Sakık: Maaşımı, Kobani'ye ve Sengal'e Gönderiyorum - Son Dakika
Güncel

Sakık: Maaşımı, Kobani'ye ve Sengal'e Gönderiyorum

Sakık: Maaşımı, Kobani\'ye ve Sengal\'e Gönderiyorum

Ağrı Belediye Başkanı Sırrı Sakık, maaşını Kobani ve Şengal'deki Kürtlere gönderdiğini belirterek, "Ağrı'da yoksulluğun insanın ruhunu çürüttüğünü" söyledi.

19.12.2014 18:10  Güncelleme: 19:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Basın toplantısı düzenleyen Belediye Başkanı Sırrı Sakık, Ağrı'da yoksulluğun insanın ruhunu çürüttüğünü, Türkiye'nin hiçbir yerinde böyle bir fakirlik görmediğini söyledi. Kobani ve Şengal'deki Kürtlere hiç dokunmadan maaşını gönderdiğini anlatan Sırrı Sakık, "Belediyede çalışan arkadaşlarımız da biliyor. Geldiğim günden beri hiçbir zaman maaş talep etmedim. Bu kentin fukaralarına, cezaevinde olanların ailelerine armağan ediyoruz. Helali hoş olsun. Onlar da bize çok şey armağan ettiler" diye konuştu.

"KENDİMİ RİSKE ATARAK GELDİM"

Ağrı Belediyesi'ni büyük bir borçla devraldıklarını, İçişleri Bakanlığı'ndan müfettiş talep ettiklerini ancak gönderilmediğini anlatan Sırrı Sakık, "Sadece esnafa olan borç 23 trilyon. Bu Türkiye'de bir ilktir" dedi. Sırrı Sakık, milletvekilliğinden istifa edip belediye başkanlığı yapmaya başladıktan sonra yargı kıskacına mahkum olduğunu kaydeden Sakık, sözlerini şöyle sürdürdü:

"GEREKİRSE BEDENİMİ ÖLÜME YATIRMAYA HAZIRIM"

"Her gün Türkiye'nin dört bir yanından fezlekeler geliyor. Buradaki savcılar da sağ olsunlar söylediğim her sözcüğü evire çevire ters düz ederek hakkımda davalar açıyor. Ben bu topraklara barış hayat bulsun diye geldim. Ama hala benden 30 Mart, 1 Haziran seçimlerinin rövanşını almaya çalışanlar, içindeki kini bir iman gibi büyütenler bunların adı yargıç olmaz. O zaman yargıç kimliğinden arınıp, benimle geleceksiniz alanlarda öyle hesaplaşacağız. Siyaset mi yapmak istiyorsunuz hodri meydan. Benim söylediklerimi ters düz etmeyin, yargı size böyle bir görev vermez, böyle bir yetki de vermez. Biz yargıyı tanırız, nasıl yargılandığımızı da biliriz. Yani bize dünün güneşiyle bugünün çamaşırlarını kurutmayın. Ben size bu topraklarda barışın nasıl hayat bulacağına dair kendimi riske atarak gelmişim, vekillikten ayrılmışım. Ama siz benden rövanş almaya çalışıyorsanız, yanılırsınız. Yani cirminiz kadar yer yakarsınız. Ölümden öte yol yoktur. Bu topraklara barışı getirmek için gerekirse bedenimi de ölüme yatırmaya hazırım."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sakık: Maaşımı, Kobani'ye ve Sengal'e Gönderiyorum - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (26)

  • KAMuran-44: Nankör köpekler , sonunuz araplar gibi olacak kalleşler 14 13 Yanıtla
  • kardiyolog: İnsani boyuttan dolayı saygi duyuyorum 21 4 Yanıtla
  • cano: Sanki maşini hakediyor kendiside haram zadeler 6 17 Yanıtla
  • ÖMER: Bununda haberini yapmışsınız ya nediyim bilmiyorum size. Bu sayfalarda pkk sempatizanı hainler toplu beğeni yapıp takıldığı için sürekli hdp haberlerini yayınlıyorsuuz. 11 10 Yanıtla
  • cano: Aldigin maşi haketemiyorsun vatan hayini zigim zehir olsunnnnn sana ve seningibilere 8 13 Yanıtla
  • adil: ZATEN HIRSIZ O HERGELEYE MAAŞ NEKKI MUŞŞU SOYDU KALDI AGRI 3 14 Yanıtla
  • türk: boş yere gönderiyorsun alayı turkiyede zaten sizin kilerede biz bakıoz anasını sattımın dunyasında zaten türkiyede bir tek tük olanın hakkı yok 10 7 Yanıtla
  • hasan: ağrıdaki yoksullara dağıt sakat beyinli yaratık 4 11 Yanıtla
  • vatansevdası: sanki taş atıp kolun yorundu he 5 8 Yanıtla
  • Galip: Masal anlatma is yap belediyecilik mecliste tantana yapmaya benzemez 4 9 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Kırklareli'nde Yolcu Otobüsü Devrildi: 11 Yaralı
    13:49 Kırklareli'nde Yolcu Otobüsü Devrildi: 11 Yaralı

    Kırklareli'nde Bulgaristan'a gitmek için İstanbul'dan hareket eden bir yolcu otobüsü, Kavaklı beldesi Koru mevkiinde yoldan çıkarak devrildi. Kazada, sürücü dahil olmak üzere 11 kişi yaralandı. Olay yerine polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi ve yaralılar çevredeki hastanelere sevk edildi. Kırklareli Valisi, Belediye Başkanı ve İl Jandarma Komutanı da bölgeye gelerek çalışmaları takip etti.

  • Kastamonu'da Sentetik Ecza Hapı Operasyonu: 227 Adet Hap Ele Geçirildi
    13:48 Kastamonu'da Sentetik Ecza Hapı Operasyonu: 227 Adet Hap Ele Geçirildi

    Kastamonu İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan aramalarda, bir iş yerinde ve bir evde toplamda 227 adet sentetik ecza hapı ele geçirildi. Olayla ilgili bir kişi gözaltına alındı ve adliyeye sevk edildi.

  • Ayşenur Karadibek ve Sevgi Akgül'ün küratörlüğünde 'Sanata Dair' karma sergisi Büyük Çamlıca Camisi'nde açıldı
    13:48 Ayşenur Karadibek ve Sevgi Akgül'ün küratörlüğünde 'Sanata Dair' karma sergisi Büyük Çamlıca Camisi'nde açıldı

    Ayşenur Karadibek ve Sevgi Akgül'ün küratörlüğünü yaptığı 'Sanata Dair' karma sergisi, Büyük Çamlıca Camisi sergi salonunda sanatseverlerle buluştu. Sergide, ev hanımı sanatçılar tarafından yapılan modern çalışmaların yanı sıra klasik suluboya, hat, minyatür, çini, gravür, yağlıboya ve kolajların da yer aldığı 300'den fazla eser sergileniyor. Sergi, 27 Nisan'a kadar ücretsiz olarak ziyaret edilebilir.

  • Bakan Fidan, Hollanda Başbakanı Rutte ile görüştü
    13:44 Bakan Fidan, Hollanda Başbakanı Rutte ile görüştü

    Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Katar'daki temaslarının ardından Hollanda'ya gelerek Lahey'de Hollanda Başbakanı Mark Rutte ile bir araya geldi. Görüşmede ikili ilişkilerin yanı sıra Türkiye-Avrupa Birliği ilişkileri ve bölgesel gelişmeler ele alındı.

  • Adana'da düzenlenen Portakal Çiçeği Karnavalı halkın sahiplenmesiyle başarıya ulaştı
    13:44 Adana'da düzenlenen Portakal Çiçeği Karnavalı halkın sahiplenmesiyle başarıya ulaştı

    Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Adana'da düzenlenen Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı'nın halkın sahiplenmesiyle başarıya ulaştığını belirtti. Karnavalın ekonomiye değer kattığını ifade eden Karnaval Komitesi Başkanı Ali Haydar Bozkurt, gelecek sene daha kalabalık bir katılım beklediklerini söyledi. Adana Valisi Yavuz Selim Köşger ise karnavalın yerel idareler, sivil toplum ve merkezi idare işbirliğiyle gerçekleştirilmesinin önemini vurguladı.

  • Göçük altında kalan işçi hayatını kaybetti
    13:44 Göçük altında kalan işçi hayatını kaybetti

    Şanlıurfa'nın Bozova ilçesinde kanalizasyon borusu döşerken meydana gelen göçükte toprak altında kalan işçi hayatını kaybetti.

  • Kars'ta Uyuşturucu Ticareti Yapan 2 Kişi Yakalandı
    13:43 Kars'ta Uyuşturucu Ticareti Yapan 2 Kişi Yakalandı

    Kars'ta İl Jandarma Komutanlığı tarafından uyuşturucu ticareti yapanların yakalanması için başlatılan çalışmada, Kağızman Akçay köyü kırsalında hareketlerinden şüphelenilen 2 kişi yakalandı. Jandarma ekipleri tarafından yapılan aramada, tarlada 60 gram sentetik uyuşturucu ele geçirildi. Şüphelilerin evlerinde ise uyuşturucu kullanma aparatı bulundu. Şüphelilerin jandarmadaki işlemleri devam ediyor.

  • 10. Kamu Bilişim Zirvesi başladı
    13:42 10. Kamu Bilişim Zirvesi başladı

    Kamu Bilişim Derneği tarafından düzenlenen, '10. Kamu Bilişim Zirvesi' Antalya'da başladı. Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, zirvenin Türkiye'nin güçlü ilerleyişine ışık tutacağını belirtti. Kamu hizmetlerinde dijitalleşme konusunda Türkiye'nin hızlı yol kat ettiğini vurgulayan Sayan, e-Devlet ve e-Nabız'da 70 milyon kişiye ulaşıldığını söyledi. Zirvenin ilk gününde, çeşitli özel ve kamu kurumlarının projeleri paylaşıldı.


Advertisement