Sakarya'da Kutlu Doğum Haftası Etkinliği - Son Dakika
Yerel

Sakarya'da Kutlu Doğum Haftası Etkinliği

Sakarya İl Müftülüğü tarafından Kutlu Doğum Haftası kapsamında vatandaşlara gül dağıtıldı.

14.04.2015 17:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sakarya İl Müftülüğü tarafından Kutlu Doğum Haftası kapsamında vatandaşlara gül dağıtıldı.

Adapazarı Kültür Merkezi (AKM) önünde düzenlenen etkinlikte konuşan İl Müftüsü İlyas Serenli, Diyanet İşleri Başkanlığının toplum ve insanlık için ele alınması önem arz eden konuları kamuoyunun gündemine taşıdığını söyledi.

Bununla toplumsal duyarlılık ve hassasiyete vesile olmayı amaçladığını ifade eden Serenli, "2015 Kutlu Doğum Haftası teması, 'Hz. Muhammed ve birlikte yaşama ahlakı' olarak belirlendi. Hafta boyunca yurt içi ve yurt dışında gerçekleştirilecek etkinliklerde, Peygamberimizin ortaya koyduğu örneklik çerçevesinde ele alınacak" diye konuştu.

Serenli, Hz. Muhammed'in bütün aleme rahmet olarak gönderildiğini belirterek, şöyle konuştu:

"O Rahmet elçisi ki, Medine'ye hicretle önce ensar ve muhacir arasında benzeri görülmemiş kardeşlik bağı tesir etmiş, ardından yeryüzünün ilk toplumsal sözleşmesi olan Medine Vesikası'nı düzenlemiştir. Bu sözleşmeyle farklı din ve kültürlere mensup toplumların huzur ve güven içerisinde bir arada yaşamalarını temin edecek hukuki düzenlemeyi oluşturmuş, bunun mümkün olabileceğini tüm dünyaya göstermiştir. İslam şehirleri, yüzyıllar boyunca güvenlik, adalet, hoşgörü, sevgi ve saygının hüküm sürdüğü huzur ve barış merkezleri olmuşlardır. Bu vesileyle tüm İslam aleminin Kutlu Doğum Haftası'nı tebrik ederim."

Sakarya Büyükşehir Belediyesi mehteran ekibinin gösteri yaptığı etkinlikte, vatandaşlara gül dağıtıldı, Türk Kızılayına kan bağışı yapıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Sakarya'da Kutlu Doğum Haftası Etkinliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement