Sakarya Adapazarı'nda Deprem Kurbanları Gözyaşlarıyla Anıldı - Son Dakika
Güncel

Sakarya Adapazarı'nda Deprem Kurbanları Gözyaşlarıyla Anıldı

Sakarya Adapazarı\'nda Deprem Kurbanları Gözyaşlarıyla Anıldı

17 Ağustos Marmara Depreminin 16'ncı yıldönümü nedeniyle Adapazarı Kent Meydanı'nda anma etkinliği gerçekleştirildi.

17.08.2015 15:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

17 Ağustos Marmara Depreminin 16'ncı yıldönümü nedeniyle Adapazarı Kent Meydanı'nda anma etkinliği gerçekleştirildi. Saatler 03.02'de depremde hayatlarını kaybedenler dualarla anıldı. Anma etkinliğine Ak Parti Milletvekili Recep Uncuoğlu, Ali İhsan Yavuz, Ali İnci, CHP Milletvekili Engin Özkoç, MHP Milletvekili Zihni Açba, protokol üyelerinin yanı sıra depremde yakınlarını kaybedenler katıldı. Akşam saatlerinden itibaren meydanı doldurmaya başlayan vatandaşlar ilk olarak açılan sergileri gezdi. Deprem sonrası çekilen fotoğraflarla oluşturulan sergiyi inceleyen katılımcılar, daha sonra meydanda oluşturulan depremle ilgili standları inceledi. Saat 01.30'a ise Sakarya İmam Hatip Mezunları Derneği tarafından düzenlenen '17 Ağustos'u dualarla anıyoruz' programı başladı. Saatler 03.02'yi gösterdiğinde ise dualar okundu, meydandaki yaklaşık 200 kişi yapılan dua sırasında, 16 yıl önce depremin yaşandığı anlarda gözyaşlarına hakim olamadı. Duygulu anlar yaşayan vatandaşlar yapılan dua boyunca gözyaşı döktü. İl Müftü Yardımcısı Yusuf Akkuş da depremde hayatını kaybeden 3 bin 891 "deprem şehidi" için okunan bin bir hatmin duasını yaptı.

Depremde 12 yaşıdaki kızını kaybeden ve depreme yakalandıkları 5 katlı bina çöken Firdes Akgül, o günleri şöyle anlattı:

"17 Ağustos'ta kızımızı kaybettik. 12 yaşındaydı kızım. Ama sanki dün kaybetmişiz gibi. Belki o kadar duygulanmayabilirdim ama şurada fotoğraflar var. O fotoğraflarda bizim evimiz var. O anı nasıl anlatayım; sanki normal bir deprem olup geçecek gibi. Deprem oldu, çocuklarımıza 'orada kalın geçecek' demiştim ama sonra o apartman bizim üzerimize gelince biz yerin dibine doğru gidiyoruz gibi zannettim."

Aziz GÜVENER -ADAPAZARI (Sakarya) DHA

(Tür: Yurt)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sakarya Adapazarı'nda Deprem Kurbanları Gözyaşlarıyla Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement