Adana'da Sahte Kimlikle Evliliğe 5 Yıl Hapis - Son Dakika
Güncel

Adana'da Sahte Kimlikle Evliliğe 5 Yıl Hapis

Adana'da evli olduğu halde fotoğrafını yapıştırdığı arkadaşının nüfus cüzdanını kullanarak başka kadınla evlenen sanığa 5 yıl hapis cezası verildi.

21.11.2014 10:30  Güncelleme: 11:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Evli olduğu halde arkadaşının nüfus cüzdanına kendi fotoğrafını yapıştırıp başka kadınla evlenen sanık, "resmi belgede sahtecilik" suçundan 5 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

"EVLİ OLDUĞUMU BİLİYORDU"

Adana 19. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, tutuksuz yargılanan Ahmet Çiftçi (28) ve tarafların avukatları hazır bulundu. Çiftçi, savunmasında, sahte nüfus cüzdanı kullanarak evlendiği H.T'nin (20), kendisinin evli olduğunu bildiğini ileri sürerek, "Birbirimize aşık olmuştuk. H.T, benden hamile kaldığını söyledi. Evli olduğumu biliyordu. Ailesine durumu anlatmak için birinden kimlik bulmamı istedi. Nikah yapıp, ailesini inandırmayı amaçlıyordu. Gerçek kimliğimi sadece H.T. biliyordu" dedi.

5 YIL HAPİS YATACAK

Mahkeme heyeti, Ahmet Çiftçi'ye, "resmi belgede sahtecilik" suçunun 5 yıl hapis cezası verdi.

OLAY NASIL OLMUŞTU?

Başkasıyla evli olan 5 çocuk babası Ahmet Çiftçi, eczanede tanıştığı H.T. ile evlenebilmek için arkadaşı İ.T'den ilaç yazdırma bahanesiyle aldığı nüfus cüzdanına kendi fotoğrafını yapıştırıp, bu kadınla resmi nikah kıydırmıştı.

Aile sağlı merkezi yetkilileri, İ.T'yi telefonla arayıp, kayıtlarda resmi nikahlı eşi görünen H.T'nin gebeliğinde 7. ayını doldurduğu bilgisini vermiş, gerçeği öğrenen H.T'nin şikayeti üzerine Ahmet Çiftçi yakalanmıştı.

Adana\'da Sahte Kimlikle Evliliğe 5 Yıl Hapis
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Adana'da Sahte Kimlikle Evliliğe 5 Yıl Hapis - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (4)

  • erkan: Ve valla ya. Adanadan cinayet haberi yok bugün sakin geçmiş hayat 4 2 Yanıtla
  • semih: Hayret. Bugün aşamada cinayet olmamış şaşırdım. 5 1 Yanıtla
  • evli: adam ne güzel nikah kıymış işte hoca nikahıyla 4 evliler hakkında işlem yapılıyormu ki bu adama ceza verdiler. Buda nikah yapmadan 4 tane alsaydı vay be adamda neler varmış derdik 2 1 Yanıtla
  • tuhan: kardeşim bunlar millete iş alıştırıyorlar sahtecilik patlamasa iyi 2 0 Yanıtla
  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.


Advertisement