Salih Müslim de ÖSO Komutanı da 'Savaşçı Gönderme' Haberini Yalanladı - Son Dakika
Dünya

Salih Müslim de ÖSO Komutanı da 'Savaşçı Gönderme' Haberini Yalanladı

PYD Eş Başkanı Salih Müslim de ÖSO komutanı da Özgür Suriye Ordusu'nun Kobani'ye savaşçı göndereceği haberlerini yalanladı.

24.10.2014 14:46  Güncelleme: 16:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Reuters'in haberine göre, PYD Eş Başkanı Salih Müslim, Özgür Suriye Ordusu'nun Kobani'ye savaşçı göndereceğine dair bir anlaşma olmadığını söyledi. Müslim, "ÖSO savaşçı göndereceğine IŞİD ile mücadelede ikinci bir cepheyi açmalı." dedi. Salih Müslim'in ardından bir açıklama da ÖSO'dan geldi. Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) Halep Devrimci Askeri Konsey Komutanı Tuğgeneral Zahir El Saket, PYD'ye yardım etmek amacıyla IŞİD'e karşı savaşmak için Kobani'ye asker gönderme konusundaki haberlerin tamamen asılsız olduğunu söyledi.

ERDOĞAN, "ANLAŞTILAR" DEMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Estonya'da yaptığı konuşmada "PYD ÖSO'yu kabul etti, 1300 ÖSO savaşçısı ile 150 peşmerge Kobani'ye gidecek." demişti.

Konuyla ilgili İlerihaber'e konuşan Müslim, Erdoğan'ın iddiasını kesin bir dille yalanlayarak "Böyle bir durum kesinlikle yok." dedi. ÖSO'nun güç gönderme açıklamasından da haberleri olmadığını belirten Müslim, böyle bir güç gönderilmesi için de kendilerine danışılmadığını açıkladı.

"TÜRKİYE, KORİDORLA NE HESAPLIYOR BİLMİYORUZ"

Müslim, peşmerge koridioru hakkında ise "ABD ile Türkiye arasındadır. Yapılan görüşmelerde aralarında neler oldu, neler görüştüler bilemiyoruz. Türkiye'nin Peşmerge'ye koridor açarak hesaplarında neler var bilmiyoruz." yorumunu yaptı.

"DUHOK KÜRTLER İÇİN BİRLİKTİR"

Müslim, "DUHOK anlaşması Kürtler için ne ifade ediyor?" sorusuna ise şu yanıtı verdi: "Bu anlaşma Kürtlerin birliği için, Ortadoğu da Kürt halkının birleşmesi, yakınlaşması için iyi bir adım, güzel bir gelişme. Eğer herkes anlaşmaya bağlı kalırsa olumlu olur, iyi şeyler olur Kürtler için. Dünya çapında da Kürtlerin Kobani ile dayanışma eylemleri sevindirici bir durum. Bütün dünyanın terörizme karşı YPG ile birlkte olması gayet sevindirici bir durumdur. IŞİD insanlık düşmanıdır, insanlık değerlerine karşıdır. Dünya demokratik kamuoyunun halkları YPG'nin, Kürtlerin yanındaysa, bizimle birlikteyse bu iyi bir şeydir."

ÖSO: HABERLER TAMAMEN ASILSIZ

Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) Halep Devrimci Askeri Konsey Komutanı Tuğgeneral Zahir El Saket, PYD'ye yardım etmek amacıyla IŞİD'e karşı savaşmak için Kobani'ye asker gönderme konusundaki haberlerin tamamen asılsız olduğunu söyledi.

Saket, sosyal paylaşım sitesi Facebook hesabından yaptığı açıklamada Kobani'ye asker gönderme iddialarının tamamen asılsız olduğunu söyledi.

"HALEP'İ KÖPEKLERE BIRAKACAK KADAR AKILSIZ MIYIZ?"

Tuğgeneral Saket,"Biz bin ülkenin desteklediği Kobani'ye asker gönderip Halep'i köpeklere bırakacak kadar akılsız mıyız? Esed güçleri muhaliflerin kontrolündeki bölgeleri almak için fırsat kolluyor" dedi.

Saket açıklamalarında ayrıca ÖSO'nun Esed ordusu ile Halep'te şiddetli çatışmalar gerçekleştirdiğini ve bununla yükümlü olduğunu kaydetti.

ÖSO KOMUTANI "ASKER GÖNDERECEĞİZ" DEMİŞTİ

ÖSO komutanlarından Albay Abdulcabbar Akidi'nin yaptığı açıklamalara anlam veremediğini ifade eden Saket, "Askeri konsey ve Albay Akidi arasında herhangi bir koordinasyon yok" ifadesini kullandı.

ÖSO komutanlarından Abducabbar Akidi dün yaptığı açıklamada IŞİD'i durdurmak için Kobani'ye asker göndereceklerini söylemişti.

Salih Müslim de ÖSO Komutanı da \'Savaşçı Gönderme\' Haberini Yalanladı
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Dünya Salih Müslim de ÖSO Komutanı da 'Savaşçı Gönderme' Haberini Yalanladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (13)

  • .: İSTEDİĞİ KADAR HABERİM YOK DESİN TAYYİP NE DEDİYSE O OLUR GİRER ÖSO ORAYA GEÇEN DE MÜSLÜM ANLAŞMAM DEDİ PEŞMERGEYLE SIKIŞINCA ANLAŞDI BUDA ÖYLE OLACAK 9 27 Yanıtla
  • a ğaffar baş: selam olsun selih muslim sena ve kurt halkına serkeftın jıbo te 21 10 Yanıtla
  • beytussebap: kurt kurde yeter kardasssssss araptan kendılerıne ne fayda geldıkı bıze faydası olsun 18 12 Yanıtla
  • vatandaş: Biri tayyipi kandırıyor. . . 25 3 Yanıtla
  • a ğaffar baş: serok salih sakın erdoğana guvanme unutma sen bır şehit babasısın hude bı verebe serkevtın jıbo vaseok salih 19 9 Yanıtla
  • antiakp: montajdir cumhurbaskan oyle birsey dememistir paralellin isidir :))) 26 1 Yanıtla
  • YUSUF: Bu tayip ne kadar atıyor bee, , artık her sözüne yalan ile bakmaya başladım. 15 7 Yanıtla
  • CEYAR: ARKADAŞ RESMEN DALLASA DÖNDÜ BE KİM NE YAPIYOR EDİYOR BELLİSİZ SABUNLU GELİYOR MİLLETE HABERİM YOK DİYOR :D 15 1 Yanıtla
  • serdar: Türkiye avrupaya karşı Siyasi bunalıma girmiş, artk birinin dediği diyeri yalanlıyor. . hükümette herkes bir telden çalıyor 10 1 Yanıtla
  • adil: plan öyleydi ama bu kirolarin ne yapcayi belli olmaz üc adimda bi karar deyistiriyorlar 4 1 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement