Sağlık Hizmeti Evinize Gelecek - Son Dakika
Yerel

Sağlık Hizmeti Evinize Gelecek

Sağlık Hizmeti Evinize Gelecek

Karşıyaka Belediyesi, Evde Sağlık Destek Merkezi’ni (ESDEM) açtı.

23.03.2015 13:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Karşıyaka Belediyesi, Evde Sağlık Destek Merkezi'ni (ESDEM) açtı. Bir doktor, bir sosyolog ve dört hemşirenin görev yapacağı birim, ilçe genelindeki ihtiyaç sahibi yaşlı ve hastalar için sağlık hizmetlerini eve götürecek.

Karşıyaka Belediyesi, Evde Sağlık Destek Merkezi açtı. Dedebaşı'ndaki 2. hizmet binasında gerçekleşen açılışa Başkan Hüseyin Mutlu Akpınar'ın yanı sıra, Karşıyaka İlçe Sağlık Müdürü Yıldıray Çığırgil, Karşıyaka Toplum Sağlığı Merkezi Sorumlu Hekimi Emre Sağdıç, Karşıyaka Kent Konseyi Başkanı Selman Boyacıoğlu, Karşıyaka Belediyesi eski Başkanı Nevzat Çobanoğlu, meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda Karşıyakalı katıldı.

SAĞLIK HİZMETİ EVE GELECEK

Birim bünyesinde bir doktor, bir sosyolog, dört hemşire görev yapacak. İhtiyaç sahibi vatandaşlar; muhtarlar, dernekler veya komşular aracılığıyla belediyeye ulaşacak. Kayıt altına alınan hastalar, ihtiyaç duydukları sürece ESDEM ekipleri tarafından evlerinde kontrol edilecek, sağlık gereksinimleri ve bakımları yapılacak. Birimde ayrıca; yatalak hastalarda ya da geçici rahatsızlıklarda pansuman ve yara bakımı, kan basıncı takipleri, şeker ve kolesterol bakımı ve rutin kontroller, psikososyal destek, sağlık kuruluşları ile hastanın ikametgahı arasında hasta nakli işlemleri de gerçekleştirilecek. Dezavantajlı ve engelli hastası bulunan aileler de bu hizmetten yararlanabilecek.

"SAĞLIĞINIZ BİZE EMANET"

Sosyal belediyeciliğin gereği olarak sağlık hizmetlerine de önem verdiklerini belirten Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar "İleri yaş oranı gelişmiş kentlerde yüzde 8'i buluyor. Bunu göz önüne alarak sağlık hizmetlerinin eve götürülmesi düşüncesini geliştirdik. Biz herkes için varız ve ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın her zaman yanındayız. Sizlerin hayır duaları ile huzurlu, düzenli, mutlu ve herkesin yaşamak istediği bir kent yaratacağız. Küçük dokunuşlarla büyük mutluluklar oluşturacağız ve ihtiyaç sahibi her yurttaşımıza kendi evinde sağlık hizmeti vereceğiz" dedi. Başkan Akpınar ve beraberindekiler daha sonra merkezi gezerek bilgi aldı. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sağlık Hizmeti Evinize Gelecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement