Sakarya'da Hdp'ye Yürümek İsteyen Gruba Biber Gazlı Müdahale - Son Dakika
Güncel

Sakarya'da Hdp'ye Yürümek İsteyen Gruba Biber Gazlı Müdahale

Sakarya\'da Hdp\'ye Yürümek İsteyen Gruba Biber Gazlı Müdahale

Sakarya'da HDP'ye yürümek isteyen gruba biber gazlı müdahale Dağlıca ve Iğdır'daki saldırılar Adapazarı'nda yaklaşık 4 bin kişi katıldığı yürüyüşle protesto edildi.

10.09.2015 10:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sakarya'da HDP'ye yürümek isteyen gruba biber gazlı müdahale

Dağlıca ve Iğdır'daki saldırılar Adapazarı'nda yaklaşık 4 bin kişi katıldığı yürüyüşle protesto edildi. Yürüyüş sırasında bazı gençler HDP İl binasına saldırmak isteyince polis kalabalığı dağıtmak için biber gazı ile müdahalede bulundu.

Adapazarı, Çark Caddesi'nde, aralarında Sakaryaspor'un ünlü taraftar grubu Tatangalar'ın da bulunduğu ve bazı sivil toplum kuruluşlarının organize ettiği yürüyüşe yaklaşık 4 bin kişi katıldı. Ellerinde Türk bayraklarıyla sloganlar atıp tekbir getirerek 'Kahrolsun PKK', 'Şehitler ölmez vatan bölünmez' sloganları atan kalabalık grubun yürüyüşü Kent Meydanı'nda son buldu.

Sakarya Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı çevik kuvvet ekipleri bölgede TOMA aracı ve barikatlarla çevrede geniş güvenlik önlemi aldı. Bu esnada kalabalıktan ayrılan bir grup, yürüyüşün son bulduğu bölgeye yakın yerde olan HDP İl Binası'na doğru koşmaya başladı. HDP il Başkanlığına saldırmak isteyen öfkeli kalabalığa polis ekipleri engel oldu. Parti binası önüne çift barikat kuran çevik kuvvet ekipleri grubun geçişine izin vermezken cadde ortasında bir süre grup üyeleri arasında arbede yaşandı.

Arbede büyüyünce polis kalabalığa biber gazıyla müdahale etti. Gazdan etkilenerek fenalaşan bazı grup üyeleri ambulanslarla Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Kalabalık bir süre sonra parti binası önünden dağıldı. Polis ekipleri HDP İl Başkanlığı önündeki önlemlerini artırdı

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sakarya'da Hdp'ye Yürümek İsteyen Gruba Biber Gazlı Müdahale - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement