Sakarya'da Toplu Açılış Töreni - Son Dakika
Yerel

Sakarya'da Toplu Açılış Töreni

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, kamu olarak toplam 32 bin yatak kapasiteli devlet hastanelerinin yapımının devam ettiğini belirterek, "Diğer taraftan 26 bin yatak kapasiteli şehir hastanelerinin de inşa süreçleri başladı.

11.04.2015 19:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, kamu olarak toplam 32 bin yatak kapasiteli devlet hastanelerinin yapımının devam ettiğini belirterek, "Diğer taraftan 26 bin yatak kapasiteli şehir hastanelerinin de inşa süreçleri başladı. Yaklaşık 60 bin yatak kapasitesine ulaşan hastane inşaatlarını inşallah 2017 sonunda tamamlamış olacağız" dedi.

Sakarya'daki toplu açılış töreninde konuşan Müezzinoğlu, Türkiye'de 13 yılda sağlıkta sessiz bir devrimi başardıklarını söyledi. Modern, ileri teknolojiyle donatılmış hastaneler yaptıklarını anlatan Müezzinoğlu, Sakarya'da da toplamda yaklaşık bin yatak kapasitesine ulaşan hastanenin hizmete girdiğini kaydetti.

Müezzinoğlu, kısa süre sonra Karasu, Sapanca ve Hendek devlet hastanelerinin de hizmete gireceğini açıklayarak, şöyle devam etti:

"Bu ay içinde Çocuk ve Kadın Doğum Hastanesi Ek Hizmet Binası'nın temelini atacağız. Kamu olarak 32 bin yatak kapasiteli devlet hastanelerimizi yapıyoruz. Diğer taraftan 26 bin yatak kapasiteli şehir hastanelerinin de inşa süreçleri başladı. Yaklaşık 60 bin yatak kapasitesine ulaşan hastane inşaatlarını inşallah 2017 sonunda tamamlamış olacağız."

Sağlıkta da dünyaya örnek olacak başarılara imza attıklarını vurgulayan Müezzinoğlu, "Bunların arkasında siyasi istikrar var. Bunun lideri olarak da Recep Tayyip Erdoğan var. 2023 hedeflerimize inşallah ulaşacağız. Yeni anayasayı yapmamız için gerekli desteği bize vermenizi temenni ediyorum" diye konuştu.

"Başkanlık sistemi için elimizden geleni yapacağız"

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam da 13 yıldır aralıksız hizmet ettiklerini ve milletin kendilerine olan teveccühünün her geçen gün arttığını kaydetti.

Türkiye'nin son yıllarda büyük işler başardığına vurgu yapan İslam, şunları aktardı:

"Milletimiz ilk defa, darbelerden, kötü dönemlerden geçtikten sonra AK Parti iktidarlarıyla istikbaline bakmaya başladı. Kendi kararlarını kendi vermeye başladı ve ilk defa kendi cumhurbaşkanını seçti. Türkiye, siyasi ve ekonomik istikrarı yakaladı. Türkiye, tüm mazlumların sığındığı bir ülke oldu. Anayasayı yeniden yazacak bir hükümet kurmayı hedefliyoruz. Arkasından da inşallah başkanlık rejimi. Bunu için elimizden geleni yapacağız."

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ise özellikle son dönemlerde yapılan tüm açılışlarda en büyük payın milli eğitime ayrıldığını ifade etti.

Avcı, bugün temelini attıkları yatırımlarda da aynısının geçerli olduğunu belirterek, "180 milyonu aşkın yatırımın 45 milyonluk bölümü bakanlığımıza ait. Son 12 yılda milli eğitimde büyük atılımlar yaptık. 12 yıl önce Sakarya'da 3 anaokulu vardı, şimdi bu sayı 30. İmam hatip lisesi 7 taneydi, şimdi 15. Anadolu lisesi 5'ten 32'ye çıktı. 41 meslek lisesi 51'e çıktı. Rehberlik araştırıma merkezini 1'den 3'e çıkardık. Bugünkü tesislerle birlikte bunların sayısı daha da artacak" şeklinde konuştu.

"2023'e kadar 1 milyon konut inşası"

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Mehmet Ergün Turan, 2023'e kadar 1 milyon nitelikli konutun inşasını yapmak için yoğun şekilde çalıştıklarını anlattı.

Sakarya'da da önemli projelerin devam ettiğini kaydeden Turan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Toplamda 6 bin 914 konut başlatıldı. Bunların 6 bin 78'i bitirilmiş durumda. Ayrıca, 8 lise, 4 ilköğretim okulu, 4 cami, 12 spor salonu, 5 hastane, 1 sağlık ocağı, 2 kütüphane, pansiyon ve yurt bitirilmiştir. Sapanca'da 750 konut ve 75 dükkan projesi, 25 bin kapasiteli Sakarya Stadyumu, kentsel dönüşüm çalışması ve başka çalışmalar devam ediyor. 100 yatak kapasiteli Hendek Devlet Hastanesi ve 20 yatak kapasiteli Sapanca Devlet Hastanesi de inşallah bir ay içinde hizmete alınacaktır. TOKİ olarak başlattığımız yatırımların bedeli yaklaşık 764 milyon liradır. Bugün teslimi yapılacak Adapazarı Korucuk Mahallesi 466 konut ve Akyazı 384 konut bulunmaktadır. Bunların bedeli yaklaşık 52 milyon liradır."

Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, 182 milyonu aşan 53 yatırımın açılışını yaptıklarını anlatarak, "İlimizin birçok bölgesinde önemli yatırımlar uygulama aşamasında. Sakaryalı hemşehrilerimiz her zaman büyüyen Türkiye'nin yanında oldu. Bundan sonra da tüm fitne odaklarına karşı öyle olmaya devam edecektir" ifadelerini kullandı.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu da AK Parti olarak çok büyük başarılara imza attıklarını belirterek, "Kazanımları kalıcı kılmanın zamanı. İstikrarsızlığa tahammülümüz yok. Bu nedenle başkanlık sistemine ihtiyacımız var" şeklinde konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Sakarya'da Toplu Açılış Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement