Samsun'daki Doktora Silahlı Saldırı - Son Dakika
Güncel

Samsun'daki Doktora Silahlı Saldırı

Antalya, Isparta, Muğla ve Burdur'da sağlık çalışanları, Samsun Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Hastanesinde görev yapan Opr. Dr. Kamil Furtun'un silahlı saldırıda öldürülmesini protesto etti.

01.06.2015 13:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya, Isparta, Muğla ve Burdur'da sağlık çalışanları, Samsun Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Hastanesinde görev yapan Opr. Dr. Kamil Furtun'un silahlı saldırıda öldürülmesini protesto etti.

Bu illerde sağlık çalışanları, 09.00-09.15 saatlerinde acil servis dışında sağlık hizmetine ara verdi.

Antalya Sağlık Müdürü Ünal Hülür, kurum binası önündeki törende, Furtun'un görevi başında silahlı saldırı sonucu yaşamını yitirmesini ve sağlık çalışanlarına şiddeti kınadıklarını söyledi.

Şifaya vesile olan sağlık çalışanlarına uygulanan her türlü kötü muamele ve şiddeti kınadıklarını vurgulayan Hülür, Sağlık Bakanlığı ve yöneticilerin, şiddetin önlenmesi için kampanyalar yürüttüğünü, güvenlik tedbirlerini artırdığını dile getirdi.

Hülür, "Vatandaşın sağlığı için canla başla görev yapan sağlık çalışanlarına yönelik şiddeti, kimden, nasıl geldiğine bakmaksızın lanetliyoruz. Sağlık çalışanlarına yönelik kötü söz, uygunsuz muamele ve şiddet uygulamasının el birliğiyle ortadan kaldırılması gerekiyor" dedi.

Konuşmaların ardından Op. Dr. Furtun ve sağlık şehitleri için dua edildi.

Törene, Antalya Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Necat Yılmaz, Antalya Halk Sağlığı Müdürü Murat Özdemir ve Sağlık-Sen üyeleri de katıldı.

Isparta

Isparta Devlet Hastanesi önünde toplanan sağlık çalışanları, saygı duruşunda bulundu.

Hastane yöneticisi Hüseyin Yavuz, sağlık hizmetinin, bunu verenin ve isteyenin işbirliğine dayandığını belirterek, bu döngünün zor kullanarak, dayatarak değil saygı, sevgi çerçevesinde gerçekleştirilmesi gerektiğini anlattı.

"Sağlık hizmetinde en önemli nokta çalışan-hasta iletişiminin doğru olmasıdır" diyen Yavuz, empati ile hoşgörüye dayanan iletişimle sağlık hizmetlerinin kolay ve çabuk verilebileceğini kaydetti.

Türkiye'de sağlıkçıya şiddetle mücadele konusunda önemli yol kat edildiğini belirten Yavuz, yasalar çerçevesinde çalışanın da hastanın da haklarının korunduğunu bildirdi. Yavuz, hasta ve çalışanların birbirine ihtiyaç duyduğunun bilincinde olması gerektiğini sözlerine ekledi.

Açıklamanın ardından Furtun ve sağlık şehitleri için dua edildi.

Muğla

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi poliklinikleri önünde toplanan sağlık çalışanları, "şiddete son", "sağlıkçıya şiddete hayır" yazılı pankartlar taşıdı.

İl Sağlık Müdürü Cihan Tekin, sağlık çalışanlarının bugün ihtiyaç duyulan her yerde ırk, din, dil ayrımı gözetmeksizin hizmet verdiğini söyledi.

Şiddete sıfır tolerans tanındığını, bunun takibi için "Beyazkod" uygulaması başlatıldığını ifade eden Tekin, uygulama kapsamında "Alo 113" birimi oluşturulduğunu dile getirdi.

Yaşanan olaydan büyük üzüntü duyduğunu vurgulayan Tekin, sağlık çalışanlarına yapılan bu tür saldırıların son bulmasını diledi.

Muğla Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Rıza Murat Hilmioğlu ise şiddet olayları üzerinden hesap yapıp insani duyguları istismar edenlere karşı da vatandaşları ve sağlık çalışanlarını dikkatli olmaya çağırdı.

Muayene olmaya gelen hastalar ve yakınları, sağlık çalışanlarına destek verdi.

Burdur

Burdur Devlet Hastanesi önünde basın açıklamasını okuyan İl Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Reha Sermed Aygören, halkın sağlığı için emek veren büyük bir aile olduklarını söyledi.

"Sağlık ve şiddet" kelimelerinin sıkça yan yana anılmasından derin endişe ve üzüntü duyduklarını anlatan Aygören, şöyle devam etti:

"Biz sizlerin sayesinde varız, sizlerin duaları ve desteğiyle ayaktayız. Mesleğimizi icra ederken kin, nefret ve şiddetin diliyle karşımıza çıkanlara en büyük dersi ancak ve ancak hep birlikte verebiliriz. Unutmayalım ki insan hayatını hiçe sayacak hale gelen bu çirkin durumun, sadece yasal düzenlemelerle sıfır noktasına getirilmesi beklenemez. Bu nedenledir ki sizlerden sevgi, saygı ve hoşgörü bekliyor, tüm halkımızı ve sağlık çalışanlarımızı dikkatli olmaya çağırıyoruz."

Burdur Aile Hekimleri Derneği üyeleri de hastane önünde basın açıklaması yaparak, Furtun'un öldürülmesini protesto etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Samsun'daki Doktora Silahlı Saldırı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement