Salih Müslim: Bizim PKK ile Organik Bir Bağımız Yok - Son Dakika
Güncel

Salih Müslim: Bizim PKK ile Organik Bir Bağımız Yok

PYD Eş Başkanı Salih Müslim, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "PKK eşittir PYD" şeklindeki açıklamasına "Bizim PKK ile organik bir bağımız yok." cevabını verdi.

24.10.2014 21:00  Güncelleme: 23:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Belçika'da temaslarda bulunan ve CNN Türk'te Şirin Payzın'ın sunduğu 360 Derece programına katılan Salih Müslüm, Kobani'nin IŞİD'e karşı direndiğini ve düşmeyeceğini zafere gideceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "PKK eşittir PYD" şeklindeki açıklamasının gerçeği yansıtmadığını da vurgulayan Müslim, "Biz hiçbir zaman PKK olarak algılanmadık. Kendisi bir bahane arayıp bunlar PKK'dır falan. Bu açıkça gösteriyor ki bir Kürt kazanımlarının karşısında, Kürt halkının kimliğine karşı duruyorsun." cevabı verdi.

"ERDOĞAN DURUŞUNA AÇIKLIK GETİRSİN"

Müslimi "Demokratik Suriye kurmak istiyoruz. Şimdi bunlara karşı çıkıyor. Çünkü Suriye'de bir Kürt kimliği kazanılacak. Buna karşı çıkmak için çeşitli bahaneler arıyor. Biz bunu kabul etmiyor reddediyoruz. Kendisi de gerçekleri biliyor. Kaçıncı defa İstanbul'a gelip yetkililerle görüştüm. Evinin içinde görüşüyoruz. En büyük yetkililerle. İkinci gün arkamızdan bunlar da teröristtir falan. Sayın Erdoğan da biliyor. Diğer yetkililer de biliyor. Biz hiçbir zaman terörist olmadık. IŞİD ile en fazla savaşan biziz. Kendisi bir açıklık getirsin. Ne kadar bizi destekliyor. Gerçekten IŞİD'e karşı savaşmak istiyorsa, bizim yanımızda olması, yardım etmesi gerekir. Duruşuna bir açıklık getirsin" dedi.

"KÜRT KİMLİĞİ KAZANILACAK BUNA KARŞI ÇIKMAK İÇİN ÇEŞİTLİ BAHANELER ARIYOR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "PKK eşittir PYD" şeklindeki açıklamasına değinen Müslim, "Suriye'deki oluşumlar ile bir anlaşmaya varıyoruz. Biz hiçbir zaman PKK olarak algılanmadık. Kendisi bir bahane arayıp bunlar PKK'dır falan. Bu açıkça gösteriyor ki bir Kürt kazanımlarının karşısında, Kürt halkının kimliğine karşı duruyorsun. Biz Suriye'de ne istiyoruz. Araplarla, Suryanilerle, Türkmenlerle bir sosyal sözleşme imzalamışız. Bir sistem kuruyoruz. Demokratik Suriye kurmak istiyoruz. Şimdi bunlara karşı çıkıyor. Çünkü Suriye'de bir Kürt kimliği kazanılacak. Buna karşı çıkmak için çeşitli bahaneler arıyor. Biz 2004'ten beri zaten rejime karşı mücadelemiz var. bunu hepsi görmezden geliyor. Bazı bahanelerle bizi hep dışlamak istiyor. Biz bunu kabul etmiyor reddediyoruz. Kendisi de gerçekleri biliyor. Kaçıncı defa İstanbul'a gelip yetkililerle görüştüm" diye konuştu.

"EVİNİN İÇİNDE GÖRÜŞÜYORUZ ARKAMIZDAN BUNLAR TERÖRİSTTİR DENİYOR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarını eleştiren Müslim, "Evinin içinde görüşüyoruz. En büyük yetkililerle. İkinci gün arkamızdan bunlar da teröristtir falan. Sayın Erdoğan da biliyor. Diğer yetkililer de biliyor. Biz hiçbir zaman ne terörist olmadık. IŞİD ile en fazla savaşan biziz. Kendisi bir açıklık getirsin. Ne kadar bizi destekliyor. Gerçekten IŞİD'e karşı savaşmak istiyorsa, bizim yanımızda olması, yardım etmesi gerekir. Duruşuna bir açıklık getirsin" dedi.

Salih Müslim: Bizim PKK ile Organik Bir Bağımız Yok
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Salih Müslim: Bizim PKK ile Organik Bir Bağımız Yok - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (29)

  • ado: yine yalvarıyor dümbük yalancı muslim 8 43 Yanıtla
  • malatya: siz savaş konusunda ışidin eline su dökemezsiniz ama yalancılıkta ağlamakta ve etekli maratonda öndesiniz 10 39 Yanıtla
  • antep: ışid devleti kurar sizide temeline mıcır yapar 11 20 Yanıtla
  • hasan t.: CNN Türk(Adında Türk Olduğuna Bakmayın Anladınız Siz . . . ) Bu Kanalın İşi gücü PKK Propagandası yapmak Malesef . . . He Salih Müslim Sana Gelince Niye Şu An Kobani'de Değilsin Peki ? Eğer Coni Amcanız Yetişmese IŞİD Şimdi Kobani'de kafa koleksiyonu yapıyordu. 10 18 Yanıtla
  • osmanlı: IŞID her gün kobaninin 10 nu alıyor bir kaç gün kaldı devam edin siz 11 14 Yanıtla kero: mal adam o zaman neden 10 gunde almadi ?? 0 0
  • Ahmet: Bakmayın bu alcagin kivirganligina. PKK gibi dunyanin propaganda ve yalan konusunda seytana taş cikartan terör örgütü gibi Yalan konuşuyor. Ne SALIHtir, ne MUSLIM bu hınzır. 9 15 Yanıtla
  • bozovalı: bunlardan cacık olmaz abd bunları kullanıyo ışid devlet kurduktan sonra bunların içinden varsa müslümanları ayırıp diğer zerdüşt ve tavus kuşlarının boynunu vurup insanlığa hizmet edilmeli 12 11 Yanıtla
  • Mardin alamanya: Kürtler Allah yolunda olsun ne kobani düser ne baska yer 16 3 Yanıtla
  • reis: Yahu Müslüm sen doğru konuşuyorsun Suriyelisin ve kendini siyasi parti lideri olarak görüyorsunuz buraya kadar eyvallah pkk ile hiçbir bağımızda yok diyorsunuz peki bunada inandık anlamadığım konu bizim Türkiyedeki pkklı teröristler nerdeyse kendilerini gebereceklerdi sizin için desene bunlar boşuna eşek lik yapmışlar 8 11 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Hatay'da Aranan 9 Kişi Yakalandı, Silah ve Mühimmat Ele Geçirildi
    01:24 Hatay'da Aranan 9 Kişi Yakalandı, Silah ve Mühimmat Ele Geçirildi

    Hatay Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen operasyonlarda çeşitli suçlardan aranan 9 kişi yakalandı. Operasyonlarda çok sayıda silah ve mühimmat da ele geçirildi. Tutuklanan şüpheliler cezaevine gönderilirken, bazıları adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • Kırıkkale'de Ambulans ile Ticari Taksinin Çarpışması Sonucu 4 Kişi Yaralandı
    01:23 Kırıkkale'de Ambulans ile Ticari Taksinin Çarpışması Sonucu 4 Kişi Yaralandı

    Kırıkkale'de meydana gelen trafik kazasında, B.G. idaresindeki ticari taksi ile H.A'nın kullandığı ambulans çarpıştı. Kazada, sürücüler ve ambulansta bulunan sağlık çalışanları P.D. ve Ü.A. yaralandı. Yaralılar, hastaneye kaldırıldı.

  • Ankara'da seyir halindeki araç alevlere teslim oldu
    01:20 Ankara'da seyir halindeki araç alevlere teslim oldu

    Ankara'nın Etimesgut ilçesinde seyir halindeyken alevlere teslim olan araç kullanılamaz hale geldi. Etimesgut ilçesi Topçu mahallesinde seyir halinde olan bir araç yanmaya başladı. İtfaiye ekiplerinin müdahalesi ile söndürülen araç kullanılamaz hale geldi. Yaralanan olmadı.

  • MediaTek, orta segment için yeni işlemcisini duyurdu: Dimensity 6300
    01:10 MediaTek, orta segment için yeni işlemcisini duyurdu: Dimensity 6300

    MediaTek, yüzde 10 daha güçlü olduğu iddia edilen Dimensity 6300 işlemcisini duyurdu. İki adet 2.4 GHz hızında ARM Cortex-A76 ve altı adet 2.0 GHz hızında ARM Cortex-A55 çekirdeklerinden oluşan işlemci, 108 Megapiksel sensörü ve 16 Megapiksel çözünürlüğünde iki sensörü destekliyor. Ayrıca 5G, Wi-Fi 5, Bluetooth 5.2 ve GPS bağlantıyı destekliyor.

  • Neden ChatGPT yerine Microsoft Copilot kullanmalısınız?
    01:09 Neden ChatGPT yerine Microsoft Copilot kullanmalısınız?

    OpenAI tarafından geliştirilen ve Microsoft'a ait Copilot, en popüler yapay zeka sohbet botları arasında yer alıyor. Copilot, GPT-4'ü ücretsiz sunuyor, ücretsiz şekilde internete erişebiliyor, popüler hizmetlere entegre edildi, Copilot ile DALL-E ücretsiz ve Windows 10 üzerinden kullanılabilir.

  • Murat Boz'un vivo V30 Teknoloji Testi Sonuçları
    01:09 Murat Boz'un vivo V30 Teknoloji Testi Sonuçları

    SDN ekranlarının sevilen serisi Teknoloji Testi'nin bugünkü konuğu popüler şarkıcı Murat Boz oldu. Murat Boz, vivo V30'un tasarımını, kamerasını, pil ömrünü ve diğer özelliklerini beğendiğini söyledi. Ayrıca yapay zeka, sanal gerçeklik ve uzay teknolojileri gibi konulardaki görüşlerini de paylaştı. Videoda aksesuarlar ve yeni teknolojiler hakkında da sohbet edildi.

  • Metin Akpınar'ın kızı Duygu Nebioğlu, annesi Suphiye Orancı'yı bulmak için harekete geçti
    01:09 Metin Akpınar'ın kızı Duygu Nebioğlu, annesi Suphiye Orancı'yı bulmak için harekete geçti

    DNA testiyle ünlü oyuncu Metin Akpınar'ın kızı olduğunu kanıtlayan Duygu Nebioğlu, şimdi de annesi Suphiye Orancı'ya ulaşabilmek için Müge Anlı'nın programına katıldı. Suphiye Hanım'ın çocuklarının biyolojik babasıyla ilgili iddialar da programda ele alındı. Ümit Besen ise bahsi geçen kadını tanımadığını ve olaylarla hiçbir ilişkisinin olmadığını belirtti.

  • Tesla Cybertruck Geri Çağrıldı
    01:09 Tesla Cybertruck Geri Çağrıldı

    Tesla, Cybertruck modellerinde yaşanan hızlandırıcı pedalın sıkışma sorunu nedeniyle tüm araçları geri çağırdı. Tasarım hatasının sebep olduğu sorun, şirket tarafından giderilecek ve üretimde değişiklik yapılacak.

  • Hatay'ın Payas ilçesinde intihar girişimi sonucu 2 kişi yaralandı
    01:04 Hatay'ın Payas ilçesinde intihar girişimi sonucu 2 kişi yaralandı

    Hatay'ın Payas ilçesinde bir kişi intihar etmek için 4. kattan atladı ve cadde üzerinde yürüyen başka bir kişinin üzerine düştü. Olayda, hem intihar eden kişi hem de üzerine düşen kişi hayati tehlikeyle hastaneye kaldırıldı.

  • Karabük'te bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    01:04 Karabük'te bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde iki grup arasında çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı. Sözlü tartışmanın kavgaya dönüşmesiyle çıkan olayda, yaralılar hastaneye kaldırıldı. Polis ekipleri olayla ilgili soruşturma başlattı.


Advertisement