Sahil Güvenlik 192 Kaçağı Kurtardı - Son Dakika
Güncel

Sahil Güvenlik 192 Kaçağı Kurtardı

Sahil Güvenlik 192 Kaçağı Kurtardı

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nden beş ayrı lastik botla Yunanistan'a gitmeye çalışan çeşitli milletlerden 192 kaçak Türk Sahil Güvenliği tarafından kurtarıldı.

28.05.2015 14:41  Güncelleme: 20:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nden beş ayrı lastik botla Yunanistan'a gitmeye çalışan çeşitli milletlerden 192 kaçak, uluslararası sularda geçişleri Yunan ekiplerince engellince Türk Sahil Güvenliği tarafından kurtarıldı. Bodrum'un Turgutreis Mahallesi'nden karaya çıkartılan arasındaki çocukların bitkin hali, görenlerin yüreğini dağladı.

Bodrum'un Akyarlar Mahallesi Ali Hoca Burnu'ndan dün saat 23.00 sıralarında bindikleri beş ayrı lastik botla Yunanistan'a ait İstanköy Adası'na (Kos Adası) geçmeye çalışan kaçaklar, uluslararası sularda saat 01.00'de Yunun Sahil Güvenlik ekipleriyle karşılaştı.

Yunan sularına geçişlerine izin verilmeyen kaçakların, bu kez Kilimli Adası'na (Kalimnos Adası) yönelmesi üzerine tekrar müdahale edildiği ve Türk sularına geri dönmelerini yönünde uyarıldığı öğrenildi. Bu sırada su alan bir lastik bot batarken, kaçaklar Çatal Ada'ya yüzerek buraya sığındı.

Bugün saat 10.00 sıralarında Türk balıkçıların adadaki kaçakları fark etmesi üzerine durum, Türk Sahil Güvenlik ekiplerine bildirildi. Bölgeye hareket eden ekipler; adada ve botlarda Suriye, Afganistan ve Myanmar uyruklu 35'i çocuk 48'i kadın 192 kaçağı kurtardı. Kaçaklar, Turgutreis'ten karaya çıkartıldı. Çocukların açlıktan bitkin düştüğü görüldü. Askerlerin montlarını üzerlerine serdiği ayrıca süt ve bisküvi verdiği küçük çocukların hali, yürek burktu. 6 yaşındaki Bertan Halisi'nin oturduğu yerde sürekli uyukladığı görüldü.

"DÖNMEZSEK ATEŞ EDECEKLERİNİ SÖYLEDİLER"

Suriyeli teknik lise öğretmeni 34 yaşındaki Berhullah Hattan, "Yaklaşık 12 saattir denizdeyiz. Yunan adasına oradan İtalya ve Almanya'ya gidecektik. Bize '20 dakikada Yunan adasına geçersiniz' dediler. Botları temin ettiler. Biz de bindik çıktık. Ama bizi denizin ortasında Yunan botları karşıladı. Geldiğimiz yere dönmemizi aksi takdirde ateş edeceklerini söylediler. Geri dönemezdik. Adanın arkasında uluslararası sularda gezinmeye başladık. Bir süre sonra yolumuzu kaybettik. Çok ada vardı. Sonra Türk askerleri geldi, bizi aldı. Geri dönmemiz söz konusu değil. Ne yapıp amacımıza ulaşacağız. Olan çocuklarımıza ve kadınlarımıza oluyor" dedi.

İfadeleri alınan kaçakların işlemlerinin ardından Muğla Yabancılar Şube Müdürlüğü'ne teslim edilecekleri öğrenildi. Öte yandan bin ila bin 200 Euro para verdikleri öğrenilen kaçakların geçişine kimin aracı olduğunun arandığı, yakalanmaları için çalışma başlatıldığı belirtildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sahil Güvenlik 192 Kaçağı Kurtardı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement