Sağlıklı Yaşama Davet Projesi Kapsamında' Spor ve Sosyal Tesisleri Açılışı - Son Dakika
Ekonomi

Sağlıklı Yaşama Davet Projesi Kapsamında' Spor ve Sosyal Tesisleri Açılışı

Sağlıklı Yaşama Davet Projesi Kapsamında\' Spor ve Sosyal Tesisleri Açılışı

Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanı Faruk Çelik, 1 Mayıs kutlamalarına ilişkin, “1 Mayıs’ı 81 il de kutlanması konusunda onlarında sağduyuyla yaklaşacağı inancı içerisindeyim. Aksi takdirde hükümet olarak kararlılığımızı her vesile ile vurguluyoruz, vurgulamaya da devam edeceğiz”dedi.Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanı Çelik, ‘Sağlıklı Yaşama Davet Projesi Kapsamında’ spor ve sosyal tesislerin açılışını yaptı.

22.04.2014 16:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanı Faruk Çelik, 1 Mayıs kutlamalarına ilişkin, "1 Mayıs'ı 81 il de kutlanması konusunda onlarında sağduyuyla yaklaşacağı inancı içerisindeyim. Aksi takdirde hükümet olarak kararlılığımızı her vesile ile vurguluyoruz, vurgulamaya da devam edeceğiz"dedi.

Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanı Çelik, 'Sağlıklı Yaşama Davet Projesi Kapsamında' spor ve sosyal tesislerin açılışını yaptı.

Bakan Çelik, açılış sonrası gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Bir gazetecinin "1 Mayıs etkinliğiniz ne olacak? Önceki senelerde kutlamalara katılmıştınız. Buna ilişkin bir planınız var mı?"sorusuna Bakan Çelik, "1 Mayıs emekçilerin bayramı, uzun yıllar bunun bir tatil, bayram, bir dayanışma günü olması arzulandı ve hükümetimiz bunu tatil, emek ve dayanışma günü olarak ilan etti. Doğrusu ne isteniyor, bunu anlamakta zorlanıyoruz. Şuan da görüşmek isteyen sendikalarda var, randevu talepleri var kendileri ile görüşeceğim. 1 Mayıs'ı amacına uygun kutlamak ise, Türkiye'nin hiç bir yerinde buna engel yok. Bin bir türlü sorun çözülüyor ama çözülemeyen daha sorunlar var. 81 ilde yapılacak şenlik havasındaki düzenlemeler, bayram havasındaki düzenlemeler aynı zamanda özellikle çalışma bakanlığına yol gösterici olmalı.

Bu kadar iyi niyetli bir yönetimin karşısında hala ısrarla Taksim inadını anlamak çok zor. Israrla yönetimin belirlediği ve toplumun huzur sükunu açısından önem arz eden miting alanlarının dışında her yerde biz toplantıları yapar ve eyleme dönüştürürüz gibi önceki yıllarda böyle oldu. Hiç ummuyoruz, dilemiyoruz ama bu ısrar devam ederse geçmiş yıllardaki olumsuz görüntüler yine ortaya çıkarsa bu Türkiye'nin kazancı değil" diye cevap verdi.

Görüşme talebinde bulunan sendikalarla görüşeceğini belirten Bakan Çelik, "Anlamına uygun 1 Mayıs'ı 81 il de kutlanması konusunda onlarında sağduyuyla yaklaşacağı inancı içerisindeyim. Aksi takdirde hükümet olarak kararlılığımızı her vesile ile vurguluyoruz, vurgulamaya da devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Sendikalara çağrıda bulunan Bakan Çelik, "Geliniz, meydanlardan sesinizi yükseltiniz. Eğer bir iş yerinde iş sağlığı güvenliği alınmamışsa bu işçi örgütlü bir sendikanın temsilcisi olarak patronuna karşı haykırsın, bu meydanlar böyle değerlenir, dayanışma içerisinde çalışma hayatının sorunlarının üstesinden gelelim. Yoksa bu meydan şu meydan sembolik anlam da önemi olabilir ama ona engel değil. Gelin sendikalar diyorum, meselelerimizi konuşalım, sorunlarımızı tartışalım, sorunlarımızın çözülmeyenlerini gündemin en önüne alma konusunda toplumsal bilinci ve sendikal baskıyı arttırtalım" diye ifade etti.

Taşeron işçilerle ilgili düzenlemeye ilişkin bir soru üzerine Bakan Çelik, şunları dedi:

"Görüşmelerimizi tamamladık. Sayın Başbakanımızın önünde çok nihai bir değerlendirme yapılıp meclise sevk edilme noktasında şuanda. Sosyal güvenlikle ilgili düzenlemeler var, kamu çalışanları ile ilgili düzenlemeler var, taşeron işçiler ile ilgili düzenlemeler var. Kapsamlı bir yasa, bu yasama yılı sona ermeden meclisten geçmesi konusunda biz bakanlık olarak çalışmalarımızı tamamladık."

'Torba yasasındaki genel sağlık sigortası ve BAĞ-KUR'lulara yönelik hem af hem de yapılandırma şeklinde bir şey olacak mı?" şeklindeki soruya ise Çelik, "Af diye telaffuz etmek son derece yanlış olur. Ama ifade ediyorum, sosyal güvenlik, çalışma hayatı ve devlet personeli ile ilgili konulardan oluşan bir düzenleme. İçeriğini meclise sevk ettiğimiz zaman söylemek doğru olur, aksi takdirde başka spekülasyonlara neden oluyor, yanlış değerlendirmeler oluyor içeriği hakkında bir şey söylemeyi doğru bulmuyorum" diye cevap verdi.

Açılış sonrası futbol sahasını gezen Bakan Çelik, Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanlığı personeli ile maç yaptı. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Sağlıklı Yaşama Davet Projesi Kapsamında' Spor ve Sosyal Tesisleri Açılışı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement