Sağlıklı Kentlerde Gündem 'Göç' - Son Dakika
Yerel

Sağlıklı Kentlerde Gündem 'Göç'

Sağlıklı Kentlerde Gündem \'Göç\'

Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği’nin ‘Kent ve Göç’ temalı konferansı ve 23. olağan meclis toplantısı Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde başladı.

14.11.2015 12:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği'nin 'Kent ve Göç' temalı konferansı ve 23. olağan meclis toplantısı Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde başladı. Sağlıklı Kentler Birliği Başkanı Recep Altepe, Suriyeli mültecilerin Türkiye'ye göçüyle artan meselelere dikkat çekti.

Kadirli Belediyesi'nin ev sahipliğindeki konferansa Sağlıklı Kentler Birliği ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, AK Parti Osmaniye Milletvekili Mücahit Durmuşoğlu, Kadirli Kaymakamı Muhittin Pamuk, Kadirli Belediye Başkanı Ömer Tarhan, meclis üyeleri, kurum ve kuruluşların ilgili yöneticileri, Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği koordinatörleri, uzmanlar ve basın mensupları katıldı.

Sağlıklı Kentler Birliği ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, sanayileşmenin etkisiyle hızla gelişen şehirlerde iş bulabilme, artan hayat şartlarıyla çocuklarını daha iyi yetiştirebilme kayısıyla kırsaldan kente geçen nüfus sayısının her geçen gün arttığını söyledi. Uzun yıllar yaşanan göçün yanı sıra Suriye'deki iç savaştan dolayı Türkiye'ye gelen mültecilerin de yerel yönetimlerin karşısına önemli bir sorun olarak çıktığını kaydeden Başkan Altepe, "Suriye sınırındaki yerleşimlerimizde, büyükşehirlerimizde yaşanan sıkıntılar özetle Suriyeli mültecilerin sorunu tüm belediyelerin ortak sorunu haline geldi. Kadirli buluşmamızda önemli deneyimleri dinleme, tedbirler alma konusunda fırsatımız olacak" dedi.

Başkan Recep Altepe, yaptığı konuşmada 'Çevreci Tesisler Ödülü'ne de değindi. İlkini 2013 yılında gerçekleştirdikleri ve çevre ile insan sağlığına duyarlı tesislerin ödüllendirildiği organizasyonun ikincisinin 7 Aralık tarihinde İstanbul'da yapılacağını açıklayan Başkan Altepe, 48 tesis ile 9 organize sanayi bölgesinin ödüllendirileceği etkinliğe tüm birlik üyelerini davet etti.

SKB üyelerinin buluşmasında, 'Sağlıklı Şehirler En İyi Uygulama Ödülleri' de sahiplerini buldu. Başarılı sağlıklı şehir projelerinin üretilmesini özendirmek amacıyla düzenlenen ve bu yıl 13 üye belediyeden 43 projenin başvuruda bulunduğu organizasyonda Sağlıklı Yaşam Kategorisinde Pendik Belediyesi, Sağılıklı Şehir Planlaması Kategorisi'nde Bilecik Belediyesi, Sağlıklı Çevre Kategorisi'nde Muğla Büyükşehir Belediyesi, Sosyal Sorumluluk Kategorisi'nde de Kadirli Belediyesi ödül almaya hak kazandı. Ödüllerini protokol üyelerinin elinden alan yarışmacıları tebrik eden Başkan Altepe, "Yarışmayı düzenlerken maksadımız birbirimize iyi uygulamaları, örnekleri anlatabilmek. Projeleri sergiliyoruz ve daha sonrasında da bir yayında toplayarak etkileşimi güçlendirmeyi hedefliyoruz" diye konuştu.

AK Parti Osmaniye Milletvekili Mücahit Durmuoğlu ise yaptığı konuşmada, Türkiye'nin Suriye'de meydana gelen olaylardan sonra geçici mülteci ülke durumuna düştüğünü ifade etti. Suriye'den Türkiye'ye olan göçün beraberinde bir takım meseleleri da getirdiğini, insanlığın bu anlamda çok ciddi sınav verdiğini kaydeden Milletvekili Durmuşoğlu, "Bir an evvel bu trajedinin sona ermesini diliyoruz. İnsanlar bombalarla hayatlarını kaybediyorlar ama kimseden bir ses çıkmıyor. İnşallah bu sorun da en kısa zamanda çözülür" şeklinde konuştu.

Kadirli Kaymakamı Muhittin Pamuk ise yaptığı konuşmada, göçün sadece toplumsal bir olay olmadığını, ekonomik ve siyasal sonuçlarının da bulunduğunu belirtti. Göçle mücadele etmenin önemine değinen Pamuk, SKB'nin Kadirli toplantısının da bu anlamda canlı bir laboratuvar özelliği taşıdığını vurguladı.

Kadirli Belediye Başkanı Ömer Tarhan da önü alınamayan göçün yerel yönetimler için başta varoşlaşma olmak üzere çeşitli sosyal sıkıntılara sebep olduğunu hatırlattı. Kadirli ilçesi olarak kendilerinin de bundan mustarip olduklarını, 2 bin dolayında Suriyeli mülteciye ev sahipliği yaptıklarını belirten Tarhan, "Yoğun göçün ve mülteci akınının olduğu bir Türkiye'de mutlaka Göç Bakanlığı kurulmalıdır" ifadelerini kullandı.

Başkan Altepe, SKB üyelerini ilçesinde ağırlama nezaketini gösteren Kadirli Belediye Başkanı Ömer Tarhan'a da konuşmasında teşekkür etti.

Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği'nin (SKB) 2020 Stratejik Planı'nda yer alan 60 üye hedefi, Balıkesir ve Samsun Büyükşehirleri ile İnegöl, Beşiktaş ve Karesi belediyelerinin birliğe üye kabul edilmesiyle tutturuldu. Üye sayısının artmasıyla gün geçtikçe güçlendiklerini belirten Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, çalışma alanını daha geniş alana yaymak için yoğun çaba sarf ettiklerini söyledi.

Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Gebze'de yapılan son birlik buluşmasında 55 olan üye sayısının Kadirli konferansıyla 60'a çıktığını ifade etti. Gebze'deki toplantının ardından 5 üyelik başvurusu daha aldıklarını belirten Başkan Altepe, "23. meclis toplantımızda, Balıkesir ve Samsun büyükşehirleri ile Bursa'nın İnegöl, İstanbul'un Beşiktaş ve Balıkesir'in Karesi belediyelerinin üyelik başvurularını görüşüp karara bağladık. Ben kendilerine 'Hoş geldiniz' diyorum" dedi.

Son katılımlarla birlikte SKB 2020 Stratejik Plan'daki 60 üyelik hedefine ulaşıldığını vurgulayan Başkan Altepe, "Birliğimiz her geçen gün katkılarınızla büyüyor. Çalışma kapasitemizi daha da artırmak, geniş alanlara yayabilmek için bütün imkanlarımızı seferber ediyoruz" diye konuştu. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sağlıklı Kentlerde Gündem 'Göç' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kişisel eşyalarını toplatan Akşener, makam odasını boşalttırdı
    08 Nis Kişisel eşyalarını toplatan Akşener, makam odasını boşalttırdı

    27 Nisan'daki olağanüstü kongrede aday olmayacağını duyuran İYİ Parti lideri Akşener, makam odasındaki kişisel eşyalarını toplattı.

  • İYİ Parti İzmir Milletvekili Ümit Özlale partisinden istifa etti
    08 Nis İYİ Parti İzmir Milletvekili Ümit Özlale partisinden istifa etti

    İYİ Parti İzmir Milletvekili Ümit Özlale, partisinde siyaset üretmenin artık imkansız hale geldiğini söyleyerek istifa etti. Özlale, yerel seçimlerde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için yarışmıştı.

  • Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, yeni meclis üyelerine hayırlı olsun dedi
    08 Nis Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, yeni meclis üyelerine hayırlı olsun dedi

    Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, yeni meclis üyelerine hayırlı olsun diyerek, 'Şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonrada da huzurlu ve uyumlu bir meclis olacağımızı temenni ediyorum. Kayseri'de en çok kadın üyenin olduğu meclisiz' dedi.

  • Senegal'de Müridi tarikatının rastalı ve mistik yorumu: Baye Fall topluluğu
    08 Nis Senegal'de Müridi tarikatının rastalı ve mistik yorumu: Baye Fall topluluğu

    Senegal'de Müridi tarikatının renkli, aykırı ve mistik kolu Baye Fall topluluğu, giyimleri, yaşam tarzları ve kendilerini adadıkları felsefeleriyle ayrı bir dünyanın kapılarını aralıyor.

  • Söğütlü OSB'ye 200'ün üzerinde yatırımcı başvurusu
    08 Nis Söğütlü OSB'ye 200'ün üzerinde yatırımcı başvurusu

    Sakarya'nın istihdamına büyük katkı sağlaması beklenen Söğütlü Organize Sanayi Bölgesi'ne (OSB), 200'ün üzerinde yatırımcı yer tahsisi için başvuru yaptı. Başvuru şartlarının ilan edilmesinin ardından 40 firmayla sözleşme seviyesine gelindi. Söğütlü OSB Yönetim Kurulu Başkanı, hedeflerinin ihracat oranlarını yükselterek cari açığı kapatmaya katkı sağlamak olduğunu belirtti.

  • Söğütlü OSB'ye Yoğun Talep: 200'ün Üzerinde Yatırımcı Başvuru Yaptı
    08 Nis Söğütlü OSB'ye Yoğun Talep: 200'ün Üzerinde Yatırımcı Başvuru Yaptı

    Sakarya'nın yeni karma Organize Sanayi Bölgesi Söğütlü OSB için yapılan yer tahsis çağrısına 200'ün üzerinde yatırımcı başvuru yaptı. Söğütlü OSB'nin cazip özellikleri ve bölgenin ulaşım altyapısı, lojistik kolaylığı ve uygun arsa fiyatları yatırımcıları cezbetmektedir. Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Tiryaki, sadece ihracat ve istihdam artışına katkı sağlayacak firmaları beklediklerini belirtti. Rant amaçlı başvurulara itibar edilmeyeceği vurgulandı. Başvuruların değerlendirilmesi sonucunda 40 firma ile sözleşme yapılabilir seviyeye gelindiği açıklandı. Başvurular hala devam etmektedir.

  • Bağcılar'ın Güneşli Mahallesi'nde 40 yıllık muhtarlık görevi devredildi
    08 Nis Bağcılar'ın Güneşli Mahallesi'nde 40 yıllık muhtarlık görevi devredildi

    Bağcılar'ın Güneşli Mahallesi'nde 87 yaşındaki Atik Yağmur, 40 yıldır yaptığı muhtarlık görevini Engin Kılıç'a devretti. Devir teslim törenine Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir de katıldı.

  • Köşk Belediye Meclisi Yeni Döneme Başladı
    08 Nis Köşk Belediye Meclisi Yeni Döneme Başladı

    Köşk Belediye Meclisi, yerel seçimlerin ardından yeni dönemin ilk olağan toplantısını gerçekleştirdi. Meclis üyeleri ve komisyon üyeleri seçimleri yapıldı.

  • HashKey Group, Bermuda Lisansıyla Küresel Kripto Borsası Açtı
    08 Nis HashKey Group, Bermuda Lisansıyla Küresel Kripto Borsası Açtı

    Asya merkezli finansal hizmetler devi HashKey Group, Bermuda'dan aldığı lisans ile kripto para piyasalarında küresel bir oyuncu olma yolunda. Şirket, HashKey Global adı verilen yeni bir kripto para borsası kurdu. Bermuda lisansı, HashKey'e launchpad, vadeli işlem ve kaldıraçlı ticaret gibi alanlarda faaliyet gösterme imkânı tanıyor. HashKey Group İşletme Müdürü Livio Weng, önümüzdeki beş yıl içinde dünyanın en büyük lisanslı borsa kümelerinden birini kurmayı amaçladıklarını belirtti.

  • Meral Akşener bırakıyor! İYİ Parti'de genel başkanlık koltuğuna talip 4 isim var
    08 Nis Meral Akşener bırakıyor! İYİ Parti'de genel başkanlık koltuğuna talip 4 isim var

    İYİ Parti lideri Meral Akşener, 31 Mart Yerel Seçimleri'nde alınan başarısız sonuçların ardından olağanüstü seçimli kurultay kararı aldığını açıkladı. Ancak Akşener, kurultayda aday olmayacağını duyurdu. Seçimlerden önce istifa edip etmeyeceği merak edilen Akşener'in, yakın çevresiyle yaptığı görüşmeler sonucunda bu kararı aldığı belirtildi.

  • Doğu Karadeniz Bölgesi Turist Akınına Uğruyor
    08 Nis Doğu Karadeniz Bölgesi Turist Akınına Uğruyor

    Son yıllarda özellikle Körfez ülkelerinden Doğu Karadeniz Bölgesine yoğun turist akını olurken, geçen sene Trabzon'u 1 milyonun üzerinde turist ziyaret ettiği belirtildi. TÜRSAB Doğu Karadeniz Bölge Temsil Kurulu Başkanı Volkan Kantarcı, yeni turizm sezonunda beklentilerin geçen seneye göre daha yüksek olduğunu belirtti. Kantarcı, ayrıca Trabzon Havalimanı'ndaki modernizasyon çalışmalarının tamamlanmasıyla hizmet kalitesinin artacağını ve bölgenin turizm potansiyelinin daha da yükseleceğini ifade etti. Turistlerin genellikle Trabzon'da konakladığını ve ardından bölgedeki diğer turistik yerleri ziyaret ettiklerini söyleyen Kantarcı, Uzungöl'deki turizmcilerin sıkıntılarının hala devam ettiğini ve bu konuda çözüm bulunması gerektiğini vurguladı.

  • İsrail, Gazze'deki askeri birliklerini geri çekti
    08 Nis İsrail, Gazze'deki askeri birliklerini geri çekti

    İsrail ordusu, Gazze'de gerçekleştirdiği saldırılardan sonra bir tugay dışında tüm kara birliklerini geri çekti. Ancak, Gazze'nin orta kesiminde bulunan Nahal adlı tugay hala bölgede kalmaya devam edecek. İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), Gazze çevresinde yeni güvenlik bölgeleri oluşturarak yeniden organize oldu ve istihbarata dayalı saldırılara odaklanacak. Askerlerin geri çekilmesinin siyasi baskıyla ilgili olmadığı belirtiliyor.


Advertisement