Sakarya'da Bir Grup Hdp Binasına Girerek, Parti Tabelasını Söktü - Son Dakika
Güncel

Sakarya'da Bir Grup Hdp Binasına Girerek, Parti Tabelasını Söktü

Sakarya\'da Bir Grup Hdp Binasına Girerek, Parti Tabelasını Söktü

Hakkari Dağlıca'da PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu 16 askerin şehit olması, Sakarya'da 2 bin kişinin katıldığı bayraklı yürüyüşü ile protesto edildi.

08.09.2015 07:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hakkari Dağlıca'da PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu 16 askerin şehit olması, Sakarya'da 2 bin kişinin katıldığı bayraklı yürüyüşü ile protesto edildi. Kalabalıktan ayrılan bir grup, HDP İl binasının bulunduğu iş hanına girerek 3'ncü katta bulunan HDP tabelalarını indirip caddeye attı. HDP'ye büyük Türk Bayrağı asılırken, caddeye atılan tabelalar ise yakıldı.

Adapazarı'nda dün akşam sosyal medya üzerinden örgütlenen yaklaşık 2 bin kişi, teröre tepki için Sakarya Atatürk Stadı önünde toplandı. Kalabalık ellerinde Türk bayraklarıyla 'Ya Allah bismillh Allahu Ekber' sloganlarıyla Çark Caddesi boyunca yürüdü. Yürüyüş sırasında çevrede bulunan vatandaşlar da gruba destek verdi. Bayraklar sallayarak şehir merkezindeki Kent Meydanı'na gelen kalabalık burada bir süre bekledi. Sloganlar atarak Hakkari'deki hain saldırıda 16 askerin şehit olması nedeniyle teröre lanet yağdıran kalabalıktan bazıları daha sonra Adapazarı şehir merkezi Kavaklar Caddesinde bulunan HDP İl Binası'na yürüdü.

Sakarya Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı çevik kuvvet ekipleri grubun bir bölümüne engel oldu. Yaklaşık 200 kişi ise HDP İl Binası önünde yürüyüş sonrası toplanırken, gruptan bazı kişiler 4 katlı binanın 3'üncü katında bulunan HDP Binası'nın balkonuna yan daireden girerek parti tabelasını söktü. Yerine dev bir Türk Bayrağı asan göstericiler, beraberlerinde indirdikleri tabelayı ise cadde ortasında kolonya ile yaktı. Grup, polis uyarılarının ardından dağıldı.

HDP il binasındaki parti binasını indirip cadde yakan ve bu görüntüleri cep telefonlarına kaydeden protestocular, daha sonra sosyal medya takipçileriyle paylaştı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sakarya'da Bir Grup Hdp Binasına Girerek, Parti Tabelasını Söktü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement