Sakarya Nehri'ne "Kan Akıtıldı" İddiası - Son Dakika
Güncel

Sakarya Nehri'ne "Kan Akıtıldı" İddiası

Sakarya Nehri\'ne "Kan Akıtıldı" İddiası

Adapazarı Kasaplar Odası'na ait mezbahanede kesilen hayvanların kanlarının Sakarya Nehri'ne akıtıldığı iddiası tartışma yarattı.

24.04.2014 15:14  Güncelleme: 16:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Son yıllarda, kirlilik ve kıyısında bulunan kum ocakları nedeniyle tahribat ve çevre kirliliği görülen  Sakarya Nehri kenarında bulunan Adapazarı Kasaplar Odası'na ait mezbahaneden kesilen hayvanların kanlarının bırakıldığı öne sürüldü. Adapazarı Kasaplar Odası Başkanı Nihat Kobal, iddialara kabul etmedi.

YÜZEYDE BEYAZ KÖPÜKLER OLUŞTU

Sakarya Nehri kenarında bulunan Adapazarı Kasaplar Odası'na ait mezbahaneden  23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda bir kişi tarafından çekilen fotoğraflarla kasaplar odası mezbahanesine ait arıtma tesisinin çıkış noktasından nehire kanlı atıklar boşaltıldığı görüldü. Bir süre nehire akan kesilen hayvanların kan ve atıkları ile birlikte nehrin yüzeyinde beyaz köpükler de oluştu.

İHBAR ÜZERİNE İNCELEME YAPILDI

Fotoğrafları çeken kişinin Orman ve Çevre Müdürlüğü'ne ihbarda bulunmasından 1 gün sonra Orman ve Su işleri Müdürlüğü ekipleri Adapazarı Kasaplar Odası Mezbahanesi'nde inceleme yaptı.

"BALIKÇILAR AVLANMAK İÇİN DÖKÜYOR"

Adapazarı Kasaplar Odası Başkanı Nihat Kobal ile mezbahaneden Sakarya Nehri'ne kesilen hayvanların kanlarının akıldığı iddiasını kabul etmedi. Kobal mezbahanelerinde  biyolojik, hem de kimyasal arıtma olduğunu anlatırken, "Arıtmanın çıkışında kan akıtılması mümkün değil" dedi. Kobal, söyle devam etti: "Günde 30-40 hayvanın kesildiği mezbahanemizde arıtma tesisimiz çalışıyor. Arıtmanın çıkışında kesinlikle nehire kan bırakılması sözkonusu değil. Bölgede balık avlayanlar varillerle kan pırtılarını Sakarya Nehri'ne dökerek avlanıyor. Fotoğraflardaki bunların nehire bıraktığı kanlardır. Dökülen yere baktığınız zaman kanlar bizden akmış gibi görünüyor."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sakarya Nehri'ne 'Kan Akıtıldı' İddiası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • fatih özdemir: rezalett nekadar pis bir toplumuz 30 0 Yanıtla

Advertisement