Sağlık Sendikacılığının Zirvesine İzmir'den Aday - Son Dakika
Yerel

Sağlık Sendikacılığının Zirvesine İzmir'den Aday

Sağlık Sendikacılığının Zirvesine İzmir\'den Aday

Türk Sağlık Sen İzmir-1 Nolu Şube Başkanı Ahmet Doğruyol, sendikanın 15-16 Şubat tarihlerinde Ankara'da gerçekleştirilecek 5.olağan genel kurulu için genel başkanlığa aday olduğunu açıkladı.

23.01.2014 14:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Sağlık Sen İzmir-1 Nolu Şube Başkanı Ahmet Doğruyol, sendikanın 15-16 Şubat tarihlerinde Ankara'da gerçekleştirilecek 5.olağan genel kurulu için genel başkanlığa aday olduğunu açıkladı. Doğruyol, "Ayakları yere basan daha iyi bir sendikacılık anlayışının yerleşmesi için adayım" dedi.

Memuriyete 1994 yılında başladığını, 1994-1996 arası üye olarak, 1996-2000 yılları arasında Yönetim Kurulu üyesi olarak, 2000 yılından bugüne şube başkanı olarak hizmet verdiğini kaydeden Doğruyol, "İlimizde yıllardan bu yana verdiğimiz sendikal mücadeleyle Türk Sağlık Sen'i Sağlık Sendikaları arasında zirveye taşımış olmaktan mutluyuz, onurluyuz, gururluyuz. Bugüne dek sağlık çalışanlarımızın her türlü sıkıntısında yanlarında olmaya çalıştık. Problemleri bizim problemimiz, dertleri bizim dertlerimiz oldu. Pek çok problemlerini çözdük. Çözmeye çalıştık, mücadelesini verdik. İlimizde Türkiye'ye örnek kazanımlar elde ettik. Örneğin bugün mazeret durumuyla gelip mazereti biten Aile Hekimini geri gönderen idareye dur dedik, 20 km'lik mesafeye eş durumu tayinini yargı kararıyla sağladık. 663 Sayılı KHK'ye göre kendi isteği olmadan İl Sağlık Müdürlüğü'nden Halk Sağlığı Müdürlüğü'ne gönderilen memurun geri iadesine, 4-C li 47 personelin mahkeme kararıyla sendika üyesi olması gibi pek çok örnek olabilecek kararın altında Türk Sağlık Sen İzmir-1 Nolu Şubenin imzası bulunmaktadır." dedi.

"15-16 Şubat tarihlerinde Ankara'da yapılacak olan Türk Sağlık Sen 5. Olağan Genel Kurulu'nda delegelerimizin teveccühüyle Türk Sağlık Sen Genel Başkanı olmayı Allah nasip ederse, Türkiye'de memur sendikacılığını zirveye taşımak için ekibimizle birlikte elimizden gelenin en iyisini yapmak için mücadele edeceğiz." diyen Doğruyol, "AK Parti döneminde sağlık çalışanları hep geri gitmiş, ikinci sınıf memurlar haline getirilmiştir. Çalışanlar birbirine düşmüş, Sağlık Bakanlığı üçe bölünmüştür. Şu anda sağlıkta huzur yoktur, sağlıkta şiddet artmıştır" diye konuştu.

Türkiye genelinde 10 şibe başkanı arkadaşı ile istişare halinde aday olduğunu kaydeden Doğruyol, delegelerle görüşeceğini, karalama ve çamur atma yöntemiyle sendikacılık yapmayacaklarının üstünü çizdi. Doğruyol, halen genel başkan olan Önder Kahveci'yle yarışacaklarını, kendisine de bugüne kadar yaptığı çalışmalardan dolayı teşekkür ettiğini söyledi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sağlık Sendikacılığının Zirvesine İzmir'den Aday - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement