Merkez Sağın Simgesi Kamran İnan'ın HDP'li Yeğeni: Bana Destek Oldu - Son Dakika
Güncel

Merkez Sağın Simgesi Kamran İnan'ın HDP'li Yeğeni: Bana Destek Oldu

Merkez Sağın Simgesi Kamran İnan\'ın HDP\'li Yeğeni: Bana Destek Oldu

Merkez sağın simge isimlerinden Kamran İnan hayatını kaybetti. Ölümünün ardından konuşan HDP'li yeğeni Gaydalı, "Amcam sonuna kadar bana destek oldu." dedi.

23.11.2015 15:54  Güncelleme: 23:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HABERLER.com Yılların sağ siyasetçisi Kamran İnan'ın vefatı üzerine yeğeni HDP milletvekili Mahmut Celadet Gaydalı ile konuştuk, gündemi sarsacak cevaplar aldık.

1973 yılında Adalet Partisi ile siyasete girdiği günden beri sağ partilerde faliyet gösteren ve bugün yaşamını yitiren ünlü Kürt diplomat ve siyasetçi Kamran İnan'ın ölümü üzerine yeğeni HDP Milletvekili Mahmut Celadet Gaydalı ile bir söyleşi gerçekleştirdik. Gaydalı ile amcasıyla olan soyadı farklılığından, HDP'den aday olmasına kadar birçok konu üzerine gündemi değiştirecek açıklamalar yaptı.

İşte çok konuşulacak ropörtajdan satırbaşları:

- Kamran İnan amcanız ancak soyadlarınız farklı, bunun nedeni nedir?

Ben ve babam 1971 yılında mahkemeye başvurarak soyadımızı "Gaydalı" olarak değiştirdik. Safter'in (Edip Safter Gaydalı) yaşı 18'den küçük olduğu için otomatikmen değişti. O bu durumdan rahatsız ise mahkemeye başvurup soyadını "İnan" olarak değiştirebilir.

- Amcanız yıllarca sağ partilerde siyaset yaptı, sizin HDP'den aday olmanıza tepkisi ne oldu?

Amcam sonuna kadar bana destek oldu. HDP'den aday olduğum gün de daha sonra da görüştük. Seçildiğimde beni tebrik etti. Bana hep destek oldu.

- Amcanızla en son ne zaman görüştünüz?

Geçen cuma günü görüştük. Bir buçuk saate yakın sohbet ettik. Durumu iyiydi. Bugün vefat ettiği haberini aldığımda çok şaşırdım üzüldüm. Ancak yaşı ileriydi, ileri yaşta hastalık kötü bir şey.

- Amcanız size destek oluyordu anladığımız kadarıyla, peki ya ailenin geri kalanı? Ailenizin sağ eğilimli olduğu biliniyor bir tepki aldınız mı aileden?

Ailenin reisi rahmetli amcam Kamran İnan'dı, o bana destek oldu. Şu andan itibaren ailenin en büyüğü olarak reisi benim. Bana karşı çıkacak yiğit varsa gelsin karşıma.

- Malumunuz kardeşiniz Edip Safter Gaydalı yıllarca sağ partilerde siyaset yaptı. Son olarak da 7 Haziran'da AK Parti'den sizin rakibiniz olarak Batman milletvekili adayı oldu. Ancak milletvekili seçilemedi. Kardeşiniz sizi seçim sonrası tebrik etti mi?

Evet, 7 Haziran seçimlerinden sonra beni arayarak tebrik etti.

- Aranızda soğuk rüzgarlar estiği söyleniyordu. Bu telefondan sonra buzlar eridi mi?

Yok buzlar hâlâ erimedi. Küresel ısınma bizi de etkiliyor, buzlar hâlâ erimedi.

Haberler.com/ Mehmet Kerem Hançer

Son Dakika Güncel Merkez Sağın Simgesi Kamran İnan'ın HDP'li Yeğeni: Bana Destek Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (19)

  • Hizan: Yalan söylüyor öyle olsaydı niye mirasını butun yeğenlerine verdi onun çocuklarına niye vermedi seni adamdan saymıyordu sefter amcayı senden çok seviyordu sen onun için yoktun bile ailenin yüz karası konuşma sağ olduğu zaman cıkıp amcam arkamda deseydin bakayım o zaman niye söyledin veya amcan niye bir tv cıkıp yeğenimi tebrik ederim demedi yazık sana ailene faydan olmadı başkasınamı faydan olacak yazık sana 12 6 Yanıtla
  • Havin: Arkadaşlar inanmayın ben iyi biliyorum yalan söylüyor 11 6 Yanıtla
  • Hizan: Sende bilip bilmeden konuşma yalan söylüyor 12 3 Yanıtla
  • Dırejan: Yalan söylüyor, Kamuran İnan tüm Türkiyeyi seven değerli bir kürt vatandaşımızdı onun itibarından faydalanmaya çalışıyorlar 8 6 Yanıtla ÖMER MUHTAR: Kamran İnan aslen arap olup ehlibeyt denilen mübarek bir soydan gelmedir. ALLAH rahmet etsin. 1 3
  • a: memleketi icin ne yapti soylermisiniz halkini ezmekten baska baksaniza insan kiligindan cikmis 7 7 Yanıtla Havin: Yalan söylüyor inanmayın 3 1 Havin: Sanane ne yaptı sen birşeyler yap 2 0
  • Hizan: Yalancı amca öldü diye atıp tut asla seni tutmadı sen ailenin yüz karasısın seni büyük diye saymıyoruz sefer amca senden küçük olabilir ama aklıyla zekasıyla senden hem büyük hemde evin büyüğü şimdi o oldu sen kimsinki hain ailesine hain olan birinden ne bekliyor insanlar onu anlamadım aile asla seni tutmuyor sevmiyor saymayacakta amca gideceğine sen gitseydin arkasındada atıp tutma.bütün mirasını yeğenlerine verdi senin çocuklarına sana niye vermedi seni sevmiyordu şimdi çıkıp böyle konuşup insanları kandırma yazık sana senin gibi biri bizim ailede 6 5 Yanıtla
  • Cini: Ben bir kürt olarak kermuran denen o şahsı 20.yıl takip etim kürt lerin 200"yüz karasi. İdi kürt lüğünden hem korkar hem utanır dı örnek mehdi erker bunları kürt diye kabul eden dininden şüphe ederim.... 7 4 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement