Sakarya'daki Sağanak - Son Dakika
Yerel

Sakarya'daki Sağanak

Sakarya Valiliğinden, 236 araç ve 544 personelle sel ve su taşkınlara müdahale edildiği, mahsur kalan vatandaşların AFAD ekiplerince kurtarıldığı, herhangi bir can kaybının yaşanmadığı bildirdi.

05.10.2015 19:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sakarya Valiliğinden, 236 araç ve 544 personelle sel ve su taşkınlara müdahale edildiği, mahsur kalan vatandaşların AFAD ekiplerince kurtarıldığı, herhangi bir can kaybının yaşanmadığı bildirdi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, 29 ve 30 Eylül'de son yılların en büyük yağışlarından birinin yaşandığı belirtildi.

Bazı ilçelerde metrekareye 250 kilogram yağmurun düştüğü vurgulanan açıklamada, "Sel ve su taşkınları özellikle 4 ilçemizde etkili oldu. Karasu, Ferizli, Kaynarca ve Sapanca ilçelerimiz şiddetli yağmurun başladığı 29 Eylül Salı günü saat 22.30'dan itibaren başta Afet Acil Durum İl Müdürlüğü (AFAD), Sakarya Büyükşehir Belediyesi ekiplerimiz olmak üzere ilgili tüm kurumlarımız alarma geçmiştir" ifadesi kullanıldı.

Açıklamada, AFAD, Büyükşehir Belediyesi, Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) ve ilçe belediye ekiplerinin mesai mefhumu gözetmeksizin şiddetli yağışların etkilendiği bölgelerde çalışmalarına aralıksız devam ettiği belirtilerek, şöyle devam edildi:

"İlimizde oluşan sel ve su baskınlarında, AFAD, Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Adapazarı, Arifiye, Kaynarca, Pamukova, Sapanca, Ferizli, Serdivan, Erenler, Söğütlü ve Karasu belediyeleri, Devlet Su İşleri ve TCK 17. Bölge Şefliği olmak üzere toplam 236 araç ve 544 personel ile sel ve su taşkınlarına müdahale edilmiştir. Mahsur kalan tüm vatandaşlarımız AFAD ekiplerimizce kurtarılmış olup, herhangi bir can kaybımız olmamıştır. Yağmurların dinmesi ile yine sayın valimizin talimatlarıyla hasar tespit komisyonları oluşturulmuş ve çalışmalarına başlamış, kısa bir sürede de sonuçlanmıştır."

Açıklamada, bu tespitler neticesinde, Karasu'da 38, Ferizli'de 18, Kaynarca'da 7, Söğütlü'de 1 ve Sapanca'da 28 olmak üzere 92 eve sel ve su girmesi sonucu vatandaşların eşyalarının zarar gördüğü ve evlerinde muhtelif hasarların oluştuğu tespit edildiği kaydedildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Sakarya'daki Sağanak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement