Saadet Partisi Erzurum İl Başkanı Çalık Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Saadet Partisi Erzurum İl Başkanı Çalık Açıklaması

Saadet Partisi Erzurum İl Başkanı Çalık Açıklaması

"Türkiye'nin Gazze'deki saldırılar durdurulana kadar İsrail'deki büyükelçisini geri çekmesi gerekmektedir"

18.07.2014 13:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Saadet Partisi Erzurum İl Başkanı Faik Çalık, Türkiye'nin Gazze'deki saldırılar durdurulana kadar İsrail'deki büyükelçisini geri çekmesi gerektiğini bildirdi.

Çalık, yaptığı yazılı açıklamada, cumhurbaşkanlığı seçimi ve İsrail'in Filistin saldırılarını değerlendirdi.

Saadet Partisi olarak, sömürgeci ekonomiyi değil, adil düzeni savunan bir cumhurbaşkanı istediklerini ifade eden Çalık, şunları kaydetti:

"Biz tüketen değil üreten ekonomiyi savunan bir cumhurbaşkanı istiyoruz. Biz zadeganın menfaatini değil, garibanların hakkını savunan bir cumhurbaşkanı istiyoruz. Güçlünün değil, haklının yanında duracak bir cumhurbaşkanı istiyoruz. Zalimden değil, mazlumdan yana olacak bir cumhurbaşkanı istiyoruz. En önemlisi de batı kulübüne girmenin değil, İslam birliğini kurmanın mücadelesini verecek bir cumhurbaşkanı istiyoruz. Genel merkezimizde bu konuda istişareleri yoğun bir şekilde sürdürmektedir. Cumhurbaşkanlığı seçimi sürecinde kilit parti haline geldik. Nihai karar 19 Temmuz'da yapılacak olan geniş katılımlı istişare toplantısı ile belirlenecek."

İsrail'in Gazze'ye yaptığı saldırıları lanetlediklerini vurgulayan Çalık, şöyle devam etti:

"Biz asla antisemitist değiliz. Biz bir din veya ırkın düşmanı değiliz. Bizim asıl düşmanlarımız zalimlerdir ve zalimlerle işbirliği yapanlardır. Şu anda bölgenin en güçlü devleti durumunda olan Türkiye'nin çok ciddi diplomatik ve siyasi kararlılık ortaya koyması gerekmektedir. Türkiye'nin Gazze'deki saldırılar durdurulana kadar İsrail'deki büyükelçisini geri çekmesi gerekmektedir. 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren de 1980 yılında İsrail Büyükelçiliğini kapatmıştı." - Erzurum

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Saadet Partisi Erzurum İl Başkanı Çalık Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement