Sakarya'da Hdp'ye Yürümek İsteyenlere Polisten Biber Gazı ile Müdahale - Son Dakika
Güncel

Sakarya'da Hdp'ye Yürümek İsteyenlere Polisten Biber Gazı ile Müdahale

Sakarya\'da Hdp\'ye Yürümek İsteyenlere Polisten Biber Gazı ile Müdahale

Hakkari'nin Dağlıca Bölgesi ve Iğdır'daki hain terörist saldırılarını protesto etmek için Adapazarı'nda yaklaşık 4 bin kişi yürüdü.

10.09.2015 08:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hakkari'nin Dağlıca Bölgesi ve Iğdır'daki hain terörist saldırılarını protesto etmek için Adapazarı'nda yaklaşık 4 bin kişi yürüdü. Protesto sırasında öfkelenen bazı kişiler HDP İl binasına saldırmak isteyince polis kalabalığı dağıtmak için biber gazı ile müdahalede bulundu.

Adapazarı kent merkezindeki Çark Caddesi'nde, aralarında Sakaryaspor'un taraftar grubu Tatangalar'ın da bulunduğu ve bazı sivil toplum kuruluşlarının organizesiyle gerçekleştirilen yapılan yürüyüşe yaklaşık 4 bin kişi katıldı. Ellerinde Türk bayrakları olduğu halde slogan atıp tekbir getirerek 'Kahrolsun PKK', 'Şehitler ölmez vatan bölünmez' sloganları atarak yürüyen grup Kent Meydanı'na geldi.

Sakarya Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı çevik kuvvet ekipleri bölgede TOMA aracı ve barikatlarla çevrede  geniş güvenlik önlemi aldı. Bu sırada kalabalıktan ayrılan bir grup, yürüyüşün son bulduğu bölgeye yakın  yerde olan HDP İl Binası'na doğru koşmaya başladı. HDP il Başkanlığı'na saldırmak isteyen öfkeli gruba HDP il örgütünün bulunduğu caddeyi trafiğe kapatan polis ekipleri engel oldu. Parti binası önüne çift barikat kuran çevik kuvvet ekipleri grubun geçişine izin vermezken cadde ortasında bir süre grup üyeleri arasında arbede çıktı. Arbede büyüyünce polis, kalabalığa biber gazı ile müdahale etti. Gazdan etkilenerek fenalaşan bazı grup üyeleri ambulanslarla Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Kalabalık bir süre sonra parti binası önünden dağıldı. - Adapazarısakarya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sakarya'da Hdp'ye Yürümek İsteyenlere Polisten Biber Gazı ile Müdahale - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement