Samsun'da Toplu Açılış Töreni - Son Dakika
Güncel

Samsun'da Toplu Açılış Töreni

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Avrupalı, gösterilerine pankartlara resmimizi koyup, kafamıza silah dayıyorlar ya, sanıyorlar ki bu şekilde bizi korkutacaklar, bu yoldan geri döndürecekler.

28.03.2017 17:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Avrupalı, gösterilerine pankartlara resmimizi koyup, kafamıza silah dayıyorlar ya, sanıyorlar ki bu şekilde bizi korkutacaklar, bu yoldan geri döndürecekler." dedi.

Erdoğan, Samsun Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen toplu açılış törenindeki konuşmasına, "İstiklal Harbi'mizin müjdeleyicisi Samsun, inşallah ülkemizin yeni döneminin habercisi olacaktır." diyerek başladı.

1919'da Samsun'da yakılan meşalenin, 1922'de İzmir'de düşmanı denize dökene kadar ülkeyi aydınlattığını belirten Erdoğan, Cumhuriyet tarihi boyunca Samsun'un hep hakkı ve hakikati savunduğunu, demokrasi ve kalkınma mücadelesinin ilk safhalarında yer aldığını söyledi.

Erdoğan, Samsunlulara, lider şehir olmanın kolay olmadığını ifade ederek, "Geleceğimizin teminatı olan gençlerimizi boşuna Samsunlu bakanlara emanet etmedik." değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye'nin 16 Nisan'da yeni bir yönetim sistemine geçme kararı vereceği bir dönemde Samsun'a yine büyük görevler düştüğünü vurgulayan Erdoğan, şöyle devam etti:

"10 Ağustos 2014 seçimlerinde yüzde 66 ile Türkiye'nin doğrudan ilk cumhurbaşkanını, bu kardeşinizi, seçerek göreve getirdiniz. Bu defa cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi için oy vereceksiniz. Ülkemizi yeni yönetim sistemine kavuşturacak anayasa değişikliği halk oylamasının önemini sizlerin çok iyi bildiğine inanıyorum ama bu defa Samsun'a yüzde 66 yetmez.

16 Nisan'da çok daha yüksek bir oranda 'evet'te tüm Karadeniz'e, tüm Türkiye'ye örnek olacağınıza inanıyorum. Samsun, büyük Türkiye için 'evet' diyor mu? Güçlü Türkiye için 'evet' diyor mu? Müreffeh Türkiye için 'evet' diyor mu? İstikrarlı Türkiye için 'evet' diyor mu?"

"Sevgi kardeşimizin kahramanlığı da nesilden nesile aktarılacaktır"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Samsun'un aynı zamanda bir şehitler diyarı olduğunu belirterek, Türkiye'nin bölücü terör örgütüne yönelik yürüttüğü mücadelede son bir buçuk yılda 15 şehidinin bulunduğunu dikkati çekti.

Fırat Kalkanı Operasyon'unda ise Samsun'un 3 şehit verdiğine işaret eden Erdoğan'ın alandakiler tarafından konuşması "Şehitler ölmez vatan bölünmez" sloganlarıyla kesildi.

Erdoğan, "Samsun'un 15 Temmuz darbe girişiminde bir şehidi bulunuyor. Çok anlamlı, iki çocuğunu tek başına çalışarak büyüten yüreği ülkesi ve milleti için çarpan Sevgi Yeşilyurt kardeşimiz, o gece İstanbul'da yeni adı '15 Temmuz Şehitler Köprüsü' olan Boğaziçi Köprüsü'nde, FETÖ'cü hainler tarafından vurularak şehit edildi. Bu ülkede, Nene Hatun'ların eksik olmayacağını gösteren Sevgi kardeşimizin kahramanlığı da nesilden nesile aktarılacaktır." diye konuştu.

Arif Nihat Asya'nın "Bir Bayrak Rüzgar Bekliyor" şiirinin "Şehitler tepesi boş değil, Toprağını kahramanlar bekliyor. ve bir bayrak dalgalanmak için, Rüzgar bekliyor." dizesini hatırlatan Erdoğan, şunları kaydetti:

"Şehitler tepesini boş bırakmayan askeriyle, polisiyle, korucusuyla, erkeğiyle, kadınıyla, genciyle, yaşlısıyla tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Eğer bir gün bile şehitlerimizi unutursak kalbimiz dursun...

Biz bu ülkeyi, bu milleti ölümüne sevdik. Bu sevginin önünde hapishane demirleri bile duramadı, bu sevdanın önünde nice tuzaklar, nice çelme takmalar, nice arkadan hançerlemeler duramadı, bu açıdan bizi tankıyla, topuyla darbeciler dahi vazgeçiremedi. Avrupalı, gösterilerine pankartlara resmimizi koyup, kafamıza silah dayıyorlar ya, sanıyorlar ki bu şekilde bizi korkutacaklar, bu yoldan geri döndürecekler. Rabbim ne buyuruyor. 'Allah yolunda öldürülenlere ölüler demeyiniz. Onlar diridirler ancak siz bilemezsiniz."

(Sürecek)

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Samsun'da Toplu Açılış Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement