Saadet Partisi Genel Başkanı Kamalak Açıklaması - Son Dakika
Politika

Saadet Partisi Genel Başkanı Kamalak Açıklaması

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, "Seçilecek kadar oy alan her aday için bireysel başvuru yolu vardır.

07.10.2015 14:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, "Seçilecek kadar oy alan her aday için bireysel başvuru yolu vardır. Hiç tereddüttünüz olmasın, Saadet Partisi, Meclis'e girecektir" dedi.

Kamalak, düzenlediği basın toplantısında Türkiye'nin çok kritik bir süreçten geçtiğini belirterek, "Nasıl ki bir su, kaynağından uzaklaştıkça kirlenir, bozulursa siyaset de milli görüşten uzaklaştıkça maalesef kirlenmekte, bozulmakta ve insanlarımızın huzuru kaçmaktadır" diye konuştu.

Milli görüşün koalisyon hükümeti biçiminde dahi iktidarda olduğu dönemlerde benzer sıkıntılar yaşanmadığını öne süren Kamalak, "Şu an ülkenin kan gölü haline dönüşen ateş çemberi içinde olan bölgesi, ülkemizin emniyet sibobu bir sigortası gibiydi. Refah Partisi'nin en yoğun oy aldığı bölgelerdi. AK Parti, milli görüş adına hareket etti oralarda, oyları sildi süpürmüştü. 2002'de Ağrı'yı 4-0 yapmıştı ama mecrasından uzaklaştı. Neticede Ağrı'yı 4-0 kaybetti. Kaybeden sadece kendisi mi? Ülke kaybediyor" değerlendirmesinde bulundu.

Suriye'de yaşanan olaylara değinen Kamalak, "Ortadoğu'daki yangının savaşla değil barışla söndürülebileceğini" ifade etti. Eğit-donat faaliyetlerinin bir çözüm getirmeyeceğini savunan Kamalak, şöyle devam etti:

"Kimi eğitecekler? Suriye'deki muhalif güçleri. Ne eğitimi verecekler? Adam öldürme eğitimi. Neyle donatacaklar? Adam öldürecek silahlarla. Türkiye'nin böyle bir faaliyete girişmesi aynı şekilde karşı tarafa hak vermez mi? Suriye, Bulgaristan, Yunanistan, Ermenistan'a, komşulara aynı hakkı vermez mi? Türkiye'deki muhalifleri eğitme hakkına kavuşmazlar mı? O zaman Türkiye'nin hali ne olacak?"

Rusya'nın hava sahasını ihlal etmesi nedeniyle Türkiye'nin NATO'dan destek istediğini vurgulayan Kamalak, "Ama NATO yardıma gelse savaş nerede olacak? Bizim apartmanda. Yani Ortadoğu'da. Bizim apartmandaki yangın, bizim daireyi de ilgilendirir. Ortadoğu'daki savaş, Türkiye'yi ilgilendirir. Ne yapıp edip, barışa müracaat etmeliyiz" ifadelerini kullandı.

Kamalak, 7 Haziran seçimlerinin ardından dört partinin bir araya gelerek hükümet kuramadığını dile getirerek, "1 Kasım'dan sonra eğer milli görüş Meclis'e giremeyecek olursa ne değişecek? Yine tabiri caizse aynı hamam aynı tas. Bu, böyle gidemez" dedi.

Partilerin seçim beyannamelerine de değinen Kamalak, CHP'nin "Diğer partiler, bizden kopya çekti" dediğini aktardı. Kamalak, "Şunu memnuniyetle ifade edelim, kendileri de bizden kopya çekmiştir. CHP, 'Asgari ücret bin 500 lira olmalı' diyor. Biz, daha önceki yıllarda bunu söyledik. 'Asgari ücretten vergi alınmamalı' diyor. Bizi takip edenler bilecek, bu söylem bize ait. Emeklilere her bayram ikramiyesi... 1999'da biz, Fazilet Partisi olarak Meclis'te kanun teklifi vermişiz" diye konuştu.

"Adalet herkese lazım"

Kamalak, açıklamasının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. "25 Aralık iddianamesi ile ilgili muhalefetin ciddi tepkileri oldu. Hukukçu olarak nasıl değerlendirirsiniz" sorusuna Kamalak, "Her şeye rağmen bu ülkenin hakimlerine güvenmek durumundayız. Hesap döner sap döner, gün gelir hesap döner. Ortada bir gerçek var. Adalet mülkün temelidir. Adalet herkese lazım" cevabını verdi.

Kamalak, "Bilal Erdoğan ile ilgili çeşitli iddialar, İtalya'ya kaçtığı yönünde. Nasıl değerlendiriyorsunuz" sorusunu yanıtlarken "Doktora için gittiği söyleniyor. Başarılar dileriz kendisine" dedi. Erdoğan'ın daha önce doktora yaptığının ifade edilmesi üzerine de Kamalak, "Nasıl oluyor diye kendisine ulaşın o zaman" ifadesini kullandı.

"7 Haziran seçimlerine BBP ile ittifak yaparak katıldınız. Bu seçimlere tek başınıza katılıyorsunuz. Nasıl bir sonuç bekliyorsunuz" sorusu üzerine Kamalak, "Bu seçimlerde inşallah Saadet Partisi Meclis'e girecektir diye ümit ediyoruz. Oy oranının ne olacağını ancak Cenabı Allah bilir. Saadet Partisi mutlak suretle Meclis'e girecektir" diye konuştu.

Yüzde 10 barajının aşılamaması durumunda Anayasa Mahkemesine bireysel başvuru yapabileceklerini dile getiren Kamalak, şunları söyledi:

"Neticede siz, şu veya bu partiden milletvekili adayısınız, siz seçim bölgenizden vekil olacak kadar oy topladınız ama partiniz barajı aşamadı. Aşamadığı için seçimlerin temel hakkında kanuna göre size mazbata verilemiyor. Sizden daha az oy almış olan ama partisi barajı geçen adaya veriliyor. Siz, 40 bin oyla seçilemediniz ama partisi barajı aşan aday 30 bin oyla seçildi. Burada sizin bakımınızdan bireysel bir haksızlık var mı? Var. Bunu dağdaki çobana, sokaktaki vatandaşımıza sorsak olmaz öyle şey diyecek. AYM'nin sayın üyeleri herhalde yok diyecek değiller. AYM'ye bireysel başvuru yapabilmek için kanun yollarının tüketilmiş olması lazım. YSK kararları nihai karar olduğu için yargı yolları tamamlanmış oluyor. Seçilecek kadar oy alan her aday için bireysel başvuru yolu vardır. Hiç tereddüttünüz olmasın, Saadet Partisi Meclis'e girecektir."

-İttifak görüşmeleri

AK Parti ile Saadet Partisi arasında yapılan ittifak görüşmelerine ilişkin bir soru üzerine Kamalak, "Görüşmeler istikşafi mahiyetinde görüşmelerdi. Son tahlilde biz dedik ki 'Seçilebilir yerden 10 kontenjan isteriz', ondan sonra kademeli gidiyordu. Onlar 2 verdiler. Dedik ki 'Koltuk değneği olmayız', özü bu. İttifak görüşmelerinin özeti bu. Biz, 10 dedik onlar 2 verdi, olmaz dedik. 'Meclis'e girdiğimiz an biz, istifa ederiz AK Parti listesinden, partimize döneriz' dedik. 'Biz, seçim münasebetiyle yolculuk yapmış olacağız' dedik. Özü bu. 'Karşıya geçince araçtan ineriz' dedik. Denizi geçerken geminin rengine bakılmaz misali" ifadesini kullandı.

Kamalak, "Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Oy verin terör bitsin' diyor. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz" sorusuna "İş inada gelirse insan can verir, oy vermez. Bu iş zorla olmaz. Gönülden girmek lazım. Zorla güzellik olmaz" yanıtını verdi.

Gazeteci yazar Ahmet Hakan Coşkun'a yönelik saldırıya ilişkin bir soru üzerine de Kamalak, olayların ciddi manada araştırılması gerektiğini belirterek, "Pisliğin üzeri örtülebilir ama kokusu gizlenemez" dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Saadet Partisi Genel Başkanı Kamalak Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İçişleri Bakanı Müfettiş Görevlendirdi, DEM Parti'den Yanıt Geldi
    23:42 İçişleri Bakanı Müfettiş Görevlendirdi, DEM Parti'den Yanıt Geldi

    Yerel seçimlerin ardından Diyarbakır Belediye Meclisi salonundan Türk bayrağının kaldırılması ve Mardin Büyükşehir Belediye Meclisi'nin açılışında 'İstiklal Marşı'nın okutulmadığına' ilişkin İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya mülkiye müfettişlerini görevlendirdi. DEM Parti'den ise konuya ilişkin yanıt geldi.

  • CHP, parti aleyhine çalışan üyeleri ihraç edecek
    23:19 CHP, parti aleyhine çalışan üyeleri ihraç edecek

    CHP Genel Merkezi, 31 Mart yerel seçimlerinde parti aleyhine açık veya gizli çalışma yürüten üyelerle ilgili ihraç istemiyle disiplin sürecinin başlatılacağını duyurdu. Parti, il, ilçe örgütleri ve başkan adaylarına gönderdiği yazıda, bu üyelerin isim ve görevleri ile aleyhe yaptıkları çalışmalara ilişkin delillerin bildirilmesini istedi.

  • Karabük Merkez Mahalle Muhtarları Derneği'nin yeni başkanı Ozan Özçelik oldu
    23:16 Karabük Merkez Mahalle Muhtarları Derneği'nin yeni başkanı Ozan Özçelik oldu

    Karabük Merkez Mahalle Muhtarları Derneği Olağan Genel Kurulu'nda yapılan seçimle Ozan Özçelik derneğin yeni başkanı oldu. Seçim sonuçlarına göre 14 oy alan Özçelik, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte derneği yönetecek.

  • CHP'li Meclis Üyesi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'na Cemil Bayık Dedi
    22:54 CHP'li Meclis Üyesi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'na Cemil Bayık Dedi

    Aliağa Belediyesi CHP'li Grup Sözcüsü İbrahim Doğangül, meclis toplantısında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'nın ismine 'Cemil Bayık' dedi ve Gemi Söküm sektörüne 'uyuşturucu trafiğinin durağı' iddiasında bulundu.

  • Trump'ın yargılandığı mahkemenin önünde bir kişi kendini yaktı
    22:39 Trump'ın yargılandığı mahkemenin önünde bir kişi kendini yaktı

    Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın yargılandığı 'sus payı' davasında 12 jüri üyesinin belirlenmesinden dakikalar sonra mahkeme binasının önünde gelen bir kişi kendini ateşe verdi. Olay sonrası şahıs hastaneye kaldırıldı ve soruşturma başlatıldı.

  • Trump'ın duruşmasının yapıldığı mahkemenin önünde bir kişi kendini ateşe verdi
    22:36 Trump'ın duruşmasının yapıldığı mahkemenin önünde bir kişi kendini ateşe verdi

    Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın yargılandığı tarihi "sus payı" davasında 12 jüri üyesinin belirlenmesinden dakikalar sonra mahkeme binasının önünde gelen bir kişi kendini ateşe verdi.

  • ABD'de Trump'ın yargılandığı dava önünde bir kişi kendini yaktı
    21:52 ABD'de Trump'ın yargılandığı dava önünde bir kişi kendini yaktı

    Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın yargılandığı tarihi 'sus payı' davasının görüldüğü mahkeme binasının önünde bir kişi kendini yaktı. Görgü tanıkları, ABD'nin New York kentinde havaya broşürler atan bir erkeğin bir tenekeden kendisini yakıta buladığını ve ateşe verdiğini anlattı. Olay yerinden sedyeyle götürülen kişinin durumu bilinmiyor. Polis, olay yerini kordon altına alırken, yerde kalan bir sırt çantası ve çantanın kenarında 'şeytan milyarderler' başlıklı bir broşür olduğu belirtildi. Trump'ın suçlu bulunması halinde dört yıla kadar hapis cezasına çarptırılabilir.


Advertisement