Sakarya'daki Dolu, Hasara Yol Açtı - Son Dakika
Yerel

Sakarya'daki Dolu, Hasara Yol Açtı

Sakarya\'daki Dolu, Hasara Yol Açtı

Sakarya'nın Kaynarca ilçesinde dün bir saat etkili olan dolunun ardından hasar tespiti için çalışma başlatıldı.

25.07.2014 10:43  Güncelleme: 10:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dolu nedeniyle Müezzinler, Taşoluk, Kadıköy ve Saburlu mahallelerindeki sebze-meyve bahçeleri, meyve ağaçları, tavuk çiftlikleri, araçlar ve evler zarar gördü. Çatıların delinmesi, camların kırılması nedeniyle evlerini su basan birçok mahalle sakini, geceyi ilçedeki yakınlarının yanında geçirdi.

Kaynarca Kaymakamı Huriye Küpeli Kan ve Belediye Bakanı Zeynur Özel, mahalleleri ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Kaynarca Ziraat Odası Başkanı Cevdet Günhan ve ziraat mühendisleri mısır, ayçiçeği tarlaları, sebze ve meyve bahçelerinde hasar tespit çalışması yaptı.

Günhan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçede 70 yıldır benzeri felaketin görülmediğini belirterek, "20 bin dönüm ekili alanın zarar gördüğünü tahmin ediyorum. Yaşlılarımız da bizler de bu büyüklükte doluya hiç şahit olmamıştık. Devletimizin yaraları saracağına inanıyoruz" diye konuştu.

Müezzinler Mahallesi sakinlerinden Coşkun Erişir (54) de çatının dolu nedeniyle delindiğini anlatarak, bu nedenle evini su bastığını dile getirdi.

Taşoluk Mahallesi'ndeki tavuk çiftliğinin sahibi İbrahim Karagöz de zararlarının büyük olduğunu kaydederek, "Kümesin çatısının tamamen değişmesi gerekecek. Tavuklar telef oldu. Yaramızı kendi imkanlarımızla sarmaya çalışıyoruz" ifadesini kulandı..

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Sakarya'daki Dolu, Hasara Yol Açtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement