Saklı Cennet Karagöl - Son Dakika
Güncel

Saklı Cennet Karagöl

Saklı Cennet Karagöl

Niğde'nin Ulukışla İlçesi sınırlarında kalan Orta Toroslar'ın temelini oluşturan Bolkar Dağı'nın 2 bin 650 metre yüksekliğindeki zirvesinde 'Saklı cennet' olarak duran Karagöl'ün Milli Park ilan edilmesi bekleniyor.

20.06.2015 11:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Niğde'nin Ulukışla İlçesi sınırlarında kalan Orta Toroslar'ın temelini oluşturan Bol kar Dağı'nın 2 bin 650 metre yüksekliğindeki zirvesinde 'Saklı cennet' olarak duran Karagöl'ün Milli Park ilan edilmesi bekleniyor.

Bolkar Dağı, yayları, pınarları, gölleri, göçerleri, sürüleri, çiçekleri ve köyleri kucaklayan ve onlara hayat veren dağları, her mevsim meraklılarına kucak acıyor. Dünyada sadece Bolkar Dağı'nın 2 bin 650 metre yüksekliğindeki Karagöl'de koruma altında bulunan Toros Kurbağaları (Rana Holtzi) ise, dünyanın birçok ülkesinden ziyaretçi akınına uğruyor. Toros sediri, karaçam, köknar ve ardıç ağırlık olmak üzere sık ormanlarla kaplı olan Bolkarlar'da yaşam ilk baharda karların erimesiyle başlıyor. Çiçekleri, buzul gölleri, yüksek zirveler ve kırsal yaşama yaptığı ev sahipliği ile Türkiye'nin en güzel sıra dağları olan Bolkarlar, dağ ve doğu yürüyüşleri için vazgeçilmez bir mekanı haline geldi.

Dağcı ve doğaseverlerin yoğun ilgisini gören Karagöl, mevsimsel geçişlerde Türkiye'nin dört bir yanından gelen fotoğraf meraklılarının da adresi oldu.

MİLLİ PARK İLAN EDİLSİN

Bölgeyi gezen ve fotoğraflayan doğaseverler, geçen yıllarda Doğa Koruma ve Milli Parklar tarafından Bolkar Dağları ile birlikte Milli Park ilan edilmesi için çalışma yaptığını ve raporun ilgili bakanlıklarını gönderildiğini söyledi. Doğaseverler, bölgenin biran önce Karagöl ve hemen yakınındaki Çinigöl ile birlikte Bolkar Dağları'nın da içinde yer aldığı projeyle Milli Park ilan edilmesi gerektiğini ancak bu şekilde korunabileceğini kaydetti. - Ulukışlaniğde

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Saklı Cennet Karagöl - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Hakkari Yüksekova'da Yılanlar Sürü Halinde Görüntülendi
    14:05 Hakkari Yüksekova'da Yılanlar Sürü Halinde Görüntülendi

    Hakkari'nin Yüksekova ilçesine 30 kilometre uzaklıkta bulunan Yılan Pınarı bölgesinde sıcak havayla birlikte ortaya çıkan yılanlar, kayalıklarda sürü halinde görüntülendi. Vatandaşlar her yıl bu dönemde yılanların sürüler halinde ortaya çıktığını belirtti ve bölgeye ilgi gösteren meraklı insanların olduğunu ifade etti.

  • Konya'da bir adam çocuklarına ait eşyaları saklıyor
    14:05 Konya'da bir adam çocuklarına ait eşyaları saklıyor

    Konya'nın Beyşehir ilçesinde yaşayan Sabit Kasapoğlu, çocuklarına ait dişleri, göbek bağlarını ve birçok eşyayı saklayarak hatıra olarak muhafaza ediyor. Evde bulunan antika eşyaların yanı sıra, dişler, diş filmleri, saçlar, eski para ve oyuncaklar da koleksiyonun bir parçası. Kasapoğlu, bu eşyaların kendisi ve ailesi için çok değerli olduğunu belirtiyor.

  • Adana'da Portakallı Lezzetler Yarışması düzenlendi
    14:05 Adana'da Portakallı Lezzetler Yarışması düzenlendi

    Adana'da devam eden 12. Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı kapsamında "Portakallı Lezzetler Yarışması" gerçekleştirildi. Kentin önemli tarım ürünlerinden narenciyenin özel tariflerle buluşturulduğu yarışmada şefler, tatlı-pasta, soğuk-sıcak yemekler ve yöresel Adana mutfağı kategorilerinde mücadele etti. Dereceye giren şeflere ödül verilirken, etkinlikte Adana'nın öne çıkan 35 yöresel yiyeceği sergilendi.

  • İşyurtları Ürün ve El Sanatları Fuarı Açıldı
    14:03 İşyurtları Ürün ve El Sanatları Fuarı Açıldı

    Hükümlü ve tutukluların ürettikleri ürünlerin sergilendiği İşyurtları Ürün ve El Sanatları Fuarı, Adalet Bakan Yardımcısı Ramazan Can'ın katılımıyla açıldı. Can, modern ceza infaz rejiminin insanı topluma geri kazandırma anlamında en üst seviyede hizmet verdiğini belirtti. Fuarda, hükümlü ve tutuklular tarafından üretilen gıda, tekstil, gümüş işleme, ahşap hediyelik eşya, deri çanta gibi ürünler sergileniyor.

  • Isparta-Antalya Karayolu'nda trafik kazası: 1 ölü
    14:01 Isparta-Antalya Karayolu'nda trafik kazası: 1 ölü

    Isparta-Antalya Karayolu Bucak Karacaören mevkiinde meydana gelen trafik kazasında, otobüs ile otomobil çarpışması sonucu 1 kişi hayatını kaybetti. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

  • Antalya'da Yarın Yapılacak Dünya Yürüyüş Şampiyonası Basın Toplantısı Gerçekleştirildi
    14:01 Antalya'da Yarın Yapılacak Dünya Yürüyüş Şampiyonası Basın Toplantısı Gerçekleştirildi

    Antalya'da yarın gerçekleştirilecek Dünya Yürüyüş Şampiyonası öncesi basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya Antalya Valisi Hulusi Şahin, Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, World Athletics (WA) Üst Yöneticisi Jon Ridgeon, eski sporcu Robert Korzeniowsk ve milli atletler katıldı. Şampiyona, 52 ülkeden 431 sporcunun katılımıyla gerçekleştirilecek ve olimpiyat kotaları dağıtacak en büyük organizasyon olacak.


Advertisement