Sakarya Toyota Avrupa Başkanı Leroy Türkiye İçin Umutlu Konuştu - Son Dakika
Otomobil

Sakarya Toyota Avrupa Başkanı Leroy Türkiye İçin Umutlu Konuştu

Sakarya Toyota Avrupa Başkanı Leroy Türkiye İçin Umutlu Konuştu

Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye A.Ş'nin Toyota Motor Avrupa Başkan ve CEO'su Dider Leroy, Toyota'nın Türkiye'deki üretimini arttıracağını söyledi.

16.10.2014 14:59  Güncelleme: 14:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adapazarı'nda, Avrupa'daki ikinci fabrikası olarak 1994 yılında üretime başlayan Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye A.Ş'nin 20'nci yıl kutlama programına katılan Toyota Motor Avrupa Başkan ve CEO'su Dider Leroy, Toyota'nın Türkiye'deki üretimini arttıracağını söyledi. Leroy, Türkiye'nin uzun vadeli ekonomik büyüme potansiyeline sahip olduğunu söyledi.

Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye'nin Adapazarı'ndaki üretim tesislerinde yapılan 20'nci yıl kutlama töreninde konuşan Toyota Motor Avrupa Başkan ve CEO'su Didier Leroy, Türkiye'nin uzun vadeli ekonomik büyüme potansiyeline sahip olduğuna inandıklarını söyledi. Leroy, şöyle dedi:

"Buna tamamen inanıyor ve buradaki Toyota çalışanlarının yeteneklerine güveniyorum. Bu tesisin yüksek rekabetçiliğine güvenerek, yakın gelecekte TMMT'nın üretimini arttırmasına yönelik karar alındı ve tam olarak bunun nasıl şekilleneceğine dair çalışmaları yürütüyoruz."

Toyota'nın Türkiye'de yaptığı 2 model araç üretiminin devam edeceğini de açıklayan Leroy, 3'üncü model üretimini Türkiye'de şuan düşünmediklerini dile getirdi. Leroy Toyota Türkiye'yi ana ihraç merkezi yapacaklarını bildirirken yapılan çalışmaları dünya çapında desteklemek istediklerini söyledi.

Toyota Türkiye Fabrikası Genel Müdürü ve CEO'su Orhan Özer de Toyota'nın çalışmaları sonucu yatırım ve üretim artışına layık görüldüğünü söyledi. Toplantı sonunda Toyota Sakarya fabrikası yetkilileri, medya mensuplarına üretim sahasını gezdirerek çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Yaklaşık 3 bin 500 kişinin çalıştığı ve yan sanayilerle yaklaşık 6 bin kişinin istihdam edildiği Toyota Adapazarı'ndaki fabrikasında Corolla ve Verso modellerini üretiliyor. 2014 yıl sonunda 135 bin otomobil üretmeyi ve bunun yüzde 85'ini ihraç etmeyi planlayan Toyota Otomotiv Sanayi, yıl sonunda 2 Milyar Dolar'lık ihracat hedefine ulaşmayı hedefliyor.

Geçen 20 yıl içerisinde 1.9 Milyar Dolar yatırım yapan Toyota Otomotiv Sanayi, 2002 yılında ihracata başladı ve kümülatif ihracat tutarı 20 milyar doları geçti. Eylül 1994 yılından bu yana üretilen Corolla (Corolla Wagon dahil olmak üzere yedinci, sekizinci, dokuzuncu ve halen onbirinci nesil) - Auris (2007-2012 döneminde üretildi)- Verso (2004 yılında başladı, 2009 yılından bu yana mevcut model) toplam 1.5 milyon adet üretildi

Kaynak: DHA

Son Dakika Otomobil Sakarya Toyota Avrupa Başkanı Leroy Türkiye İçin Umutlu Konuştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kastamonu Taşköprü'de Kavşakta Kaza: 1 Yaralı
    17:09 Kastamonu Taşköprü'de Kavşakta Kaza: 1 Yaralı

    Kastamonu'nun Taşköprü ilçesinde, iki otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen kazada 1 kişi yaralandı. Kaza, Taşköprü ilçesi Çevreyolu Sanayi Sitesi kavşağında meydana geldi. Yaralı, sağlık ekipleri tarafından Taşköprü Devlet Hastanesine kaldırıldı. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

  • Isparta'da Otomobil Kazası: 1'i Ağır 2 Kişi Yaralandı
    16:40 Isparta'da Otomobil Kazası: 1'i Ağır 2 Kişi Yaralandı

    Isparta'nın Gelendost ilçesine bağlı Yaka köyünde meydana gelen kazada, otomobil sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu 1'i ağır olmak üzere 2 kişi yaralandı. Kazayı görenlerin ihbarı üzerine sağlık ve jandarma ekipleri olay yerine sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin müdahalesinin ardından Gelendost Devlet Hastanesine kaldırıldı. Yaralılardan birinin hayati tehlikesinin bulunduğu ve Süleyman Demirel Üniversitesi Hastanesine sevk edildiği belirtildi.

  • Kırıkkale'de Otomobil Su Kanalına Devrildi: İki Kişi Yaralandı
    16:06 Kırıkkale'de Otomobil Su Kanalına Devrildi: İki Kişi Yaralandı

    Kırıkkale-Çorum D200 kara yolu üzerindeki Delice ilçesinde meydana gelen kazada, kontrolden çıkan bir otomobil su kanalına devrildi. Kazada sürücü ve yolcu olarak bulunan iki kişi yaralandı. Olay yerine sağlık, polis ve jandarma ekipleri sevk edildi. Yaralılar, hastaneye kaldırıldı. Kazaya ilişkin inceleme başlatıldı.

  • Elazığ'da bir kişi, bagaja sığmayan buzdolabını otomobilin arka koltuğunda ve kapı açık halde taşıdı
    13:28 Elazığ'da bir kişi, bagaja sığmayan buzdolabını otomobilin arka koltuğunda ve kapı açık halde taşıdı

    Elazığ'da bir kişi, bagaja sığmayan buzdolabını otomobilin arka koltuğunda ve kapı açık halde taşıdı. Trafik güvenliği tehlikeye atıldı.

  • Adıyaman'da iki otomobil çarpıştı: 12 yaralı
    11:51 Adıyaman'da iki otomobil çarpıştı: 12 yaralı

    Adıyaman'ın Kahta ilçesinde meydana gelen kazada, Edan Nur S. yönetimindeki Volkswagen otomobil ile Ali İ. yönetimindeki Renault otomobil çarpıştı. Kazada sürücü ve araçlarda bulunan 12 kişi yaralandı. Yaralılar, sağlık ekipleri tarafından Kahta Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

  • Zorunlu kış lastiği uygulaması sona eriyor, yaz lastiği takma zamanı
    11:09 Zorunlu kış lastiği uygulaması sona eriyor, yaz lastiği takma zamanı

    Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu Genel Başkanı Aydın Erkoç, 1 Nisan itibarıyla zorunlu kış lastiği uygulamasının sona ereceğini belirterek, pazar günü yapılacak seçimler ve Ramazan Bayramı tatili öncesinde özel araçlarıyla yola çıkacak vatandaşların, hem yaz lastiklerini taktırmaları hem de yazlık bakımlarını yaptırmaları gerektiğini ifade etti.

  • Antalya'da Kırmızı Işık İhlali Yapan Otomobil Motosiklet Sürücüsüne Çarptı
    11:08 Antalya'da Kırmızı Işık İhlali Yapan Otomobil Motosiklet Sürücüsüne Çarptı

    Antalya'nın Manavgat ilçesinde kırmızı ışık ihlali yapan bir otomobil, hız kesmeden biçtiği motosiklet sürücüsüne ölümden döndürdü. Feci kaza, güvenlik kamerası tarafından anbean kaydedildi. Kaza sonucunda motosiklet sürücüsü yaralanırken, otomobil yaklaşık 100 metre sonra durabildi. Güvenlik kamerası görüntülerinde, otomobil sürücüsünün kırmızı ışık ihlali yaptığı ve kaza sonrası durabildiği tespit edildi. Kazada yaralanan motosiklet sürücüsü ise hastaneye kaldırıldı.

  • Lamborghini, logosunu yeniledi
    10:34 Lamborghini, logosunu yeniledi

    Lamborghini, markasını elden geçirme çalışmalarının bir parçası olarak ikonik logosunu yeniledi. Otomotiv devi, daha sadeleştirilmiş bir logoya geçiş yaparken, klasik boğa tasarımını da sadeleştirdi. Yeni logo, markanın elektrikli geleceğe geçişini temsil ediyor.

  • Adıyaman'ın Besni ilçesinde otomobil ile hafif ticari araç çarpışması: 1 yaralı
    10:32 Adıyaman'ın Besni ilçesinde otomobil ile hafif ticari araç çarpışması: 1 yaralı

    Besni ilçesinin Köseceli Beldesi Tetirli Mahallesinde meydana gelen kazada, Seydi D. idaresindeki hafif ticari araç ile Asil Ç. idaresindeki otomobil çarpıştı. Kazada hafif ticari aracın sürücüsü Seydi D. yaralandı ve hastaneye kaldırıldı. Kazayla ilgili soruşturma devam ediyor.

  • Adıyaman Kahta'da Otomobil Kazası: 12 Kişi Yaralandı
    10:31 Adıyaman Kahta'da Otomobil Kazası: 12 Kişi Yaralandı

    Adıyaman'ın Kahta ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, iki otomobil çarpıştı ve 12 kişi yaralandı. Kazada yaralananlar, sağlık ekipleri tarafından Kahta Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı ve sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi.

  • Afyonkarahisar'da otomobilin çarptığı motosiklette amca yeğen yaralandı
    10:12 Afyonkarahisar'da otomobilin çarptığı motosiklette amca yeğen yaralandı

    Afyonkarahisar'ın Hocalar ilçesinde, Y.Y. yönetimindeki otomobil ile A.E.'nin kullandığı tescilsiz motosiklet çarpıştı. Kazada sürücü ve 14 yaşındaki yeğeni A.E. yaralandı. Yaralılar ambulanslarla hastaneye kaldırıldı. Jandarma olayla ilgili inceleme başlattı.

  • Adıyaman'ın Kahta ilçesinde otomobil çarpışması: 5 yaralı
    23:53 Adıyaman'ın Kahta ilçesinde otomobil çarpışması: 5 yaralı

    Adıyaman'ın Kahta ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, iki otomobil çarpıştı ve 5 kişi yaralandı. Olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaralılar ambulansla Kahta Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı ve durumlarının iyi olduğu belirtildi.


Advertisement