Samsun'a Deniz Ulaşımı - Son Dakika
Güncel

Samsun'a Deniz Ulaşımı

Samsun\'a Deniz Ulaşımı

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Türkiye'nin en uzun sahil şeritlerinden birisine sahip olan kentte ulaşım alternatiflerinin içine deniz ulaşımını da katmak istediklerini söyledi.

25.09.2014 17:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Türkiye'nin en uzun sahil şeritlerinden birisine sahip olan kentte ulaşım alternatiflerinin içine deniz ulaşımını da katmak istediklerini söyledi.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Partili Yusuf Ziya Yılmaz, Türkiye'nin deniz turizmi açısından potansiyel barındıran ender kentlerinden birinin Samsun olduğunu dile getirdi. Bu nimeti en iyi şekilde değerlendirip halkın hizmetine sunma noktasında yoğun çaba sarf ettiklerini söyleyen Başkan Yılmaz, "Sahil yolu projesiyle birlikte deniz ulaşımı sistemini de kente kazandırmak istiyoruz. Sahil kenti olan Samsun'a deniz ulaşımı konusunda da altyapı zenginliği kazandıracağız. Ulaşım alternatiflerinin içine deniz ulaşımını da katmak istiyoruz. Bu konuyu çok önemsiyor ve gerekli buluyoruz. Çünkü halkımız, deniz ulaşımı keyfinden ve imkanlarından olabildiğince istifade edebilmeli. Bu kültür, şehrimizde de yaygınlaşmalıdır. Böylelikle hem insanlarımız yaşadıkları şehrin vizyonunu daha iyi anlayacak, yaşayarak görme imkanı bulacak hem de memleketimiz gelişmiş olacak. Samsun'un cazibe merkezi olma hedefi var. Bu projeleri hayata geçirirsek bu hedefe bir adım daha yaklaşmış oluruz" dedi.

Deniz taşıtları kullanımı konusuyla ilgili çalışmalara başladıklarını ve geri dönüşlerini 1-2 yıl içinde alacaklarını açıklayan Başkan Yusuf Ziya Yılmaz, "Atakum İlçesi Çobanlı kavşağı sahiline büyük bir iskele yapmak istiyoruz. Çobanlı'da bir rıhtım yaparsak deniz taşıtları, herhangi bir fırtına veya risk halinde kendisini buradaki marinaya bağlayabilir. Bu iskele bizim şehrimizin belki de ilk defa doğu-batı istikametinde çalışan bir yolcu gemisinin uğradığı, İstanbul'daki sabah 06.00, akşam 20.00 saatleri arasında çalışan gemiler gibi bu deniz ulaşımları, şehrimize hoş bir hava katacaktır. Sahil kenti olan Samsun'a ulaşım altyapı zenginliği kazandıracağı gibi deniz kenti olmamıza rağmen deniz ulaşımını kullanmama alışkanlığından bizi kurtaracaktır diye düşünüyoruz. Deniz taşımacılığından olabildiğince istifade eden, denizde yaşamanın keyfini çıkarabilen bir kültür ortaya çıkarmaya çalışıyoruz. Deniz ulaşımı, balıkçılardan ibaret olmamalı" diye konuştu.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın sahillere iskeleler yapma konusunda hassas davrandıklarını kaydeden Başkan Yılmaz, "Bakanlıklarımızın kıyı kenar çizgisini baz alarak sahillerde yapılacak yapıların tahribata neden olacağı ve çevreyi olumsuz etkileyeceği yönünde kriterleri var. Bunun için hassas bir tutum sergiliyorlar. Şu an görüşmelerimiz sürüyor. Onları ikna edebilirsek iskeleye ilişkin proje çalışmalarına başlayacağız. Kaldı ki deniz taşıtlarını kullanmaya yönelik iskeleler konusunda hem projeci hem de yapımcı bir firmayla temas halindeyiz. İnsanımızın gelir seviyesi yükseliyor. Yaşantılarındaki beklentileri artıyor. Çocuklarımızın bile ihtiyaç ve talepleri inanılmaz boyuta çıkıyor. Onların çocuklarının beklentileri de kendilerinden daha farklı olacak. Onun için bizim torunlarımızın da beklentilerini düşünen bir planlama anlayışı içinde olmamız lazım" dedi. - Samsun

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Samsun'a Deniz Ulaşımı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kars'ta Silah Ticareti Operasyonu: 2 Silah Ele Geçirildi, 2 Şüpheli Gözaltına Alındı
    15:15 Kars'ta Silah Ticareti Operasyonu: 2 Silah Ele Geçirildi, 2 Şüpheli Gözaltına Alındı

    Kars'ta yasa dışı silah ticaretini engellemek amacıyla düzenlenen operasyonda, biri tam otomatik uzun namlulu olmak üzere 2 silah ele geçirildi. İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyonda, M.S.C. (35) ve M.M.Y. (30) isimli şüpheliler gözaltına alındı. Şüphelilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramada, yasa dışı üretim olan uzun namlulu tam otomatik silah ile av tüfeği, şarjör ve 45 fişek ele geçirildi.

  • Şırnak Belediyesi Filosuna 4 Yeni Araç Ekledi
    15:15 Şırnak Belediyesi Filosuna 4 Yeni Araç Ekledi

    Şırnak Belediyesi, 2 arazöz, kamyon ve kanal görüntüleme aracı minibüsünü filosuna kattı. Belediye Başkanı Mehmet Yarka, araçları inceledi ve halka daha kaliteli hizmet verebilmek için filolarına 4 yeni araç kazandırdıklarını söyledi. Şırnak Belediyesi'nin araç sayısı 140'a yükseldi ve belediye her geçen gün daha da güçleniyor.

  • Bolu'da vatandaşlara 2 bin 500 fidan dağıtıldı
    15:13 Bolu'da vatandaşlara 2 bin 500 fidan dağıtıldı

    Bolu Orman Bölge Müdürlüğü, Orman Haftası kapsamında Kent Meydanı'nda fidan dağıtımı gerçekleştirdi. Vali Yardımcısı Abdullah Şen, Bolu Orman Bölge Müdürü Mahmut Şentürk ve orman personeli, vatandaşlara 2 bin 500 fidan dağıttı. İl merkezi ve ilçelerde, Orman Haftası dolayısıyla toplam 20 bin fidan dağıtıldığı öğrenildi.

  • Adana'da Camilerde Siber Dolandırıcılık Uyarısı
    15:12 Adana'da Camilerde Siber Dolandırıcılık Uyarısı

    Adana Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Adana İl Müftülüğü ile işbirliği yaparak camilerde 'siber dolandırıcılık' konusunda vatandaşları bilgilendirdi. Adana İl Müftüsü Mehmet Taşçı, merkezi sistemle kentteki camilere gelen yaklaşık 383 bin kişiye vaaz vererek, internet ve sosyal medya üzerinden yapılan dolandırıcılık olaylarına karşı uyarıda bulundu. Ayrıca Taşçı, sahte ilanlar ve telefon dolandırıcılığı konusunda da dikkatli olunması gerektiğini vurguladı.


Advertisement