Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Canbay Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Canbay Açıklaması

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Canbay, "Türkiye'nin daha fazla kan kaybetmesine seyirci kalmadan, siyasi çıkar hesabına düşmeden ülkenin huzur ve barışı adına gereken adımlar atılmalıdır" dedi.

09.10.2015 18:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Canbay, " Türkiye'nin daha fazla kan kaybetmesine seyirci kalmadan, siyasi çıkar hesabına düşmeden ülkenin huzur ve barışı adına gereken adımlar atılmalıdır" dedi.

Anadolu Ajansı (AA) Diyarbakır Bölge Müdürlüğü'nü ziyaret eden Canbay, AA'nın çalışmalarıyla ilgili bilgi aldı.

Gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Canbay, Çözüm Süreci'nin bölgede olumlu atmosfer oluşturduğu belirtti.

" Suruç'ta yaşanan olay bir provokasyondur" diyen Canbay, şunları dile getirdi:

"Suruç'a genel merkezimizden gönderdiğimiz heyetin incelemeleri sonucunda bunun bir provokasyon olduğunu gördük. Adeta düğmeye basılmış. Fitil oradan ateşlendi ve her yere yayıldı. Ondan sonra 2 polis evinde öldürüldü ve eylemler başladı. Biz Saadet Partisi olarak bu insanımızın huzurunu, kardeşliğini barışını, zedeleyen bu çatışmalı ortamın bir an önce son bulmasını diliyoruz. Bunlar bizim kardeşliğimize bu ülkenin huzur ortamına konulmuş bir dinamittir."

Bölgede sürekli ırkçılık ve mezhepçilik konusunda tahrik yapıldığını savunan Canbay, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Akan kanı durdurmak, huzur ve barışın sağlanması için kafa yorması gerekenlerin, 'nasıl oy alırım?' gibi oy avcılığını bırakıp bir an önce kardeş olduğumuzu hatırlayıp olumlu bir cümle kullanmalıdır. Huzur ve barışın yolu siyasetin normalleşmesindedir. Ne yazık ki Türkiye'de uzun zamandır siyaset hep kamplaşma kutuplaşma, yolunda ilerliyor. Uzlaşma kültürü geliştirilemiyor. Türkiye'nin daha fazla kan kaybetmesine seyirci kalmadan bu sorunluları, problemleri siyasi çıkar hesabı gütmeden ülkenin huzur ve barışı adına gereken adımları atmaları gerekir."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Canbay Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement