Saha İstanbul Çalıştayı - Son Dakika
Ekonomi

Saha İstanbul Çalıştayı

SAHA İstanbul Savunma, Havacılık ve Uzay Kümelenmesi Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Büyükdede, derneğin kuruluş amacının İstanbul'da bulunan savunma sanayisi, uçak endüstrisi ve uzay endüstrisi alanında hizmet verebilecek firmaların bir araya toplanmasını sağlamak olduğunu bildirdi.

29.08.2015 13:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

SAHA İstanbul Savunma, Havacılık ve Uzay Kümelenmesi Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Büyükdede, derneğin kuruluş amacının İstanbul'da bulunan savunma sanayisi, uçak endüstrisi ve uzay endüstrisi alanında hizmet verebilecek firmaların bir araya toplanmasını sağlamak olduğunu bildirdi.

İstanbul Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen ve İstanbul Havacılık Sektörü Yenilikçi İşbirliği Platformu Projesi iş birliğiyle düzenlenen "SAHA İstanbul'un Kümelenme Şeklini ve Politikasını Belirleme" konulu çalıştay gerçekleştirildi.

Çalıştayda, SAHA İstanbul derneğinin çalışma yöntemi, yapılanması ve yoğunlaşacağı alanlar ile gerçekleştirilecek projelerin belirlenmesi konuları tartışıldı.

Hasan Büyükdede çalıştayda yaptığı konuşmada, derneğin 17 Mart 2015 tarihinde Teknopark İstanbul bünyesinde kurulduğu bilgisini verdi.

Derneğin kuruluş gayesinin, İstanbul'da bulunan savunma sanayisi, uçak endüstrisi ve uzay endüstrisi alanında hizmet verebilecek firmaların bir araya toplanmasını sağlamak olduğunu aktaran Büyükdede, şunları kaydetti:

"Savunma, havacılık ve uzay sanayisinin rekabet edilebilirliğinin ve verimliliğinin yükseltilmesi için konuya odaklı çalışan, nitelikli işgücüne sahip, ileri teknolojili ürünler üretebilen ve bunları uluslararası arenada satabilen yapılara olan ihtiyaç, her geçen gün artmaktadır. Bu amaçla derneğimiz, İstanbul Sanayi Odası (İSO), İstanbul Ticaret Odası (İTO) ve Deniz Ticaret Odası'nda bulunan 27 firmamızın ortak girişimiyle kuruldu. Şu anda 9 yönetim kurulu üyemiz var ve bunların tamamı sektörün içinde olan arkadaşlarımız. Asıl amacımız ise Trakya'dan Adapazarı'na kadar uzanan alanda, Türkiye ekonomisinin yüzde 50'sini üreten bu kitlenin içerisinden savunma sanayisi, uçak endüstrisi ve uzay endüstrisine hizmet verebilecek arkadaşları bir araya getirmektir."

Büyükdede, çalışma yöntemlerini belirlemek amacıyla düzenledikleri çalıştaya, Roketsan, Havelsan, Aselsan, devlet kurumları ve üniversitelerden katılım olduğunu dile getirdi.

Çalıştayın sonunda, derneğin gelecek dönemde nasıl çalışacağını, vizyon ve misyonlarının neler olacağını belirlemeye gayret edeceklerini aktaran Büyükdede, "Üniversitelerimiz ve teknoparklarımızın da iş birliğiyle sistemi daha da geliştirip, İstanbul'u, Türkiye'nin yüzde 50 ekonomisini ayakta tutan bu büyük gücü, büyük devlet olma niteliğine erişmek isteyen Türkiye'yi, iyi bir noktaya götürmek arzusundayız" diye konuştu.

Büyükdede, daha önce de bu alanda çalışmalar gerçekleştirdiklerini kaydederek, dernek vasıtasıyla girişimlerinin daha da kurumsal hale geleceğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Saha İstanbul Çalıştayı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement