu soğutucu sistem sayesinde ürünler hem bozulmaktan korunuyor hem de hijyenik bir ortamda satılıyor. Bütün pazarlarımızda gıda satan esnaflarımıza bu soğutuculardan yapmaya çalışacağız. Bu araç taşınması kolay, ruhsatlı ve muayenesi var. Trafikte herhangi bir sorun da teşkil etmiyor. Bu dolabı olan esnaflar pazarda şemsiye açmak zorunda kalmıyor. Çünkü dolap, şemsiye şeklinde açılabiliyor. Köylerden pazarlara gelip süt ve yoğurt satanlar var. Bunlar da büyük sıkıntı içeriyor. Yazın 30-35 derece de ürünlerini dışarıda satıyorlar. Biz bunlara da bir dolap yaptıracağız. Onların bir alanı olacak. Köyden gelen bu bozulabilecek gıdaları o dolabın içerisinde satacaklar. Bu projeyi de önümüzdeki yıl faaliyete koymayı düşünüyoruz" dedi.

BALIKÇILARA KROM TEZGAH

Balıkçıları krom tezgahlarda bir arada tutma yönünde çalışmaları olduğunu belirten Başkan Yazıcı, "Pazarlardaki modernleşmelerimiz sadece soğutucuyla sınırlı kalmayacak. Pazarlardaki seyyar balık satıcılarını krom tezgahlarda bir araya getirerek, atık suları için menfez yapacağız. Böylece balıkçılar hem dağınık halde olmayacak hem de balık suları yollara akıp pis kokuya neden olmayacak" diye konuştu

HER PAZARA SEYYAR MESCİT VE TUVALET

Pazarlardaki en büyük sorunların mescit ve tuvalet olduğunu belirten Yazıcı, "Seyyar mescit ve seyyar tuvalet için görüşmeleri yaptık. Siparişlerini daha vermedik ama önümüzdeki günler de bu işi halledeceğimizi düşünüyoruz. 8 metre boyunda, aynı anda 4 erkek 4 kadının namaz kılabileceği seyyar mescidi pazarlarımıza kazandırma noktasında önemli adımlar attık. Bu mescitler aynı zamanda bay-bayan tuvaleti olarak da kullanılabilecek. Eğer bu projeyi hayata geçirirsek pazarların en büyük sorunlarından birini de halletmiş olacağız" ifadelerini kullandı.

Projeleri daha çabuk şekilde hayata geçirmek için işletme hakkının odaya verilmesi gerektiğini söyleyen Yazıcı, işletme hakkı verilmese bile pazarları modernleştirme çalışmalarına son hızla devam edeceklerini belirtti.

"SOĞUTUCU SAYESİNDE SATIŞLARIM ARTTI"

Ürünlerini soğutucuda satmaya başladıktan sonra daha çok iş yaptığını belirten pazar esnafı 46 yaşındaki Remzi Çalışkan, "Halkımızın sağlığı için hijyen çok önemli. Ürünlerimiz doğal kalsın, bozulmasın diye bu seyyar dolabı yaptırdık. Her gittiğim pazara bu karavan dolabımı götürüyorum. Bu dolap sayesinde çok rahatım. Ürünlerimi çıkartıp sergilemek ve tekrar toplamak gibi dertlerim ortadan kalktı. Dolabımı akşam pazar bitince kapatıyorum eve gidip fişe takıyorum o kadar. Bu dolabı gören vatandaşlar bozulabilecek gıdaları da benden almaya başladı. Dolapta süt ürünlerinin bozulmayacağını düşünen vatandaşlar ürünlerime eskisinden daha çok ilgi göstermeye başladı. Bozulabilecek gıda satan bütün esnaflarımızın bütçeleri doğrultusunda dolap almalarını isterim. Böylece pazarlarımız daha modern ve daha sağlıklı bir görünüme kavuşur" diye konuştu.

Öte yandan pazardaki sebze ve meyve fiyatlarında artış olmadı. Pazarcılardan edinilen bilgiye göre, fiyatların bayramdan sonra biraz artması bekleniyor. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Samsun Pazarları Modernleşiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Gazze Şeridi'nde İsrail Saldırısında Belediye Başkanı Hayatını Kaybetti
    09 Nis Gazze Şeridi'nde İsrail Saldırısında Belediye Başkanı Hayatını Kaybetti

    Gazze Şeridi'nde İsrail güçlerinin düzenlediği hava saldırısında Maghazi Belediye Başkanı Hatem el-Ghamri ve 4 kişi hayatını kaybetti. Uluslararası topluma İsrail'e yönelik insanlığa karşı işlediği suçlardan dolayı soruşturma açılması çağrısı yapıldı.

  • AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu: AK Parti Kürtlerden biraz daha uzaklaştı
    09 Nis AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu: AK Parti Kürtlerden biraz daha uzaklaştı

    AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu, 31 Mart Yerel Seçimleri sonrası Kürt seçmenin tercihlerini ve AK Parti'nin durumunu değerlendirdi. Miroğlu, Kürt seçmenin, AK Parti ve DEM gibi partilere oy vererek, marjinal sokak siyasetinden kurtulup siyasetin merkezinde söz sahibi olmak istediğini belirtti.

  • Malatya ve Elazığ için kuvvetli sağanak uyarısı
    09 Nis Malatya ve Elazığ için kuvvetli sağanak uyarısı

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Malatya ve Elazığ için kuvvetli sağanak uyarısında bulundu. Bugün öğle saatlerinden itibaren artarak akşam saatlerine kadar yerel olarak kuvvetli olması beklenen gök gürültülü sağanak nedeniyle vatandaşlar sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarıldı.

  • SUBÜ Rektörü ve CHP PM Üyesi Ramazan Bayramı Mesajı Yayımladı
    09 Nis SUBÜ Rektörü ve CHP PM Üyesi Ramazan Bayramı Mesajı Yayımladı

    Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık ve CHP Parti Meclisi (PM) Üyesi Ecevit Keleş, Ramazan Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı. Sarıbıyık, bayramın manevi atmosferine vurgu yaparak, Filistin ve Doğu Türkistan'da yaşanan zulümlere dikkat çekti. Keleş ise bayramın birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularını pekiştirmesi gerektiğini belirtti.

  • Burhaniye'de 2024-2029 Dönemi Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi
    09 Nis Burhaniye'de 2024-2029 Dönemi Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

    Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler başkanlığında, 31 Mart Yerel Seçimlerinden sonra 2024-2029 döneminin ilk meclis toplantısı gerçekleştirildi. Yeni dönem meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, belediye daire müdürleri, basın mensupları ve Burhaniyeliler toplantıya katıldı. Toplantıda meclis başkan vekilleri, meclis katipleri ve encümen üyeleri seçildi. Ayrıca komisyon üyeleri belirlendi ve 2023 Yılı Faaliyet Raporu görüşüldü.

  • Pazaryeri Belediye Meclisi Toplantısında Encümen Üyeleri ve Komisyonlar Belirlendi
    09 Nis Pazaryeri Belediye Meclisi Toplantısında Encümen Üyeleri ve Komisyonlar Belirlendi

    31 Mart Yerel Seçimlerinden sonra Pazaryeri Belediye Meclisi ilk kez toplandı. Toplantıda encümen üyeleri, başkan vekili ve plan bütçe komisyonu belirlendi. Belediye Başkanı Zekiye Tekin, yeni dönemin Pazaryeri ilçesine hayırlı olmasını temenni etti.

  • TÜRKPATENT, coğrafi işaretli ürün sayısını açıkladı
    09 Nis TÜRKPATENT, coğrafi işaretli ürün sayısını açıkladı

    Türk Patent ve Marka Kurumu (TÜRKPATENT) tarafından tescil edilen coğrafi işaretli ürün sayısı geçen yıl sonunda 1512 olurken, Gaziantep ürünü tescillenen iller sıralaması, Hatay da en fazla coğrafi işaret başvurusu yapan iller arasında ilk sırada yer aldı. Türkiye'nin coğrafi işaret tescilli ürün sayısı 2023 sonu itibarıyla 1512 oldu. Kuruma geçen yıl 371 ürün için başvuru yapıldı ve bunlardan 209'u coğrafi işaret tescili aldı.

  • Akyazı Belediyesi'nin İlk Meclis Toplantısında Başkan Soykan Konuştu
    09 Nis Akyazı Belediyesi'nin İlk Meclis Toplantısında Başkan Soykan Konuştu

    Akyazı Belediyesi'nin 31 Mart Yerel Seçimleri'nin ardından gerçekleştirilen ilk meclis toplantısında Belediye Başkanı Bilal Soykan, Akyazı'nın güzelleştirilmesi ve değer katılması için çalışacaklarını belirtti.

  • Barış Pınarı Harekatı'yla temizlenen Tel Abyad ve Rasulayn'da halk, huzur içinde Ramazan Bayramı'na giriyor
    09 Nis Barış Pınarı Harekatı'yla temizlenen Tel Abyad ve Rasulayn'da halk, huzur içinde Ramazan Bayramı'na giriyor

    Barış Pınarı Harekatı'yla terör örgütü YPG/PKK'dan temizlenen Suriye'nin Tel Abyad ve Rasulayn ilçelerinde halk, Türkiye'nin çabalarıyla sağlanan huzur ve güven ortamında beşinci Ramazan Bayramı'na girecek. Buna rağmen ekonomik zorluklar yaşayan halk, pazarda alışveriş yaparak bayrama hazırlanıyor.

  • Zeytinburnu Belediye Meclisi Yeni Dönem İlk Toplantısını Gerçekleştirdi
    09 Nis Zeytinburnu Belediye Meclisi Yeni Dönem İlk Toplantısını Gerçekleştirdi

    31 Mart Yerel Seçimleri'nin ardından Zeytinburnu'nun 5 yıllık yeni yönetiminde söz sahibi olacak belediye meclis üyeleri, Belediye Başkanı Ömer Arısoy'un başkanlığında ilk toplantısını gerçekleştirdi.

  • Tokat Belediye Başkanı atlı ziyaretçilerle karşılaştı
    09 Nis Tokat Belediye Başkanı atlı ziyaretçilerle karşılaştı

    Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, atla safari yaparak gelen Ceylan Kırca ve Sümmani Yılmaz tarafından beklenmedik bir ziyaretçi grubuyla karşılaştı. Başkan ve vatandaşlar bu ilginç ziyaret karşısında hayrete düştü.

  • Meksika'da 33 yıl sonra ilk kez görülen güneş tutulması izlendi
    09 Nis Meksika'da 33 yıl sonra ilk kez görülen güneş tutulması izlendi

    Meksika'nın başkenti Mexico City'de yaşayanlar, 33 yıl sonra ilk kez görülen güneş tutulmasını izlemek için sahillere ve Meksika Ulusal Özerk Üniversitesi'nin kampüsüne akın etti. Tutulma, Meksika'nın kuzeyindeki bazı şehirlerde net şekilde izlendi. Meksikalılar ve turistler, tarihi anlara tanıklık etmek için tutulmanın görüldüğü kentlere akın etti.


Advertisement