Şampiyon Takım Saha Bekliyor - Son Dakika
Güncel

Şampiyon Takım Saha Bekliyor

Şampiyon Takım Saha Bekliyor

Futbol sahaları, kramponları yok, topları da plastik ama futbol aşkları var. Diyarbakır’ın Eğil ilçesinin amatör futbol takımı, sahası olmadığı için ligden de çekilmek zorunda kaldı.

14.09.2014 20:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Daha 17 yaşındayken babasının iş kurma talebini içindeki futbol aşkı nedeniyle geri çevirmiş. Spor Akademisinde Beden Eğitimi ve Antrenörlük eğitimi almış. Üçüncü sınıftayken kurduğu Eğil Gençlik Spor Kulübü ilçede 2. Amatör Küme'de şampiyon olarak Eğil'e kupa getirmiş. Yükseldikleri 1. Amatör Küme ise deplasmanlı olduğundan ve Eğil'de de futbol oynayacakları bir saha bulunmadığından takımını ligden çekmekten başka çaresi kalmamış.ÖZETLE

Kramponları yok terlikle oynuyorlar

4 yıldır saha için mücadele ediyor.

Saha olmadığı için ligden çekildiler.

Şaban Karakaş atanamayan bir öğretmen. İşi yok ve ne atanamamasını ne de işsizliğini dert ediyor. Onun aklında futboldan başka bir şey yok. Bütün yaşamı ve hayalleri bunun üzerine:

Şaban Karakaş, öğrencileriyle birlikte futbol sahası için mücadele ediyor.

"2010 yılında kulübü kurduktan sonra bütün Eğil'de çok ilgi gördü. Yüz lisanslı sporcumuz var. Amacım ilçedeki gençleri zararlı alışkanlıklardan uzaklaştırıp hayatlarını futbolla doldurmaktı. Antrenmanlarımızı bulabildiğimiz her yerde yaptık. Ne doğru düzgün formamız, ne krampon ne de topumuz var. Bütün imkanlarımı sarf ettim. O kadar hevesli ve o kadar istekli ki çocuklar daha ilk senemizde Diyarbakır'da şampiyon olduk. Sevinç içinde ilçeye döndüğümüzde bir futbol sahamızın olmadığı gerçeği bizi bekliyordu."

Saha için mücadele

Diyarbakır'da futbol sahalarında gösterdikleri mücadelenin aynısını Eğil'e bir futbol sahası yaptırmak için gösterme kararı alan Şaban Karakaş ilk olarak kaymakamlığın kapısını çalmış.

Eğil'in mevcut top sahası bu halde. Çocukların ve futbolcuların oyun alanı.

"Eğil'de şantiye alanı olan bir saha vardı. Oranın onarılması ve tribün yapılması durumunda maçlarımızı yapabilirdik. Ancak kaymakamlığın alanı belediyeye devrettiğini öğrendim. Belediye de zaten alanı şantiyeye çevirmişti. Diyarbakır Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'ne gittim. Söz verdiler 'yapacağız' diye ama oradan da bir sonuç çıkmadı."

Karataş'ın öğrencileri bulabildikleri her yerde giyinip terlikle de olsa antrenman yapıyorlar.

Hazine arazisi

İşin peşini bırakmayan Şaban Karakaş, farklı bir yol denemeye karar vermiş:

"Beyaz Toprak Dera Mahallesi dediğimiz bir yerde 56 dönüm ve futbol sahası yapmaya uygun bir yer buldum. Girişimlerimizle Kaymakamlık 30 dönümünü Milli Eğitim'e 26 dönümünü de Gençlik Spor İl Müdürlüğü'ne devretti. Artık saha için 'en azından bir yerimiz var' diye sevinirken 26 dönümün de sonradan Milli Eğitim'e devredildiğini öğrendik. Şimdi o alana çeşitli okullar ve öğrenci pansiyonu yapılacak. Çok üzüldüm ama yapacak bir şey yoktu."

'Sokağa çıkamadım'

Şaban Karakaş Ankara'da Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'nde yetkililer ile görüştüğünü, yardım sözüyle Eğil'e döndüğünü ancak bir sonuç çıkmadığını anlatıyor.

"O kadar çalış çabala bir şey yapamadım. Eğil'de sokağa çıkamadım. Sporcularımın aileleriyle karşılaştığımda, 'bir işi beceremedin' diyorlar. Çocuklar sürekli sıkıştırıyorlar ve futbol oynamak istediklerini söylüyorlar ancak sahamız hala yok."

Eğil Belediye Eş Başkanı Mahmut Yokuş, yardıma hazır olduklarını söylüyor.

Kaymakamlık: Saha düşünülüyor

Eğil kaymakamlığı Şaban Karakaş'ın anlattıklarını doğruladı. Gençlik Spor İl Müdürlüğü ile görüşme halinde oldukları ve Eğil'e bir futbol sahasının da düşünüldüğü de belirtti.

Eğil Belediye Eş Başkanı Mahmut Yokuş ise Eğil'in futbol sahasının su baskınına uğradıktan sonra ilçeye yeni bir saha yapılmadığını ancak Şaban Karakaş'a yardıma hazır olduklarını söyledi.

"O sahanın yeri uygun değil, çukur ve su baskınına müsait. O nedenle altyapı çalışmalarımız sırasında şantiye olarak kullandık. Hala şantiye orası. Yeni bir yer lazım ve Şaban arkadaşımıza imkanlarımızı zorlayarak yardım etmeye hazırız."

Diyarbakır'ın yeni Gençlik Spor İl Müdürü Mehmet Demir, göreve gelir gelmez çalışmalarından haberdar olduğu Şaban Karakaş ile görüşmüş. Demir, Eğil'in futbol sahası sorununu 2015 yatırım programına dahil edebilmek üzere önümüzdeki günlerde Ankara'ya gidecek.

"Daha yeni göreve başladım ve ilk olarak Eğil'e gittim. Şaban Karakaş'ın çalışmalarını duymuştum. Kendisi ile de tanıştım ve beraber ne yapabiliriz diye konuştuk. Pek çok girişimi olmuş ancak sonuç alamamış. Eğer 2015 yatırım programına alabilirsek Eğil bir futbol sahasına kavuşacak."

Şaban Karataş başarıya ulaşırsa arkadaki alana Eğil'in yeni futbol sahası yapılacak.

Yeni yer yeni umut

Daha önce her kapıdan eli boş dönen Şaban Karakaş, şimdi verilen sözlerin tutulmasını bekliyor ama mücadeleyi de bırakmış değil. Şu sıralar Dicle yolu üzerinde Hazine'ye ait bir arazinin krokisini çıkarmakla uğraşıyor. Ardından yine bildiği tüm kapıları çalacak. Öğrenciler ise antrenörleri Şaban Karakaş'ın girişimlerinin olumlu sonuçlanacağına inanıyorlar ve bir gün sahaları olursa onlar da maçlara çıkacak belki de pek çok şampiyonluklara ulaşacaklar.

Kaynak: Aljazeera

Son Dakika Güncel Şampiyon Takım Saha Bekliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement