Samsun Milletvekilleri Mecliste Samsun İçin Tartıştı - Son Dakika
Politika

Samsun Milletvekilleri Mecliste Samsun İçin Tartıştı

Samsun Milletvekilleri Mecliste Samsun İçin Tartıştı

Samsun’un iktidar ve muhalefet milletvekilleri, Samsun’a hizmet yapılmadığı iddiası ile TBMM Genel Kurulu kürsüsünden birbirleri ile tartıştı.

18.11.2014 17:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Samsun'un iktidar ve muhalefet milletvekilleri, Samsun'a hizmet yapılmadığı iddiası ile TBMM Genel Kurulu kürsüsünden birbirleri ile tartıştı. Tartışma esnasında milletvekillerinin birbirlerine "ağabey" ve "hocam" diye hitap etmeleri dikkat çekti.

MHP Samsun Milletvekili Cemalettin Şimşek, Meclisin 24. Dönem 5. Yasama Yılı 15. Birleşiminde gündem dışı söz alarak Samsun ile ilgili konuşma yaptı.

Türkiye'de olan sosyal, sosyoekonomik, ekonomik her türlü sıkıntıyı Samsun'un fazlasıyla yaşadığını belirten Cemalettin Şimşek, "Samsun, 2002 yılında 342 bin 453 hektar toplam işlenen tarım alanına sahipken 2012 yılında rakam 288 bin 095 hektara gerilemiştir. Köyler boşalmaktadır, vatandaş ektiğinin karşılığını maalesef alamamaktadır. Bafra ve Çarşamba ovalarında yetiştirilen ürünler ve hayvancılık sektörü, iklim ve coğrafi şartların uygun olmasına karşın, hükümetin yanlış politikaları sonucu istenen düzeye bir türlü ulaşamamakta, çiftçilerimiz her geçen sene bankalara daha çok borçlanarak gittikçe üretemez hale gelmektedirler. Tarım ve hayvancılıkta bugün en önemli sorun, mazot, gübre, ilaç, yem gibi girdi maliyetlerinin çok yüksek olmasıdır. Ayrıca, bilhassa sebze ve meyve üreticilerimizin ürününü saklama ve pazarlama gibi bir sorunu vardır. Bazı seneler yok satan bir ürün, başka bir sene üreticinin elinde kalmakta veya değerinin çok altında satılmaktadır" dedi.

"Samsun'da hastaneler her gün dolup taşmakta, bir hekim, 100-150 hasta muayene etmektedir. Bu durumdan hizmet sunucuları da ayrıca, özellikle de hekimler memnun değildirler" ifadelerini kullanarak Samsun'un sağlık yatırımları ile ilgili eleştirilerde bulunan Cemalettin Şimşek, Samsun'un kalkınmada öncelikli yöreler bakımından üçüncü sırada olmasına rağmen Ordu, Sinop, Tokat'ın beşinci sırada, Amasya ve Çorum'un dördüncü sırada yer almasının yatırımların bu çevre illere kaymasına sebep olduğunu iddia etti ve "Samsun artık net göç veren bir şehir olmuştur" ifadelerini kullandı.

Bunun üzerine Cemalettin Şimşek'in Samsun'da yapılan işleri yapılmamış gibi gösterdiğini belirterek söz alan AK Parti Samsun Milletvekili Ahmet Yeni, "Sağlık Bakanımız geçen hafta içerisinde Samsun'daydı, Samsun'da muhteşem gelişmeler var. Muhalefet milletvekili arkadaşlarım ne zaman Samsun'a uğruyor, ben onu bilemem. Ama onların da bizim bu çalışmalarımızı da yerinde görmelerini istiyorum. Samsun'da sağlık alanında muhteşem gelişmeler var, duble yollarda, ulaşımda 2002 yılında 100 civarında Samsun'dan uçak kalkarken bugün 10 bin 600 uçak kalkıyor. Samsun muhteşem gelişmesiyle Karadeniz'in ve kıyısı Karadeniz'e yakın olan ülkelerin incisi durumundadır. Bunları öne çıkarmak varken Samsun'u kötülemenin bir muhalefet milletvekiline de yakışmadığını söylemek istiyorum" diye konuştu.

Ahmet Yeni'nin konuşmasının ardından yeniden söz alan MHP'li Şimşek, "Samsun'u kötülemedim. Samsun hala Türkiye'nin önemli bir metropol kentidir ama son yıllarda Samsun'un devlet yatırımlarından, kamu yatırımlarından aldığı paya baktığımızda, oransal olarak Türkiye geneline dağıttığımızda Samsun'da bir gerileme söz konusu. Samsun hani büyük kent olmuştu, gelişmişti. Samsun, sosyoekonomik gelişmişlik sıralamasında 33'üncüsü sırada; resmi veri bunlar yani ben kendim söylemiyorum bunları, resmi verilerle söylüyorum. Sağlıktaki dediğiniz şey şu, nicelik olarak bakın, burada değerli hocam var, sayısal olarak arttı; hastaneler her gün dolup boşalıyor, bugün bu hastaneye giden ertesi gün öbür hastaneye gidiyor. Ama esas olan neticedir sağlıkta. Sağlıkta nitelikli hizmettir, az çok sağlığın kenarına bulaşmış birisi olarak biliyorum. Ben bunu biliyorum, burada hekim arkadaşlarımız var. Sağlıkta ön kapıdan girip arka kapıdan çıkmak değildir tedavi olmak, esas olan nitelikli hizmettir. Herkese 'hurra hastaneye gidin' demek sağlık hizmeti sunmak demek değildir. Vatandaşı kandırıyorsunuz, sağlık alanında da kandırdınız. Evet, sağlıkta memnuniyet arttı ama doğru bir sağlıkta memnuniyet artışı değil, radikal bir memnuniyet değil" şeklinde konuştu.

AK Partili Yeni ve MHP'li Şimşek arasında geçen tartışmaya CHP'li İhsan Kalkavan da katıldı. Söz alarak kürsüye gelen Kalkavan, Samsun'un geri kaldığını ifade ederek, "Samsun bundan otuz yıl önce güzeldi, öyle mi Ahmet Ağabey? Karşılıklı konuşmak istemiyorum, belki Hocam da biliyor. Ama maalesef ve maalesef Samsun'un bir kozmopolit yapısı vardır. Bu kozmopolit yapısından dolayı Samsun çok geri kaldı. Samsun'da bulunan, Samsun'u temsil eden geçmişteki değerli büyüklerimizin Samsun'dan fazla etnik hemşehricilik yönünden bağlı oldukları illere karşı yaptıkları hizmetler daha fazla olmuştur; bu inkar edilemez, bu inkar edilemez ama son dört yıldır da belediyecilik hizmetleri yönünden Samsun'a darbe vurulmuştur. Her zaman batıda, kıyı kenar çizgisi tabir edilip kollanan yerler Samsun'da bitmiştir değerli arkadaşlarım. Bakın en basiti, yarın bir gün hangi partiden olursa olsun, misafirimiz olacaksınız, misafirim olacaksınız buyurun Samsun'a gelin, Samsun'un en son yıllarda gelişen ilçesi dediğimiz Atakum ilçesinde maalesef ve maalesef, denizin kumu, denizin karayla birleştiği kum, İstanbul'da Haydarpaşa Garı'nın önündeki, Haydarpaşa Limanı'nın önündeki mendirek gibi…" açıklamasında bulundu.

Kalkavan'a oturduğu yerden cevap veren Ahmet Yeni, "İhsan Bey, hiç belediyeniz var mı, CHP belediyesi var mı Samsun'da, neden bahsediyoruz?" diye konuştu. Bunun üzerine Kalkavan, "Ahmet Ağabey bu seçimlerde olunabilir, önemli olan belediye hizmetlerinin yaptığı şeyleri tarihin yargılamasıdır. Biz belediyelerimizde gelecek seçimleri düşünerek değil, gelecek nesilleri düşünerek hizmet etmişiz" şeklinde konuştu.

Samsun milletvekilleri arısındaki tartışma Meclis Başkanvekili Meral Akşener'in adaya girmesi ile son buldu. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Samsun Milletvekilleri Mecliste Samsun İçin Tartıştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • AK Parti Kırşehir İl Genel Meclisi üyesi adayları projelerini anlattı
    12:05 AK Parti Kırşehir İl Genel Meclisi üyesi adayları projelerini anlattı

    AK Parti Kırşehir İl Genel Meclisi üyesi adayları, kent merkezinde düzenlenen bir programda projelerini anlattı. AK Parti İl Başkanı Seher Ünsal, iktidarları süresince köylere hizmet götürdüklerini ve yeni projelerle köylerin gelişimini sürdüreceklerini belirtti. AK Parti Kırşehir Milletvekili Necmettin Erkan ise Kırşehir'e yapılacak projeler hakkında bilgi vererek şehrin kalkınması için çalışmaların devam edeceğini söyledi.

  • Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komitesi heyetiyle bir araya geldi
    12:05 Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komitesi heyetiyle bir araya geldi

    Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komitesi Başkanı Mike Rogers, Kıdemli Üye Adam Smith ile üyeler Salud Carbajal ve Veronica Escobar'ı kabul etti. Kabulde, ABD'nin Ankara Büyükelçisi Jeff Flake'in de yer aldığı kaydedildi.

  • Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Aile Dostunun Ölüm Haberini Alarak Tokat Programlarını İptal Etti
    12:03 Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Aile Dostunun Ölüm Haberini Alarak Tokat Programlarını İptal Etti

    Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Tokat'ta bir dizi temaslarda bulunmak üzere iken, AK Parti Ankara Gölbaşı İlçe Başkanı olan aile dostunun ölüm haberini alarak programlarını yarıda keserek Ankara'ya hareket etti. Bakan Tekin, öğrencilere çanta hediye etti ve öğretmenler ile bir araya geldiği ziyaretlerini iptal ederek özel aracıyla Ankara'ya döndü. Aile dostu olan AK Parti Genel Merkez Ar-Ge Başkan Yardımcısı Osman Karaaslan'ın beyin kanaması sonucu hayatını kaybettiği öğrenildi.

  • Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, İsveç'te düzenlenecek barış zirvesine katılım şartlarını açıkladı
    12:01 Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, İsveç'te düzenlenecek barış zirvesine katılım şartlarını açıkladı

    Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, İsveç'te düzenlenmesi planlanan barış zirvesinin Rusya'nın katılımı olmadan ve bazı temelleri değiştirilmeden başarılı olamayacağını belirtti. Lavrov, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy'in 'barış formülü' temelinde müzakere yapmaya hazır olduklarını ancak bazı kabul edilemez kavramlara dayanan Ukrayna'nın barış planının anlamsız olduğunu ifade etti.

  • Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin: Gerçekçiyiz, Milleti Aldatmadık
    11:58 Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin: Gerçekçiyiz, Milleti Aldatmadık

    Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği tarafından düzenlenen 'Yerel Kalkınmada Belediyelerin ve Esnafın Rolü' programına katılan Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, gerçekçi olduklarını ve milleti aldatmadıklarını söyledi. Toplantıda yapılan çalışmalar ve yapılacak projeler hakkında bilgi veren Bilgin, Ankara temasları hakkındaki eleştirilere de cevap verdi.

  • Eskişehir'de Seçim Güvenliği Toplantısı Gerçekleştirildi
    11:52 Eskişehir'de Seçim Güvenliği Toplantısı Gerçekleştirildi

    Eskişehir'de 31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak olan Mahalli İdareler Genel Seçimlerinin huzur ve güven içerisinde yapılması amacıyla düzenlenen 'Seçim Güvenliği Toplantısı' Vali Hüseyin Aksoy'un başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda, seçimle ilgili güvenlik tedbirleri ve sorumluluklar hakkında sunumlar yapıldı.

  • Doğanşehir Belediyesi Hizmet ve Yatırımlarının Açılışı Gerçekleştirildi
    11:52 Doğanşehir Belediyesi Hizmet ve Yatırımlarının Açılışı Gerçekleştirildi

    Doğanşehir Belediyesi tarafından yapılan hizmet ve yatırımların açılışı, Doğanşehir Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası'nda düzenlenen toplu açılış töreniyle gerçekleştirildi. Açılışta, Doğanşehir Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası, Doğanşehir Gençlik Merkezi ve Vahap Küçük Millet Bahçesi'nin resmi açılışı yapıldı.

  • Denizli'de 800 bin 548 seçmen oy kullanacak
    11:52 Denizli'de 800 bin 548 seçmen oy kullanacak

    31 Mart'ta yapılacak olan Mahalli İdareler Seçimleri için Denizli'de 2 bin 636 sandıkta 800 bin 548 seçmenin oy kullanacağı bildirildi.


Advertisement